Referat: IFK Hässleholm - Helsingborgs IF
DM-äventyret tog slut mot Helsingborgs IF
2019-04-25 14:19, U03 (dölj)
Det blev en spännande och fin kväll nere på Österås B-plan. Helsingborgs U16-lag kom på besök för en DM-semifinal.

Matchen börjar lite trevande från bägge lagen och det skapas inte så mycket. Efter ett tag så börjar vi dock hitta luckor på mittfältet där vi kan få fram bollen till rättvända spelare. Vi kommer runt bra på kanterna men vi får även en hel del bra skottlägen. tyvärr sitter inga av våra chanser och med 10 minuter kvar av första halvlek får Helsingborg sin egentligen enda chans i denna halvlek. Det är dock ett snyggt mål. Det känns lite surt när vi går ut till paus men vi känner att detta går att vända på.

Även andra halvlek börjar lite trevande men i stället för att vi börjar trycka på för kvittering så är det Helsingborg som börjar trycka tillbaka oss. Vi tappar bort oss lite också. Dels vågar vi inte fortsätta med vårt vägvinnande passningsspel från första halvlek och dels slutar vi löpa lite. I stället börjar vi slå längre bollar som inte riktigt hittar rätt adress eller så tappar vi bort bollen för snabbt. Tyvärr kommer Helsingborgs andra mål med 20 min. kvar på en snabb omställning där vi är på väg fram med hela laget. Vi har fram till denna tidpunkt inte skapat några riktiga farligheter och det ser tungt ut.

I slutfasen försöker vi trycka på framåt men vi skapar inte mer än någon farlighet och när Helsingborg är ofina nog att även göra 0-3 så är matchen slut.

Inget att säga om Helsingborgs vinst, men den var något mål för stor. Det var en jämn och bra match.

Vi har nu mött Helsingborg tre gånger och det har varit tuffa bataljer alla tre. Dels har det varit mer irriterat än normalt i alla matcherna och dels klarar vi inte riktigt av det psykologiska spelet.

Det är ju inte så att vi är ovana vid tugget ute på plan. detta har vi varit med om många gånger innan. Skillnaden i dessa matcher är att Helsingborg hela tiden ligger på gränsen till vad som kan anses vara tillåtet. Exempelvis obstruktioner efter att man tappat boll, fasthållningar i armar och runt kropp m.m. Vi klarar inte riktigt av att hantera när nivån läggs högt av domaren och detta är något som Helsingborg vet om och drar nytta av. Vi måste helt enkelt lära oss följa med domarnivån och att dessutom inte reagera på olika domarnivåer. Ingen tycker synd om oss efter matchen. Cyniskt - ja, men världen är inte rättvis heller.

Lite kul med IFK Ultras på plats. Så himla "ultra" var de dock inte utan det var bara snälla pågar.