Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll
Herrar
Herrarnas spelprogram är färdigt
2019-01-17 11:14
Spelprogrammet för Division 2 Östra Götaland är nu färdigt och alla matcher hittar ni under fliken "matcher" här ovanför. Där kan ni även se när IFK träningsspelar under försäsongen. 

Värt att nämna är att IFK börjar seriespelet lördagen den 6 april kl. 14.00 på Bergavik IP i Kalmar där IFK Berga står som premiärmotståndare. Berga kvalade till division 1 förra säsongen efter att ha slutat tvåa i serien bakom Assyriska Turabdin IK. 

Hemmapremiären sker en vecka senare då Räppe GOIF gästar Österås för match lördagen den 13 april kl. 14.00.

I derbymatcherna mot Hässleholms IF spelar IFK hemma på våren, närmare bestämt söndagen den 12 maj och sedan möts lagen igen torsdag 22 augusti.

De övriga skånska lagen möter IFK enligt följande: 
Österlen - Lördag 27 april 14.00 (hemma) & lördag 10 augusti kl. 14.00 (borta)
IFÖ Bromölla - Lördag 15 juni 14.00 (hemma) & lördag 5 oktober 14.00 (borta)
Nosaby IF - Onsdag 19 juni 19.00 (hemma) & lördag 28 september 14.00 (borta)

Serien avslutas på Österås då Råslätt gästar lördagen den 12 oktober.

Vi hoppas på ett starkt stöd under säsongen och de hårda förberedelserna är nu i full gång för att laget ska vara redo när serien börjar! 

Nedräkning har börjat
2019-01-13 20:37
A-laget drog igång med 12-timmarskickoff på Österås konstgräs. 
Med enkel lunch och mycket träning höll killarna på hela dagen för att fråmåt kvällen laga mat tillsammans i klubbstugan. 
Referat: IFK Hässleholm - Åstorps FF
IFK - Åstorp 3-0 (2-0)
2018-12-01 17:28
IFK tog under lördagseftermiddagen emot Åstorps FF hemma på Österås för träningsmatch.
I det gråa vädret satte IFK tonen direkt och gick snabbt upp till 2-0. 
Inför: IFK - Åstorps FF
2018-11-30 08:31
Theo Ekström är en av 17 spelare i IFK:s trupp mot Åstorps FF
Mitt i adventsförberedelserna är det dags för IFK att spela sin första match sedan serien tog slut den 21 oktober. Man gör det hemma på Österås konstgräs mot Åstorps FF som kvalade till div. 3 för andra året i rad - dock utan framgång. 

IFK har avverkat sex träningar sedan återstarten i mitten av november med de nya tränarna Jonas Jönsson och Chadie Hotait. Det har varit en stor träningsgrupp med spelare från seniortruppen, provspelare utifrån och egna juniorer som är uppe och känner på seniorfotboll. 

Inför lördagens match säger Jonas Jönsson följande: 

" Det ska bli kul att se spelarna i matchsituationer för att skapa sig en än tydligare bild om gruppens kvalitéer och vi ser matchen mot Åstorp som ett tillfälle att få underlag inför vårt arbete med att planera  försäsongen. Matchen blir även ett tillfälle att se hur man har jobbat rent praktiskt på matchdagar och fundera på om vi kan förbättra förutsättningarna ytterligare på något område." 

" Till morgondagens match har vi inte jobbat med en massa taktiska förberedelser utan det kommer vila ett stort ansvar på spelarna att samarbeta, våga ta ansvar och tro på sin egen förmåga att lösa situationer genom att de är duktiga fotbollsspelare. Vi tar med totalt 17 spelare från seniortruppen, egna juniorer samt tre provspelare utifrån." 

" Jag vill framförallt se handlingskraft hos varje spelare, vissa grundläggande beteenden som vi har fokuserat på under de första träningarna och förhoppningsvis kan vi ta kommandot från start och styra över händelserna på plan genom hela matchen. Dit kan vi bara komma genom en rejäl arbetsinsats."

Matchinfo:
IFK Hässleholm - Åstorps FF
Träningsmatch
Lördag 1 december
Klockan 13.00
Österås IP, konstgräs

IFK:s matchtrupp:

Carl Lundahl Persson
Philip Bengtsson
Joel Andersson
Linus Svensson
Simon Henningsson
Isak Olsson
Danny Gunnarsson
Egzon Ademi
Lucas Johnsson
Theo Ekström
Carl Mujaguzi
Elliot Nilsson
Victor Holmberg
Mustafa Owaid
+ 3 provspelare
Trio som stannar i IFK
2018-11-24 17:41
IFK rustar inför kommande säsong och då är det glädjande när befintliga spelare skriver nya kontrakt och det är mycket glädjande att följande trio har signerat nya kontrakt:
• Simon Henningsson, otursförföljd mittback som drog korsbandet när han var ny våren 2017. Simon har kämpat sig tillbaka och i höst har han spelat en hel del och nu väljer han att stanna i gulsvartrandigt.
• Mohammed Hamdan, kantspelare som även han kom till IFK inför 2017 och som mest fick nöta bänken första året, men i somras tog han steget in i A-laget och med sin snabbhet har flugit förbi motståndarna på sin vänsterkant.
• Carl "James" Mujaguzi, 18-åring som spelat i IFK i flera säsonger och som senaste åren tillhört A-truppen och i år blev det många inhopp och ett par matcher från start, en spelare som IFK hoppas mycket på. Mittfältare. 
Förslag på seriesammansättning
2018-11-23 14:25
Svenska fotbollsförbundet har idag släppt sitt remissförslag för serieindelning i division 2 till nästa säsong. För IFK:s del blir det en välbekant skara lag då vi återigen placerats i Östra Götaland. 

Serieförslaget:

Asarums IF FK
FK Karlskrona (från div. 1)
Hässleholms IF
IFK Hässleholm
Ifö Bromölla IF
Nosaby IF
Österlen FF
FK Älmeboda/ Linneryd (från div. 3)
Husqvarna FF (från div. 1)
IFK Berga
Nässjö FF
Råslätt SK
Räppe GoIF
Dalstorps IF

Definitiv indelning förväntas ske någon gång under de närmsta veckorna. 
IFK satsar på rekordungt tränarteam
2018-11-06 09:26

Jonas Jönsson, 26 år, och Chadie Hotait, 28 år – där har ni IFK Hässleholms nya tränarteam.

Jonas, Malmö-påg som tvingades sluta spela fotboll redan som 20-åring och satsade då omgående på en tränarkarriär.

Chadie, friidrottare som också tvingades sluta tidigt på grund av skador, satsade sedan åp fotboll och tränarkarriären. Chadie är också utbildad målvaktstränare.

-Jag spelade i Husie IF i div. 5 och sedan i Lilla Torg i div. 3 och 4, men två efterhängsna knäskador satte stopp för min spelarkarriär, berättar Jonas.

-Och så blev jag tränare i Lilla Torg, när jag nu slutar är det efter att vi vunnit femman i fjol och blivit femma i div. lV i år, berättar Jonas.

Nu blir det till att pendla till Hässleholm och Österås idrottsplats, tillsammans med sin assisterande tränare Chadie Hotait, 28-årig lärare i relionkunskap och historia.

-Det skall bli oerhört stimulerande, jag ser fram mot uppgiften och kommer att göra allt för att IFK skall bli ett topplag 2019, försäkrar Jonas, som känner till IFK mycket väl.

I Lilla Torg, som var nykomlingar i år, spelar massor med ex-gulsvarta; Karin Al-Asi, som gjorde 19 mål i år, Pontus Björnsson, Diego Delgado, Axel Harletun, Dennis Karlsson...

-Och dom har bara gott att berätta om sin gamla klubb, säger Jonas.

Hur beskriver du dig själv som tränare?

-Det är passningsorienterad fotboll som gäller, de flesta bollar spelas via mittfältet, men det kommer att bli en hel del variation i spelet, annars blir vi för lättlästa. Och så är jag för ordning och reda, jag kommer varje dag i veckan att vara först i omklädningsrummet och sist därifrån, försäkrar Jonas.

Pendlingen?

-Jag är inte det minsta orolig, kommer att tågpendla för det mesta, men vissa dagar när jag kommer sent från jobbet blir det bilen.

Och jobbet?

-Jag är jurist- och ekonomiutbildad och jobbar på B&Å Hyrmaskiner i Malmö och självklart förankrade jag med företagsledningen innan jag tackade ja till tränarjobbet i IFK.

-Chefen befann sig i USA, men han hälsade att jag inte fick missa denna chans och att jag får sköta mina arbetstider själv och se till att jag slutar tidigare träningsdagar.

-Detta är ett otroligt spännande projekt...


Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 1/12 13:00
3 - 0  
Sön 21/10 14:00
2 - 0  
Tor 11/10 19:00
0 - 5  
Tor 4/10 19:00
1 - 0  
Mån 1/10 18:30
0 - 1  
Lör 29/9 14:00
0 - 0  
Kommande aktiviteter
Träning, Österås, 19/01 10:00
Träning, Österås, 21/01 17:30
Träning, Österås, 22/01 17:30
Träning, Österås, 24/01 17:30
Träning, Österås, 26/01 10:00
Träning, Österås, 28/01 17:30
Nyheter från föreningen
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR