IFK Hässleholm
Fotboll
Herrar
IFK-Kvarnby 2-3
2017-10-14 16:53
IFK-Kvarnby 2-3 (1-0).
Mål: Tommy Filipovic, Karim Al-Asi.


Trots ledning med 2-1 förlorade IFK avslutningsmatchen med 2-3 efter två sena mål, vilket betydde att Malmö-laget klarade sig kvar i serien. IFK spelade bra i första halvlek och borde avgjort matchen på någon av alla målchanser som skapades, men halvtidsledningen stannade vid 1-0efter en vacker nick av Tommy Filipovic efter en Danny Gunnarsson-hörna.
I andra kvitterade alltså Kvarnby men IFK tog ånyo ledningen efter en hårt skruvad hörna signerad Karim Al-Asi och det var bud på fler, istället kom laget med kniven på strupen, Kvarnby, tillbaka och vann matchen.
Det viktigaste var ändå att kontraktet räddades och det blev som bekant klart redan förra veckan och nu ser vi fram emot en framgångsrikare säsong 2018.


IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Philip Bengtsson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Joel Andersson (Mohamed Hamdan), Abelto Ikose, Egzon Ademi (Kojo Annor) - Mike Andrew, Tommy Filipovic, Karim Al-Asi.

IFK Berga-IFK 1-1 (1-0)
2017-10-07 16:15
IFK Berga-IFK 1-1 (1-0).
Mål: Danny Gunnarsson.

Trots en olycklig start, Berga tilläts göra 1-0 efter mindre bra försvarsinsats, räddade IFK en poäng genom en vacker nick efter hörna av Danny Gunnarsson. Detta hände sig mitt i andra halvleken och resultatet stod sig tiden ut. Detta trots att Berga tryckte på i slutfasen där Alexander Nilsson räddade en frispark ända uppe i krysset. Men IFK hade också en del bra chanser, Mohammed Hamdan var nära stöta in bollen och Karim Al-Asi snurrade friskt och spelade in till Waed Shaif som var ytterst nära bli matchvinnare. I och med poängen klarade IFK kontraktet av egen kraft och det var glädje i bussen hem från Kalmar.


IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Joel Andersson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Abelto Ikose, Egzon Ademi, Karim Al-Asi - Mohamed Hamdan, Tommy Filipovic, Waed Shaif (Elliott Nilsson).

0-2 blev 3-2
2017-09-30 18:47

IFK-Räppe GoIF 3-2 (0-0).

Mål: Mike Andrew, Gustaf Lindroth, Karim Al-Asi.


Trots underläge 0-2 lyckades IFK vända till seger 3-2 mot Växjö-laget Räppe, detta efter en oerhört dramatisk andra halvlek. I andra halvlek händer allt, 0-1 sedan Alexander Nilsson räddat, men bollen gick i en båge och Linus Svensson var oerhört nära att rädda på mållinjen. 0-2 är en skarv i straffområdet – och det såg dystert ut för de gulsvarta, men bättring skulle komma. Mitt i andra halvlek kom vändningen, två skott utanför straffområdet, först Mike Andrew och sedan Gustaf Lindroth – och så var det kvitterat. Så byttes unge Waed Shaif in och det tog inte många minuter förrän Waed störtade in i straffområdet och fälldes, Karim Al-Asi agerade säker straffskytt och så hade IFK vänt 0-2 till 3-2.

Men dramatiken var inte slut, i matchens sista minut hakade 16-årige Isak Olsson upp en Räppe-spelare precis på straffområdeslinjen och domaren pekade på straffpunkten.

Målvakten Alexander Nilsson bestämde sig för att stå kvar så länge det bara gick och detta störde straffskytten som sköt mitt i målet och Alex räddade, segern var klar och IFK tog ett stort steg mot nytt kontrakt, även om det är långt ifrån klart.
IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson – Egzon Ademi, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson – Abelto Ikose, Gustaf Lindroth, Mike Andrew (Waed Shaif) – Mohamed Hamdan (Mohammed Resulovic), Tommy Filipovic, Karim Al-Asi.

ALEX har förlängt kontraktet
2017-09-28 09:15

IFK:s målvakt, Alexander Nilsson, just fyllda 20 år, har förlängt sitt kontrakt med IFK med 3 år, vilket är mycket glädjande. Alex kommer nu att jobba stenhårt för att utvecklas och som ett steg i utvecklingen kommer han ibland att träna med Helsingborgs IF, första träningen avverkades igår, onsdag.

Alexander gjorde ett gott intryck på såväl huvudtränaren Per-Ola Ljung (f.d. IFK), som målvaktstränaren Daniel Andersson och A-lagskeepern Pär Hansson. Alla tre blev imponerade och hoppas nu att Alex skall dyka upp fler gånger på Olympia. Pär och Daniel käkade lunch med Alex innan hemresan.

-Det var jättekul att dom ville att jag skulle komma fler gånger, men det viktigaste nu är att se till att vi stannar kvar i tvåan, säger Alex som är laddad inför den viktiga hemmamatchen på lördagen mot Räppe, en match där företagen bjuder på fri entré.

Lunds BK-IFK 1-0 (0-0)
2017-09-23 18:00
Lunds BK-IFK 1-0 (0-0).

Oturen fortsätter grina IFK i ansiktet, Lund fick en feldömd straff på övertid och detta avgjorde matchen - och som om inte detta räckte, Patrick Osiako fick dessutom rött kort och är borta nästa match. Noteras bör att IFK skulle haft frispark sekunden före straffsituationen, men här friade domaren och valde istället att blåsa straff, vifta med röda kortet och vad gäller kort viftade han ideligen, båda lagen fick massor med gula kort, detta för förseelser som normalt endast ger frispark. Det var synd om de för dagen Argentina-skrudade Kamraterna som gjorde en riktigt bra match och där man var bästa laget i första halvleken med ett skott i kryssribban och av Mike Andrew. I andra var Lund det bästa laget och hade en del chanser, men målvakten Alexander Nilsson gjorde ett par fina räddningar, dock var han chanslös på den avgörande straffsparken.
Nu väntar Räppe hemma på Österås på lördag, en mycket viktig match.


IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Philip Bengtsson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Patrick Osiako, Gustaf Lindroth, Mike Andrew (Waed Shaif) - Joel Andersson, Tommy Filipovic, Mohamed Hamdan (Abelto Ikose).

Spelade matcher
Lör 14/10 14:00
2 - 3  
Lör 7/10 14:00
1 - 1  
Lör 30/9 14:00
3 - 2  
Lör 23/9 14:00
1 - 0  
Lör 16/9 14:00
3 - 0  
Lör 9/9 14:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR