IFK Hässleholm
Fotboll
P17/Jun: Herrar Juniorer
Välkomna till Juniorernas hemsida
 
Årets sista DERBY. IFK J - Hif
2017-10-14 19:22
Imorgon spelas IFKs sista seriematch för säsongen. IFK spelar mot Hässleholms IF i Herrjunior Div1 på A-plan klockan 14:00
Välkomna att se några av våra framtida A-lagspelare!
IFK U19 vs Kvarnby 2-2 (0-2)
2017-04-09 20:11
Idag tog IFK emot  Kvarnby IK på ett soligt Österås. Vi hade sett Kvarnby spela DM förra veckan och Johan hade god koll på hur de spelade. Trots det lät vi de göra precis det de är bra på, rusa fram med fyra spelare och sedan lägga en lång boll på dem. Resultatet i paus var egentligen inte mycket att orda om, det var rättvist. I pausen ruskade Johan om de gul/svarta verbalt och gjorde 2 byten. IFK ryckte upp sig och redan på avspark  kom vi fram i ett fint läge. Vårt betydligt yngre lag fortsatte trycka på och reduceringen kom till i en tilltrasslad situation där Axel Eriksson var den sista att sätta foten på bollen. Med bara ungefär 20 minuter kvar gör Lukas Johnsson 2-2 och det blir slutresultatet.

Vårt juniorlag har en del skador och fick ställa upp med en startelva där Elias Ulfvik fick ställa sig mellan stolparna och med tanke på ringrostigheten gjorde det stabilt. Axel Eriksson fick axla rollen som mittback en för honom ganska ovanlig roll även om han haft den någon gång tidigare och han löste den uppgiften på ett full acceptabelt sätt.
Juniorerna vidare i DM. IFK - Hittarp 4-1
2017-03-30 22:35

I mellanrundan i DM stod Hittarp IK för motståndet.

Hittarp  satte full fart från början och pressades oss högt, men vår backlinje med hjälp av Jakob i målet behöll kylan rullade fint runt bollen och fick motståndet att springa mycket första kvarten. Offensivt fick vi inte riktigt igång vårt passningspel och slog mest lite längre bollar på Waed och Hamed ute på kanterna som skötte det bra. Vi skapade klart mest chanser första tjugo och fick betalt efter 22 minuter då Casper inledde vårt målskytte med ett skott upp i nättaket från nära håll, efter ett bra förarbete av Waed.

Efter målet började vårt spel stämma mer och mer och i minut 33 gör vi två mål efter en bra djupledsboll av Pontus till Waed som snyggt lobbade över Hittarps målvakt.

Med en 2-0 ledning i paus blev vi kanske lite för bekväma då Hittarp kvitterar i den 51 minuten genom en snygg solokontring som vi kunde ha stoppat både en och två gånger.

Men bara fyra minuter senare drygar vi ut ledningen till 3-1 genom ett snyggt frisparks mål ur dålig vinkel av Waed, en frispark som Hamed jobbade fram.

Hittarp flyttade sen fram och tryckte på utan att riktigt komma till några farligheter och vi visade prov på bra passningspel och rullade stundtals bollen väldigt elegant mellan oss, med en bra disciplin som värmer ett tränarhjärta.

I matchminut 85 punkterade Lucas matchen rättvist, ett mål som han förtjänade efter väldigt mycket slit i den andra halvleken.

Vinst med 4-1.

Nästa runda av DM lottas den 5/4.

Ett stort tack till Cavani och Asad som hjälpte till att filma matchen.

Heja IFK!

IFK vidare i DM, IFK - Torn IF
2017-03-19 18:21

Fler bilder (+4) >>
IFK gjorde kanske inte sin bästa match för året men var det bättre laget och vi tar med oss erfarenheten till kommande träningar. Vi har bollen mycket inom laget och arbetar oss upp i banan bra men låter ett bra försvarande Torn komma på en del kontringar. Då Calle saknades idag fick Eliott ta ansvaret i mål. Man märker när det inte är en ordinarie målvakt, försvaret blir lite för defensiva och efter en halvtimme kan ta ledningen med 0-1 på ett långskott. I andra byter vi målvakt, Elias ställer sig i mål och Eliott spelar på vänsterkanten och spelar fram till vår kvittering i 55:e minuten. Torn forsätter försvara sig och går på kontringar. Vi borde gjort något mål till då bollen istället tog i ramverket. Med en kvart kvar kom Torn i ett friläge som vår målvakt går ut och skär av, en mycket viktig och bra räddning. 
2017-03-12 22:23


Match mot Ramlösa inställd
2017-03-09 16:07
Ramlösa har dragit sig ur DM och därmed är matchen mot dem inställd
DM Junior IFK - Klippans FF 6-0 (4-0)
2017-03-05 12:17
IFK vann rättvist den första DM matchen med hela 6-0 mot Klippans FF efter en överlägsen första halvlek där Waed var inblandad de tre första målen och gjorde det fjärde själv efter en enastående soloinsats. I ca 35 minuter har vi full kontroll på matchen och dominerar med ett enormt bollinnehav. Ett problem med det är att vi blir lite bekväma och blir stillastående detta leder till att Klippan ta över lite i slutet av halvleken de får ett par chanser som dock räddas av Calle i målet och våra backar som gjorde en stabil insats. I andra halvlek har vi fortfarande ett stort bollinnehav men blir åter lite loja och bekväma, detta är inte okej enligt tränaren Johan Sunding som menar att ett bättre motstånd hade varit förödande om vi inte tar jobbet i alla situationer. Nästa vecka väntar nog ett lite tuffare motstånd då vi tar emot Torns IF på Österås IP.
Målskyttar
James 2, Axel 1, Elliot 1, Waed 1, Cavanni 1
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR