IFK Hässleholm
Fotboll
P03
Lag U03/U14 september 2016

Välkomna till P03´s hemsida


Följ oss på vårt instagramkonto: ifkhlmp03


Våra långsiktiga mål är att spela mot så bra motstånd som möjligt i Skåne och lokalt med minst två 11-mannalag. Både bredd och topp skall få sitt och varje spelares personliga utveckling är viktigast före ex. vis lagens resultat. Vår målsättning inför varje match är dock att vi skall vinna. Vi ledare hoppas att vi i denna gruppen skapar framtidens fotbollsspelare till kommunens lag på olika nivå. Kanske kan några även nå nationell eller internationell nivå!!!

 

Bakre raden; Lucas E, Jonny, Albin, Gentrit, Lukas R, Lazar, Karl P, Erik, Sven, Simon, Jens, Elias, Filip, Sinan, Magnus, Haris


Främre raden: Oskar, Ludvig, Edison, Shpendim, Keisar, Armin, Kieran, Mohammad, Max P


Saknas: Abolfazl, Linus C, Charlie, Max K, Felix, Måns, Omar, Karl O, Sanar, Ibrahim, Anton, Linus T, Amer H och William samt ledarna Admir och Johan.


Utöver ovanstående så ingår laget i IFKs integrationsprojekt och ett antal killar i varierande åldrar spelar med oss då och då för att senare slussas in i rätt åldersgrupp.


2016 var det stora målet att åka till Gothia cup med så många som möjligt för att få en härlig fotbollsupplevelse samt att direktkvalificera oss till nästa års Skåneserie. Dessa mål kommer infrias med råge. Mål för 2017 är ännu inte satta och vi får återkomma med dem.


U14 DM, Kvarnby IK - IFK Hässleholm 1-6
2017-04-26 23:11

Vi i U03 spelade idag åttondelsfinal i DM mot Kvarnby IK. Det blev en tidig samling efter skola och lite käk sedan rätt ner till Malmö. Matchen började 19.00 och spelades på en konstgräsplan som bestod av mer granulat än gröna plaststrån.


Kvarnby satte högsta fart från början och de satsade allt på ett kort. Vi var inte riktigt på tå heller och blev lite tillbakapressade i början, men när vi lite orättvist tog ledningen med 0-1 så började vi äta oss in i matchen. Vi spelar inte särskilt bra och allt för långsamt, vilket passar Kvarnby bra. Vi skapar dock en del ytterligare chanser och börjar styra skeendena på planen. Vi ökar även påpassligt på ledningen strax innan halvtidspausen när Ludde ger Gentrit en smörpassning.


I andra halvlek gör vi 4 snabba mål under en 10-minutersperiod och går ifrån till 1-6 (Även Kvarnby hann göra ett mål) och matchen är klar. Fem olika målgörare blev det och vi avslutar matchen med spelare på lite ovana positioner. Vi testade även en del spelare på nya positioner under hela matchen, vilket kan ha bidragit till det lite låga tempot, men vi trodde att vi skulle få en chans att göra det idag och vi har nytta av det på lite sikt. Många av våra spelare har förmågan att spela på flera positioner. Exempelvis lämnade Ludde sin ytterbacksplats idag för att gå in som anfallare. Resultatet blev två mål och målgivande passning. Starkt Ludde.


Den 5/3 kl.10.30 kan man följa lottningen av kvartsfinalerna på Skånebolls Webb-TV. Följ denna länken: http://www.skaneboll.se/skanes-ff-webbtv/. Vi hoppas på en härlig hemmamatch mot ett riktigt starkt motstånd nu. Det är inte omöjligt att vi kan gå hela vägen.


//ledarna

U14 DM, IFK Hässleholm - Lunds FF
2017-04-01 15:26

Då var det dags för 16-delsfinal i DM och Lunds FF kom på besök. Vi visste inget om våra motståndare så vi koncentrerade oss på vårt eget spel och pratade återigen om att få igång kantspelet, men även om att mantrat för dagen skulle vara FÖRST PÅ BOLLEN.


I första halvlek hade vi mycket boll och vi kom även runt en del på kanterna. Framför allt på vår högra kant. Vi skapade även en del chanser, men det blev mest halvchanser. Lund blev tillbakapressade mest hela tiden, men kom i farliga kontringar. Det var också på en kontring som deras 0-1 kom. Våra bägge mittbackar går på boll och deras anfallare kommer fri. Han sätter bollen säkert i mål. Vi gnuggar dock på och till slut får Måns göra sitt debutmål i dessa sammanhang efter en fin djupledsboll från Elias.


I andra halvlek börjar vi stressa och vi håller inte bollen inom laget alls längre. Alla bollar letar sig in i mitten och Lund täpper säkert till där. Lund för nu matchen och de gör 1-2 på liknande sätt som deras första mål. Vi saknar aggressivitet på mittplan och när den långa bollen får slås saknar vi djup i försvaret och deras spelare kommer fri. Med 10 minuter kvar av matchen är det inget som talar för oss. Vi springer rakt in i Lunds köttmur och de styr skeendena i matchen.


Vi ändrar nu om lite i laget och går ner på en trebackslinje och trycker upp Ludde för lite extra energi framåt. Detta hjälper efter ett tag och under de sista fem minuterna gör vi tre!!! mål efter mål av Ludde, Sinan och Filip H.


Vi måste vara ärliga och säga att det inte var någon vacker vinst och vi hade även en del "bonnaröta" i slutet, men vi hade samtidigt kört slut på Lund och när vi tappade bort huvudena, tålamodet och spelet i andra halvlek så kom i alla fall kämpatakterna fram. Det räckte till slut. Starkt att vinna även när det låser sig i spelet. Tyvärr har vi många olika spelare sjuka varje vecka och flera spelare får spela på olika platser. Detta gör det inte lättare att spela bra fotboll på kort sikt, men det kan komma att gynna oss på längre sikt. Vi väljer att se det så. Vinst och varmt i luften. Heja IFK.


//Ledarna

U14 DM, Åhus HBK - IFK Hässleholm 0-3
2017-03-19 16:12
Bakre: Lucas E, Filip H, Sinan H, Oskar Å, Karl P, Gentrit K. Främre: Simon S, Mohammad M, William J, Måns W, Felix E, Kieran S, Max P
Sista matchen i DM:s gruppspel och förutsättningen var att vi kunde förlora och ändå gå vidare (Om vi inte förlorade för stort). Matchen gick borta på Furehov mot Åhus HBK och det brukar bli tuffa matcher.

Vi har genom åren haft lite svårt för Åhus men de senaste åren har vi märkt att vi gått ikapp och om utan att behöva köra på maximal lagnivå. Vi kom till spel med ett stabilt lag, återigen lite annorlunda komponerat än i de senaste DM-matcherna.

Vi spelade lugnt och stablilt och tog metodiskt tag i händelserna ute på planen. Åhus har en del farliga spelare som kan hota och de skapade också en del chanser, men det var vi som skapade de flesta. Vi tog rättvist ledningen med 1-0 genom Gentrit "Luigi" Kurti.

Det stod 1-0 till oss i paus och vi tyckte inte vi behövde justera något särskilt. Vi gick runt på samtliga spelare och alla spelade mycket.

I andra halvlek satsade Åhus allt framåt och pressade på en del, men vårt försvar höll tätt och emot föredömligt. De farligheter som ändå uppstod tog Simon hand om genom fina utrusningar och några räddningar. När Åhus mattats av tog vi återigen hand om spelet och avgjorde matchen genom mål av Gentrit "miniZlatan" Kurti (kärt barn har många namn) och Haris "granlidensexpressen" Cukur.

Matchen slutar 3-0 till oss och även om Åhus hade en del chanser så kunde vinsten mycket väl blivit lite större. Vi gör rakt igenom en stabil insats över alla lagdelarna och spelade runt lugnt och metodiskt.

Nu är det dags för 1/16-delsfinal i DM senast den 2/4 och det skall bli kul att se vilka vi lottas mot. Lottningen kommer ske via denna länken http://www.skaneboll.se/skanes-ff-tv/ Vi återkommer om dag och tid.

//ledarna
U14 DM, IFK Hässleholm - Tollarps IF 7-0
2017-03-11 18:20
Solen sken och det var vindstilla på Österås. Perfekt dag för lite fotboll alltså.

Idag tog vi emot Tollarps IF i vår andra DM-match. Det var ett något annorlunda lag från matchen mot Knislinge.

Inför match pratade vi återigen om att våga spela runt i backlinje/mittfält för att få motståndarna att röra på sig samtidigt som vi skapar luckor där vi kan nå rättvända spelare. Vi pratade även om olika uppspelsalternativ och återigen om det viktiga samarbetet mellan back och yttermittfältare i både defensiv som offensiv.

Vi inledde med att göra just det som vi pratat om. Vi var rädda om bollen och Tollarp fick springa. Vi hade gott om tålamod och varierade fint med både korta och långa passningar. 1-0 kom rätt så fort och sedan rullade det på. I paus stod det 4-0 till oss och Tollarp hade inga bra svar på våra attacker samtidigt som vårt försvarsspel var nära nog felfritt.

I andra halvlek vilade vi några spelare som även skall vara med i morgondagens träningsmatch mot Sölvesborg, men det förändrade inte händelserna på planen särskilt mycket. Vi vann den andra halvleken med 3-0 och totalt blev det alltså 7-0 till oss.

Vi är mycket nöjda med vårt försvarsspel idag där Albin och Elias inte satte många fötter fel. Våra ytterbackar deltog bra i offensiven och vi fick se en del prov på bra samarbete mellan våra kantspelare. Måns och Armin på mitten sprang mycket och var väldigt rörliga. Även Max, William och Sinan kom in på den positionen och gjorde det bra. Våra "tunga" anfallare med Haris och Gentrit i spetsen var hela tiden på språng. Simon i mål hade inte så mycket att göra, men de gånger Tollarp kom så stod han rätt och knep bollen. Utan att nämna alla så kan vi konstatera att samtliga plockar ut höga betyg efter denna matchen.

Nästa DM-match blir en seriefinal mot Åhus och den dammar vi av nästa vecka. Samma helg åker vi till Kävlinge för att spela slutspel i vintercupen. Först har vi dock Sölvesborg i morgon. Heja IFK

//ledarna
P14 DM, IFK Hässleholm - IFK Knislinge 2-1
2017-03-04 19:19
Vår första DM-match mot Knislinge gav inga bestående intryck. Många i truppen har varit/är krassliga och det var inte ett gäng på topp som kom ner till Österås för att spela match.

Knislinge känner vi väl efter många matcher mot dem och de stod upp bra i matchen.

Vi har mycket boll och vi vågar hålla i bollen och rulla runt nere i försvaret. Vi vände ofta på spelet, men om man skall klaga lite så gick det lite för långsamt. Bra ändå att vi försöker välja och värdera lite mer när vi skall gå fram. Vi gjorde 1-0 i första och 2-0 kom i andra halvlek genom ett fint anfall, då bollen gick på ett snöre nerifrån och upp. Där trodde vi matchen var klar och det fanns inget som hände ute på plan som talade emot det heller. Så vips gör Knislinge 2-1 på en hörna med 10 min kvar och det är match igen. Ska vi vara ärliga så hade Knislinge två superheta chanser att kvittera och vi kom ifrån matchen med hjärtat i halsgropen. Det var en rättvis vinst, men man måste spela hela matchen annars är det risk att man blir straffad i slutet.

Nästa match i DM går mot Tollarp. Vinst där och vi bör vara klara för slutspel. Innan dess och i morgon möter vi IFK Trelleborg i kvalmatch i vinterserien.

//ledarna U14
Sportlovscuperna
2017-02-28 22:37

Den sista inomhusturneringen genomfördes under sportlovsveckan. Samtidigt dömde vår akillar fotboll i IFKs skolturnering. I bägge fallen handlade det om ”sportlovscupen”. Den ena i Eslöv och den andra i Hässleholm.


Killarna som dömde gjorde det med bravur och fick beröm både av cupledningen och av domarbasen Besnik Vilanca som hoppades på många nya förbundsdomare i framtiden.

Nere i Eslöv började vi spela gruppspel under fredagen.


Lag svart inledde på morgonen och hade väldigt svårt att få in bollen i mål. Man inledde med tre oavgjorda matcher och vi hade nästan räknat bort ett avancemang. Resultaten gick dock vår väg samtidigt som vi gjorde vår plikt och vann en storseger mot Hörby i sista matchen. Detta innebar avancemang och kvalmatch mot Svalöv. I den matchen gjorde vi vad vi skulle och vann med 1-0. Svalövsspelarna låg på hårt för en kvittering, men förgäves. Lag svart var därmed klara för lördagens slutspelsgrupp.


Lag gul spelade sin grupp på eftermiddagen och de pulvriserade mer eller mindre motståndet i sin grupp. Tuffast var det nog mot Lunds BK. I sin kvalmatch fick de möta även det andra Lundalaget och då blev det lite tuffare men vi lyckades vinna med 2-1 till slut.


I lördagens slutspel hamnade vi i olika grupper och lag svart mötte Eslöv och Höganäs. I första matchen mot Eslöv kom vi inte riktigt upp i nivå och vi förlorade också matchen med 4-2. I matchen mot Höganäs hade vi kontroll på skeendet även om vinsten stannade vid endast 1-0. Lag svart till match om tredjepris.


Lag gul började möta ett starkt Bromöllalag och fick det svårt. Vi förlorade med 3-1 i den jämna matchen, men Bromöllas vinst var rättvist. I andra matchen mötte vi Anderslöv och där vann vi med 1-0. Match om tredjepris även för lag gul alltså.


Den interna matchen om tredjepriset blev en hygglig match. Lag svart tog ledningen men lag gul vände och vann. Spelmässigt var det lite upp och ner för oss, men en styrkedemonstration att gå till slutspel med bägge lagen.


Nu blir det fokus på utomhussäsongen med DM och vintercupen. En bra uppladdning inför vårens serie.

 

//ledarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 26/04 04:59 
Hem, 14/04 13:46 
Hem, 08/04 21:32 
Hem, 08/04 16:48 
Hem, 20/03 15:43 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR