IFK Hässleholm
Fotboll
P03
Lag U03/U14 september 2016

Välkomna till P03´s hemsida


Följ oss på vårt instagramkonto: ifkhlmp03


Här är killarna i sina nya ställ: Vi tackar Isola, Bolist och BMS för supporten.


Våra långsiktiga mål är att alltid spela mot så bra motstånd som möjligt i Skåne och lokalt med minst två 11-mannalag. Både bredd och topp skall få sitt och varje spelares personliga utveckling är viktigast före ex. vis lagens resultat. Vår målsättning inför varje match är dock att vi skall vinna. Vi ledare hoppas att vi i denna gruppen skapar framtidens fotbollsspelare till kommunens lag på olika nivå. Kanske kan några även nå nationell eller internationell nivå!!!

 

Bakre raden; Admir, Jonny, Lukas, Ibrahim, Filip, Sinan, Elias, Jens, Gentrit, Karl, Lucas, Haris, Sven

Mittenraden: Måns, Aseem, Linus, Albin, Oskar, Mohammad, Musalim, Ludde, Magnus

Främre raden: Simon, Felix, Yousef, Anton, Kalle, Armin, Charlie, Max, William, Erik

Saknas: Abolfazl, Amer H, Dilan, Kieran och Mustafa.


Utöver ovanstående så ingår laget i IFKs integrationsprojekt och ett antal killar i varierande åldrar spelar med oss då och då för att senare slussas in i rätt åldersgrupp.


2016 var det stora målet att åka till Gothia cup med så många som möjligt för att få en härlig fotbollsupplevelse samt att direktkvalificera oss till nästa års Skåneserie. Dessa mål infriades med råge.


Mål för 2017 är att hålla oss på så hög nivå som möjligt för våra lag, regionalt och lokalt. I år åker vi dessutom på två särskilda cuper. Eskilscupen i slutet på sommaren för de som tränar mest och till Gais Open som är en spetsturnering.


Är du sugen på att spela med oss så ringer du någon av ledarna. Telefonnumren finns under menyn, kontakter.


Summering vår/vinter U03/U14
2017-06-19 12:24
De flesta i U03-gänget

Sammanfattning vinter/vårsäsongen U03:

 

Utomhus (Vinterserie, DM, träningsmacher och seriematcher sedan november 2016

  • Vi har spelat 32 matcher

  • Vi har vunnit 16 matcher

  • Vi har spelat 2 oavgjorda match

  • Vi har förlorat 14 matcher

  • Vi har gjort 89 mål

  • Vi har släppt in 72 mål.

 

Av ovanstående matcher har (nästan) alla vunnits eller förlorats med 1-3 mål, vilket ändå visar att vår vilja att skapa jämna matcher utifrån motståndet fungerar bra. En jämn match är bättre än en ojämn även om det skulle råka bli förlust. Vårt övergripande mål att spela i bra serier kan dock påverka laguttagningarna något, men det är i undantagsfall.

 

Vi matchade flitigt i vinter och rullade runt på samtliga spelare i både vinterserie, DM samt träningsmatcher. Vi vann vår grupp i DM och kom tvåa i vinterseriegruppen. Vi satsade i första hand på DM men eftersom vi fick överkomliga motståndare i DM så kunde vi fortsätta snurra runt på samtliga spelare även fortsättningsvis. Vi missade A-slutspelet i vinterserien efter förlust på straffar mot IFK Trelleborg och åkte sedan även ut efteri straffar mot Lunds BK i B-slutspelet. DM-äventyret tog slut i kvartsfinalen mot Bjärred efter att vi förlorat i förlängning med 4-3. Det skulle senare visa sig i seriespelet att detta var en urladdning som vi inte riktigt skulle hämta oss från. Efter denna match försämrades nämligen våra prestationer i framförallt Skåneserien.

 

I serierna har vi blandat och gett. Vi har dock mött riktigt bra lag i båda serierna. Vi kom sexa i den lokala A-serien och trea i Skåneserien. Vi är därmed kvalificerade för att spela på allra högsta nivå lokalt och i Skåne till hösten. Därmed vågar vi påstå att vår trupp tillhör de bättre trupperna i Skåne och vår målsättning inför detta året är med råge infriad redan nu. Nu återstår det att se hur vi klarar av höstens utmaningar. Det blir tufft men samtidigt en härlig utmaning.

 

  • 22 olika spelare har spelat eller provat på den tuffaste nivån i Skåneserien.

  • 31 av våra spelare har spelat på den tuffaste nivån i den lokala serien.

  • 18 olika spelare har någon gång spelat med U02 i vår. De flesta i deras lokala serie, men fem spelare har även provat på spel på allra högsta Skånenivå tillsammans med U02. Samtidigt har ett stort antal från U04-gruppen spelat med oss.

 

I de olika serierna har de som vandrat mellan serienivåerna fått olika uppgifter och fått olika roller i laget så gott vi kunnat.

 

Vi har även deltagit i sex inomhuscuper och i de två tuffaste cuperna spetsade vi till ett lag. Resterande cuper har vi åkt med jämna lag. Vi tog med oss ett antal medaljer hem även detta år. Målsättningen med vinterns cuper har (förutom att vi skall ha kul) varit att marknadsföra vår trupp. Det innebar bl.a. anmälan i Skånecupen och tomtecupen ner mot Malmötrakten. Vårt handlande gav avsedd effekt och vi har inte haft några större problem att ordna bra träningsmatcher eller motstånd under året. Vår trupp är respekterad i Skåne och vi har fått många förfrågningar om matcher som vi tyvärr fått tacka nej till. Kontakterna är i alla fall etablerade nu och förutsättningarna för bra matchning till våra killar är goda framöver.

 

Vår styrka (när vi är som bäst) är ett stabilt lagspel med god sammanhållning generellt sett. Vårt presspel är bra och när vi får jobba i djupled in i våra motståndares försvar så gör vi det jobbigt för dem. Vi har dock fått prova på spel mot låga försvar och lag som gett oss en dos av vår egen medicin också och då blir det genast svårare för oss. Fysiskt upplever vi att vi ligger efter en del lag. Då menar vi inte enbart att vi är mindre än våra motståndare utan att vi till viss del saknar modet att gå in fullt ut i närkamperna. Här har många av våra konkurrenter kommit längre och det ger oss en omedelbar uppförsbacke när vi förlorar fler 50/50-situationer än vi vinner. Vi måste även jobba vidare med vårt försvarsspel över hela planen. Vi släpper in lite för många enkla mål.

 

Killarna har kommit in i tonåren och det märks nu. Det börjar spreta en del och tankarna far åt alla håll ibland. Flera av våra spelare har även fotboll på skolschemat och det har märkts då det tagit emot lite mer, speciellt nu i slutet av vårsäsongen. Det börjar dyka upp lite konflikter, frustration och attityder i gruppen som vi (som ledare) inte är riktigt vana vid. Detta är givetvis helt normalt och handlar om att killarnas personligheter och osäkerhet kommer fram ännu mer nu när de blivit lite äldre. Detta är en utmaning för oss ledare och gör att vi måste vara extra noga med värdefrågor såsom rättvisa, tydlighet och disciplin. Just disciplinen måste nog förbättras om vi skall kunna klara av att konkurrera på den nivå som vi ligger på nu. DET KOMMER KRÄVAS FULLT FOKUS OM VI SKALL KLARA AV HÖSTENS UTMANINGAR!!!! Vi ser dock fortfarande 99% glädje. Detta skall vi inte glömma bort.


Framför oss har vi nu en skön sommar. Vi startar upp med träning i slutet på Juli och Eskilscupen i början på augusti. De som skall på Skånebolls läger åker dit i slutet på juni och sedan har vi semesterfotboll på Åhus beach i början på juli. Där emellan hoppas vi att Ni håller igång formen, men att Ni gör saker som skänker hjärnan glädje och inspiration. Skulle det vara utan boll så må det vara hänt J.

 

//Ledarna

U14 DM kvartsfinal, IFK Hässleholm - Bjärred 3-4 e.f.
2017-06-02 00:28

Det blev förlust i DM-kvartsfinalen för vårt U14-gäng i kvällens match mot Bjärreds IF.


Det blåste hårt på Österås och det påverkade matchen så att det blev svårt för lagen med motvind. Men solen höll sig framme så vi kunde inte klaga allt för mycket. Med vinden var det lika för båda lagen.


Bjärred började bra och det märktes att det var ett spelskickligt och tekniskt lag som vi mötte. Vi löpte dock mycket och stressade dem, laget var taggat. Efter fem minuter tog vi över initiativet med hjälp av vinden i ryggen och vi kom fram i flera farliga lägen. Med ca. en kvart spelat gör vi även 1-0 genom Armin. Tyvärr så släpper vi in Bjärred i matchen igen kort efter vårt mål då de snyggt mejslar sig igenom vårt försvar. Vi får dock tryck på Bjärred igen då de har svårt att lyfta upp laget i den hårda vinden. I slutet av halvleken ger vår höga press resultat Då Gentrit tar sig förbi ett passivt Bjärredsförsvar och det står2-1 till oss i paus.


I andra halvlek hade vi vinden mot oss och nu var det vi som hade svårt att lyfta upp laget från egen planhalva. Bjärred har mycket boll men vi ligger fortfarande på bra i vårt presspel. Då Bjärred ligger högt med sitt lag kan vi göra snabba omställningar och lånen av dessa omställningar ställs Jens fri. Jens sätter bollen i mål, men domaren dömer offside. Enligt publik i linjen var detta ett felaktigt beslut, men vi fick upprättelse lite senare då Filip frispelades i misstänkt offsideposition. Denna gång blåstes detvinte och Filip gjorde inget misstag. Rättvisa skipades på ett konstigt vis. Direkt efter vårt mål visas en Bjärredspelare ut och det känns nu som om mycket talar för oss. Bjärred trummar dock på och liksom i första halvlek tillåter vi det decimerade Bjärredslaget reducera strax efter vårt 3-1 mål. Bjärred trycker nu på ännu hårdare för en kvittering och de lyckas efter att de fått en hårt dömd straff. Det var dock inte straffen i sig som tillät dem att göra mål utan det var vår egen oförmåga att få bort bollen som innebar att det blev straff.


Matchen går till förlängning och vi börjar med vinden i ryggen. Vi har flera fina chanser att ta ledningen. Armins skott på insida stolpe var den allra vassaste. 3-3 i paus och vi hade 10 tuffa minuter framför oss. 


Bjärred gör en ansats i början av andra förlängningen och i en tilltrasslad situation trycker de in 3-4. I slutet av matchen får vi en varning (utvisning) och vår enda chans blir att slå långt och hoppas på turen. Vi slet in i det sista, men vi fick till slut ge oss mot ett duktigt Bjärredslag.


Efter matchen var det frustrerat och det var inte helt OK i laget, men det visar i alla fall på att vi är vinnarskallar och vi skall bara lära oss att hantera vår frustration. Vi skall vara nöjda med matchen som helhet och med DM-äventyret. Vi har fått många matcher och fått möta många nya lag. Förr eller senare får vi chans till revansch på Bjärred.


//Ledarna

U14 DM, Kvarnby IK - IFK Hässleholm 1-6
2017-04-26 23:11

Vi i U03 spelade idag åttondelsfinal i DM mot Kvarnby IK. Det blev en tidig samling efter skola och lite käk sedan rätt ner till Malmö. Matchen började 19.00 och spelades på en konstgräsplan som bestod av mer granulat än gröna plaststrån.


Kvarnby satte högsta fart från början och de satsade allt på ett kort. Vi var inte riktigt på tå heller och blev lite tillbakapressade i början, men när vi lite orättvist tog ledningen med 0-1 så började vi äta oss in i matchen. Vi spelar inte särskilt bra och allt för långsamt, vilket passar Kvarnby bra. Vi skapar dock en del ytterligare chanser och börjar styra skeendena på planen. Vi ökar även påpassligt på ledningen strax innan halvtidspausen när Ludde ger Gentrit en smörpassning.


I andra halvlek gör vi 4 snabba mål under en 10-minutersperiod och går ifrån till 1-6 (Även Kvarnby hann göra ett mål) och matchen är klar. Fem olika målgörare blev det och vi avslutar matchen med spelare på lite ovana positioner. Vi testade även en del spelare på nya positioner under hela matchen, vilket kan ha bidragit till det lite låga tempot, men vi trodde att vi skulle få en chans att göra det idag och vi har nytta av det på lite sikt. Många av våra spelare har förmågan att spela på flera positioner. Exempelvis lämnade Ludde sin ytterbacksplats idag för att gå in som anfallare. Resultatet blev två mål och målgivande passning. Starkt Ludde.


Den 5/3 kl.10.30 kan man följa lottningen av kvartsfinalerna på Skånebolls Webb-TV. Följ denna länken: http://www.skaneboll.se/skanes-ff-webbtv/. Vi hoppas på en härlig hemmamatch mot ett riktigt starkt motstånd nu. Det är inte omöjligt att vi kan gå hela vägen.


//ledarna

U14 DM, IFK Hässleholm - Lunds FF
2017-04-01 15:26

Då var det dags för 16-delsfinal i DM och Lunds FF kom på besök. Vi visste inget om våra motståndare så vi koncentrerade oss på vårt eget spel och pratade återigen om att få igång kantspelet, men även om att mantrat för dagen skulle vara FÖRST PÅ BOLLEN.


I första halvlek hade vi mycket boll och vi kom även runt en del på kanterna. Framför allt på vår högra kant. Vi skapade även en del chanser, men det blev mest halvchanser. Lund blev tillbakapressade mest hela tiden, men kom i farliga kontringar. Det var också på en kontring som deras 0-1 kom. Våra bägge mittbackar går på boll och deras anfallare kommer fri. Han sätter bollen säkert i mål. Vi gnuggar dock på och till slut får Måns göra sitt debutmål i dessa sammanhang efter en fin djupledsboll från Elias.


I andra halvlek börjar vi stressa och vi håller inte bollen inom laget alls längre. Alla bollar letar sig in i mitten och Lund täpper säkert till där. Lund för nu matchen och de gör 1-2 på liknande sätt som deras första mål. Vi saknar aggressivitet på mittplan och när den långa bollen får slås saknar vi djup i försvaret och deras spelare kommer fri. Med 10 minuter kvar av matchen är det inget som talar för oss. Vi springer rakt in i Lunds köttmur och de styr skeendena i matchen.


Vi ändrar nu om lite i laget och går ner på en trebackslinje och trycker upp Ludde för lite extra energi framåt. Detta hjälper efter ett tag och under de sista fem minuterna gör vi tre!!! mål efter mål av Ludde, Sinan och Filip H.


Vi måste vara ärliga och säga att det inte var någon vacker vinst och vi hade även en del "bonnaröta" i slutet, men vi hade samtidigt kört slut på Lund och när vi tappade bort huvudena, tålamodet och spelet i andra halvlek så kom i alla fall kämpatakterna fram. Det räckte till slut. Starkt att vinna även när det låser sig i spelet. Tyvärr har vi många olika spelare sjuka varje vecka och flera spelare får spela på olika platser. Detta gör det inte lättare att spela bra fotboll på kort sikt, men det kan komma att gynna oss på längre sikt. Vi väljer att se det så. Vinst och varmt i luften. Heja IFK.


//Ledarna

U14 DM, Åhus HBK - IFK Hässleholm 0-3
2017-03-19 16:12
Bakre: Lucas E, Filip H, Sinan H, Oskar Å, Karl P, Gentrit K. Främre: Simon S, Mohammad M, William J, Måns W, Felix E, Kieran S, Max P
Sista matchen i DM:s gruppspel och förutsättningen var att vi kunde förlora och ändå gå vidare (Om vi inte förlorade för stort). Matchen gick borta på Furehov mot Åhus HBK och det brukar bli tuffa matcher.

Vi har genom åren haft lite svårt för Åhus men de senaste åren har vi märkt att vi gått ikapp och om utan att behöva köra på maximal lagnivå. Vi kom till spel med ett stabilt lag, återigen lite annorlunda komponerat än i de senaste DM-matcherna.

Vi spelade lugnt och stablilt och tog metodiskt tag i händelserna ute på planen. Åhus har en del farliga spelare som kan hota och de skapade också en del chanser, men det var vi som skapade de flesta. Vi tog rättvist ledningen med 1-0 genom Gentrit "Luigi" Kurti.

Det stod 1-0 till oss i paus och vi tyckte inte vi behövde justera något särskilt. Vi gick runt på samtliga spelare och alla spelade mycket.

I andra halvlek satsade Åhus allt framåt och pressade på en del, men vårt försvar höll tätt och emot föredömligt. De farligheter som ändå uppstod tog Simon hand om genom fina utrusningar och några räddningar. När Åhus mattats av tog vi återigen hand om spelet och avgjorde matchen genom mål av Gentrit "miniZlatan" Kurti (kärt barn har många namn) och Haris "granlidensexpressen" Cukur.

Matchen slutar 3-0 till oss och även om Åhus hade en del chanser så kunde vinsten mycket väl blivit lite större. Vi gör rakt igenom en stabil insats över alla lagdelarna och spelade runt lugnt och metodiskt.

Nu är det dags för 1/16-delsfinal i DM senast den 2/4 och det skall bli kul att se vilka vi lottas mot. Lottningen kommer ske via denna länken http://www.skaneboll.se/skanes-ff-tv/ Vi återkommer om dag och tid.

//ledarna
U14 DM, IFK Hässleholm - Tollarps IF 7-0
2017-03-11 18:20

Fler bilder (+8) >>
Solen sken och det var vindstilla på Österås. Perfekt dag för lite fotboll alltså.

Idag tog vi emot Tollarps IF i vår andra DM-match. Det var ett något annorlunda lag från matchen mot Knislinge.

Inför match pratade vi återigen om att våga spela runt i backlinje/mittfält för att få motståndarna att röra på sig samtidigt som vi skapar luckor där vi kan nå rättvända spelare. Vi pratade även om olika uppspelsalternativ och återigen om det viktiga samarbetet mellan back och yttermittfältare i både defensiv som offensiv.

Vi inledde med att göra just det som vi pratat om. Vi var rädda om bollen och Tollarp fick springa. Vi hade gott om tålamod och varierade fint med både korta och långa passningar. 1-0 kom rätt så fort och sedan rullade det på. I paus stod det 4-0 till oss och Tollarp hade inga bra svar på våra attacker samtidigt som vårt försvarsspel var nära nog felfritt.

I andra halvlek vilade vi några spelare som även skall vara med i morgondagens träningsmatch mot Sölvesborg, men det förändrade inte händelserna på planen särskilt mycket. Vi vann den andra halvleken med 3-0 och totalt blev det alltså 7-0 till oss.

Vi är mycket nöjda med vårt försvarsspel idag där Albin och Elias inte satte många fötter fel. Våra ytterbackar deltog bra i offensiven och vi fick se en del prov på bra samarbete mellan våra kantspelare. Måns och Armin på mitten sprang mycket och var väldigt rörliga. Även Max, William och Sinan kom in på den positionen och gjorde det bra. Våra "tunga" anfallare med Haris och Gentrit i spetsen var hela tiden på språng. Simon i mål hade inte så mycket att göra, men de gånger Tollarp kom så stod han rätt och knep bollen. Utan att nämna alla så kan vi konstatera att samtliga plockar ut höga betyg efter denna matchen.

Nästa DM-match blir en seriefinal mot Åhus och den dammar vi av nästa vecka. Samma helg åker vi till Kävlinge för att spela slutspel i vintercupen. Först har vi dock Sölvesborg i morgon. Heja IFK

//ledarna
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR