Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll
P03
Lag U03/U14 september 2016

Välkomna till P03´s hemsida


Följ oss på vårt instagramkonto: ifkhlmp03


Här är killarna i sina nya ställ: Vi tackar Isola, Bolist och BMS för supporten.


Våra långsiktiga mål är att alltid spela mot så bra motstånd som möjligt i Skåne och lokalt med minst två 11-mannalag. Både bredd och topp skall få sitt och varje spelares personliga utveckling är viktigast före ex. vis lagens resultat. Vår målsättning inför varje match är dock att vi skall vinna. Vi ledare hoppas att vi i denna gruppen skapar framtidens fotbollsspelare till kommunens lag på olika nivå. Kanske kan några även nå nationell eller internationell nivå!!!

 

Bakre raden; Admir, Jonny, Lukas, Ibrahim, Filip, Sinan, Elias, Jens, Gentrit, Karl, Lucas, Haris, Sven

Mittenraden: Måns, Aseem, Linus, Albin, Oskar, Mohammad, Musalim, Ludde, Magnus

Främre raden: Simon, Felix, Yousef, Anton, Kalle, Armin, Charlie, Max, William, Erik

Saknas: Abolfazl, Amer H, Dilan, Kieran och Mustafa.


Utöver ovanstående så ingår laget i IFKs integrationsprojekt och ett antal killar i varierande åldrar spelar med oss då och då för att senare slussas in i rätt åldersgrupp.


2016 var det stora målet att åka till Gothia cup med så många som möjligt för att få en härlig fotbollsupplevelse samt att direktkvalificera oss till nästa års Skåneserie. Dessa mål infriades med råge.


Mål för 2017 är att hålla oss på så hög nivå som möjligt för våra lag, regionalt och lokalt. I år åker vi dessutom på två särskilda cuper. Eskilscupen i slutet på sommaren för de som tränar mest och till Gais Open som är en spetsturnering.


Är du sugen på att spela med oss så ringer du någon av ledarna. Telefonnumren finns under menyn, kontakter.


U03 avslutar 2017
2017-12-22 00:12

Fler bilder (+5) >>
Det har varit ett händelserikt år och killarna har utvecklats både som människor och fotbollsspelare. Den individuella utvecklingen märks dels genom fler mognare beslut och att fysiken blommat ut på flera håll. 

2017-12-20 samlades vi i klubbstugan för att ha kul, minnas, berömma, ge feedback och premiera.

Vi började med en fotbollsquiz där de flesta frågorna handlade om laget, spelarna och säsongen, men det infann sig även nån fråga om IFK och fotboll i allmänhet.

Efter det käkade vi och för en gångs skull fick killarna snacka så mycket de ville utan att en ledare skulle stå och be dem vara tysta.

Efter maten summerade vi året och gjorde en tillbakablick på det som vi kommit överens om inför säsongen (Se bifogade bilder). Vi kunde konstatera att vi i stort hållit oss till det vi var överens om. Det blev en kortare diskussion om hur vi beter oss på match och träning. Vad som är bra och dåligt, vikten att hålla fokus för lagets skull, inte minst på träning för att inte förstöra för andra. m.m.

Till sist delade vi ut våra traditionsenliga priser
- Träningspriser till alla
- Träningsmästarna Haris, Armin och Ludde fick en extra pokal för sin träningslust
- Kieran fick pris som bästa kompis och förebild för andra året i rad
- Linus fick pris för att vara årets "bubblare" och den som utvecklats mest under året

Till sist fick Gunilla Edvinsson pris som bästa supporter för sitt uppoffrande engagemang för och kring laget och IFK.

Tack för i år. Alla spelare, föräldrar, IFK-supporters och alla Ni andra som kommer och tittar på oss bara för att Ni vill. Ni är värda allt.

//Ledarna
Summering sommar/höst U03
2017-10-29 12:33
IFK Hässleholm U03 mot MFF U04

Sammanfattning vinter/vårsäsongen U03:

 

Utomhus (Seriematcher sedan juli 2017)

 • Vi har spelat 18 matcher

 • Vi har vunnit 5 matcher

 • Vi har spelat 2 oavgjorda match

 • Vi har förlorat 11 matcher

 • Vi har gjort 32 mål

 • Vi har släppt in 46 mål.

 

Av ovanstående matcher har de flesta varit jämna spelmässigt och trots att vi denna höst har förlorat mer än vi vunnit så tycker vi att vi spelat i rätt serier. I Skåneserie A har vi hängt med bra och med lite högre lägstanivå så kan vi vara med och nosa på topp tre i den serien. I den lokala A-serien så har vi gjort några bottennapp i några matcher, men totalt sett så tycker vi att vi har närmat oss de bästa lagen oavsett vilket lag vi ställer på banan.


Även denna säsong ser vi att vissa av killarna tagit stora kliv i sin individuella utveckling. Vi har fortfarande en del knäproblem, men de flesta har nu blivit av med dessa problem och vi har sett att det givit spelarna möjlighet att utvecklas och ta för sig bättre.

 

I serierna har vi fortsatt blanda så gott vi kunnat för att så många som möjligt skall få en möjlighet att testa på tufft motstånd. Det har dock varit svårare nu då spel i Skåneserie A innebär ett väldigt högt tempo. Det har dock inte spelat så stor roll för individen eftersom spel i den lokala A-serien innebär mycket bra motstånd och tuffa utmaningar för de som inte riktigt klarar spel i Skåneserien ännu. Vi har alltså mött riktigt bra lag i båda serierna. Vi kom sexa i Skåneserien och i den lokala A-serien kom vi åtta. Placeringsmässigt skulle vi kunnat komma lite högre i båda serierna, men hade vi satsat mer på en av serierna så hade det påverkat resultaten i den andra. Med dessa resultat får vi spela kvar i Skåneserie A och vi har möjlighet att spela kvar även i den lokala A-serien. Det är dessa nivåer vi vill erbjuda våra spelare och som utvecklar dem mest, även om vi får fler förluster. 

 

 • 20 olika spelare har spelat eller provat på den tuffaste nivån i Skåneserie A. Det är något färre än i våras och det beror på den höga nivå som krävs individuellt.

 • 32 av våra spelare har spelat på den tuffaste nivån i den lokala serien.

 • 7 olika spelare har någon gång spelat med U02 i höst. Det är färre än i våras och det beror på att vi i båda åldersgrupperna har haft nock med det egna. Vi hoppas dock att det skall bli mer av denna vara framåt igen.

 • En av våra spelare har även debuterat i juniorsammanhang. Även här tror vi det blir mer spel i juniorserien för våra killar nästa år.

 • Tyvärr har utbytet med U04 varit mindre denna höst också och det beror på att vi varit så många så det inte givits några större möjligheter att bjuda in 04-spelare. Det har dock hänt vid några tillfällen och som vanligt sköter de sig alltid bra tillsammans med oss.

 

Vi har även deltagit i cuper:

Dels var vi återigen med i Åhus beach soccer där vi lyckades ta oss till final igen. Vårt andra lag blev utslagna i en intern match mot oss själva i kvartsfinalen. I finalen förlorade vi en tät match mot Eslöv.


Som uppladdning inför serien deltog vi i Eskilscupen. De som varit träningsflitigast (och hemma från semestern) fick åka på den cupen. Här blev vi utslagna av Eskilsminne i A-slutspelets åttondelsfinal.


Utesäsongen kommer avslutas med att  vi åker upp till Göteborg för att delta i GAIS Open, en spetsturnering där vi bl.a. har de inofficiella SM-mästarna för 14-åringar, IK Sleipner, i gruppspelet. Vi åker inte dit för att vinna cupen, utan mer för att se och lära samt känna på vilken nivå som krävs för att tävla mot de bästa lagen i Sverige. Förhoppningsvis kan vi utifrån denna vetskapen sätta nya mål för oss själva både individuellt och för laget så att vi kan höja oss dit.


Intresset för vårt lag och vår verksamhet är stor och många kontaktar oss för att få provträna och spela med oss. Vi har även skapat förutsättningar för att få bra träningsmatcher mot bra motstånd då vårt kontaktnät numera är stort. Vi kan kalla oss för ett "kommunlag" med spelarrepresentation från Sösdala, Bjärnum, Vittsjö, Vinslöv, Tyringe, Vankiva och givetvis Hässleholm, men innan man kommer till oss måste man se nyktert på vart man vill komma med fotbollen och se över sina möjligheter på hemmaplan först. Vi deltar i dessa diskussioner och försöker hitta lösningar som passar alla inblandade.


Alla är dock välkomna att prova träna med oss. Det brukar upplevas som roligt.


Heja IFK


//Ledarna

Summering vår/vinter U03/U14
2017-06-19 12:24
De flesta i U03-gänget

Sammanfattning vinter/vårsäsongen U03:

 

Utomhus (Vinterserie, DM, träningsmacher och seriematcher sedan november 2016

 • Vi har spelat 32 matcher

 • Vi har vunnit 16 matcher

 • Vi har spelat 2 oavgjorda match

 • Vi har förlorat 14 matcher

 • Vi har gjort 89 mål

 • Vi har släppt in 72 mål.

 

Av ovanstående matcher har (nästan) alla vunnits eller förlorats med 1-3 mål, vilket ändå visar att vår vilja att skapa jämna matcher utifrån motståndet fungerar bra. En jämn match är bättre än en ojämn även om det skulle råka bli förlust. Vårt övergripande mål att spela i bra serier kan dock påverka laguttagningarna något, men det är i undantagsfall.

 

Vi matchade flitigt i vinter och rullade runt på samtliga spelare i både vinterserie, DM samt träningsmatcher. Vi vann vår grupp i DM och kom tvåa i vinterseriegruppen. Vi satsade i första hand på DM men eftersom vi fick överkomliga motståndare i DM så kunde vi fortsätta snurra runt på samtliga spelare även fortsättningsvis. Vi missade A-slutspelet i vinterserien efter förlust på straffar mot IFK Trelleborg och åkte sedan även ut efteri straffar mot Lunds BK i B-slutspelet. DM-äventyret tog slut i kvartsfinalen mot Bjärred efter att vi förlorat i förlängning med 4-3. Det skulle senare visa sig i seriespelet att detta var en urladdning som vi inte riktigt skulle hämta oss från. Efter denna match försämrades nämligen våra prestationer i framförallt Skåneserien.

 

I serierna har vi blandat och gett. Vi har dock mött riktigt bra lag i båda serierna. Vi kom sexa i den lokala A-serien och trea i Skåneserien. Vi är därmed kvalificerade för att spela på allra högsta nivå lokalt och i Skåne till hösten. Därmed vågar vi påstå att vår trupp tillhör de bättre trupperna i Skåne och vår målsättning inför detta året är med råge infriad redan nu. Nu återstår det att se hur vi klarar av höstens utmaningar. Det blir tufft men samtidigt en härlig utmaning.

 

 • 22 olika spelare har spelat eller provat på den tuffaste nivån i Skåneserien.

 • 31 av våra spelare har spelat på den tuffaste nivån i den lokala serien.

 • 18 olika spelare har någon gång spelat med U02 i vår. De flesta i deras lokala serie, men fem spelare har även provat på spel på allra högsta Skånenivå tillsammans med U02. Samtidigt har ett stort antal från U04-gruppen spelat med oss.

 

I de olika serierna har de som vandrat mellan serienivåerna fått olika uppgifter och fått olika roller i laget så gott vi kunnat.

 

Vi har även deltagit i sex inomhuscuper och i de två tuffaste cuperna spetsade vi till ett lag. Resterande cuper har vi åkt med jämna lag. Vi tog med oss ett antal medaljer hem även detta år. Målsättningen med vinterns cuper har (förutom att vi skall ha kul) varit att marknadsföra vår trupp. Det innebar bl.a. anmälan i Skånecupen och tomtecupen ner mot Malmötrakten. Vårt handlande gav avsedd effekt och vi har inte haft några större problem att ordna bra träningsmatcher eller motstånd under året. Vår trupp är respekterad i Skåne och vi har fått många förfrågningar om matcher som vi tyvärr fått tacka nej till. Kontakterna är i alla fall etablerade nu och förutsättningarna för bra matchning till våra killar är goda framöver.

 

Vår styrka (när vi är som bäst) är ett stabilt lagspel med god sammanhållning generellt sett. Vårt presspel är bra och när vi får jobba i djupled in i våra motståndares försvar så gör vi det jobbigt för dem. Vi har dock fått prova på spel mot låga försvar och lag som gett oss en dos av vår egen medicin också och då blir det genast svårare för oss. Fysiskt upplever vi att vi ligger efter en del lag. Då menar vi inte enbart att vi är mindre än våra motståndare utan att vi till viss del saknar modet att gå in fullt ut i närkamperna. Här har många av våra konkurrenter kommit längre och det ger oss en omedelbar uppförsbacke när vi förlorar fler 50/50-situationer än vi vinner. Vi måste även jobba vidare med vårt försvarsspel över hela planen. Vi släpper in lite för många enkla mål.

 

Killarna har kommit in i tonåren och det märks nu. Det börjar spreta en del och tankarna far åt alla håll ibland. Flera av våra spelare har även fotboll på skolschemat och det har märkts då det tagit emot lite mer, speciellt nu i slutet av vårsäsongen. Det börjar dyka upp lite konflikter, frustration och attityder i gruppen som vi (som ledare) inte är riktigt vana vid. Detta är givetvis helt normalt och handlar om att killarnas personligheter och osäkerhet kommer fram ännu mer nu när de blivit lite äldre. Detta är en utmaning för oss ledare och gör att vi måste vara extra noga med värdefrågor såsom rättvisa, tydlighet och disciplin. Just disciplinen måste nog förbättras om vi skall kunna klara av att konkurrera på den nivå som vi ligger på nu. DET KOMMER KRÄVAS FULLT FOKUS OM VI SKALL KLARA AV HÖSTENS UTMANINGAR!!!! Vi ser dock fortfarande 99% glädje. Detta skall vi inte glömma bort.


Framför oss har vi nu en skön sommar. Vi startar upp med träning i slutet på Juli och Eskilscupen i början på augusti. De som skall på Skånebolls läger åker dit i slutet på juni och sedan har vi semesterfotboll på Åhus beach i början på juli. Där emellan hoppas vi att Ni håller igång formen, men att Ni gör saker som skänker hjärnan glädje och inspiration. Skulle det vara utan boll så må det vara hänt J.

 

//Ledarna

U14 DM kvartsfinal, IFK Hässleholm - Bjärred 3-4 e.f.
2017-06-02 00:28

Det blev förlust i DM-kvartsfinalen för vårt U14-gäng i kvällens match mot Bjärreds IF.


Det blåste hårt på Österås och det påverkade matchen så att det blev svårt för lagen med motvind. Men solen höll sig framme så vi kunde inte klaga allt för mycket. Med vinden var det lika för båda lagen.


Bjärred började bra och det märktes att det var ett spelskickligt och tekniskt lag som vi mötte. Vi löpte dock mycket och stressade dem, laget var taggat. Efter fem minuter tog vi över initiativet med hjälp av vinden i ryggen och vi kom fram i flera farliga lägen. Med ca. en kvart spelat gör vi även 1-0 genom Armin. Tyvärr så släpper vi in Bjärred i matchen igen kort efter vårt mål då de snyggt mejslar sig igenom vårt försvar. Vi får dock tryck på Bjärred igen då de har svårt att lyfta upp laget i den hårda vinden. I slutet av halvleken ger vår höga press resultat Då Gentrit tar sig förbi ett passivt Bjärredsförsvar och det står2-1 till oss i paus.


I andra halvlek hade vi vinden mot oss och nu var det vi som hade svårt att lyfta upp laget från egen planhalva. Bjärred har mycket boll men vi ligger fortfarande på bra i vårt presspel. Då Bjärred ligger högt med sitt lag kan vi göra snabba omställningar och lånen av dessa omställningar ställs Jens fri. Jens sätter bollen i mål, men domaren dömer offside. Enligt publik i linjen var detta ett felaktigt beslut, men vi fick upprättelse lite senare då Filip frispelades i misstänkt offsideposition. Denna gång blåstes detvinte och Filip gjorde inget misstag. Rättvisa skipades på ett konstigt vis. Direkt efter vårt mål visas en Bjärredspelare ut och det känns nu som om mycket talar för oss. Bjärred trummar dock på och liksom i första halvlek tillåter vi det decimerade Bjärredslaget reducera strax efter vårt 3-1 mål. Bjärred trycker nu på ännu hårdare för en kvittering och de lyckas efter att de fått en hårt dömd straff. Det var dock inte straffen i sig som tillät dem att göra mål utan det var vår egen oförmåga att få bort bollen som innebar att det blev straff.


Matchen går till förlängning och vi börjar med vinden i ryggen. Vi har flera fina chanser att ta ledningen. Armins skott på insida stolpe var den allra vassaste. 3-3 i paus och vi hade 10 tuffa minuter framför oss. 


Bjärred gör en ansats i början av andra förlängningen och i en tilltrasslad situation trycker de in 3-4. I slutet av matchen får vi en varning (utvisning) och vår enda chans blir att slå långt och hoppas på turen. Vi slet in i det sista, men vi fick till slut ge oss mot ett duktigt Bjärredslag.


Efter matchen var det frustrerat och det var inte helt OK i laget, men det visar i alla fall på att vi är vinnarskallar och vi skall bara lära oss att hantera vår frustration. Vi skall vara nöjda med matchen som helhet och med DM-äventyret. Vi har fått många matcher och fått möta många nya lag. Förr eller senare får vi chans till revansch på Bjärred.


//Ledarna

U14 DM, Kvarnby IK - IFK Hässleholm 1-6
2017-04-26 23:11

Vi i U03 spelade idag åttondelsfinal i DM mot Kvarnby IK. Det blev en tidig samling efter skola och lite käk sedan rätt ner till Malmö. Matchen började 19.00 och spelades på en konstgräsplan som bestod av mer granulat än gröna plaststrån.


Kvarnby satte högsta fart från början och de satsade allt på ett kort. Vi var inte riktigt på tå heller och blev lite tillbakapressade i början, men när vi lite orättvist tog ledningen med 0-1 så började vi äta oss in i matchen. Vi spelar inte särskilt bra och allt för långsamt, vilket passar Kvarnby bra. Vi skapar dock en del ytterligare chanser och börjar styra skeendena på planen. Vi ökar även påpassligt på ledningen strax innan halvtidspausen när Ludde ger Gentrit en smörpassning.


I andra halvlek gör vi 4 snabba mål under en 10-minutersperiod och går ifrån till 1-6 (Även Kvarnby hann göra ett mål) och matchen är klar. Fem olika målgörare blev det och vi avslutar matchen med spelare på lite ovana positioner. Vi testade även en del spelare på nya positioner under hela matchen, vilket kan ha bidragit till det lite låga tempot, men vi trodde att vi skulle få en chans att göra det idag och vi har nytta av det på lite sikt. Många av våra spelare har förmågan att spela på flera positioner. Exempelvis lämnade Ludde sin ytterbacksplats idag för att gå in som anfallare. Resultatet blev två mål och målgivande passning. Starkt Ludde.


Den 5/3 kl.10.30 kan man följa lottningen av kvartsfinalerna på Skånebolls Webb-TV. Följ denna länken: http://www.skaneboll.se/skanes-ff-webbtv/. Vi hoppas på en härlig hemmamatch mot ett riktigt starkt motstånd nu. Det är inte omöjligt att vi kan gå hela vägen.


//ledarna

U14 DM, IFK Hässleholm - Lunds FF
2017-04-01 15:26

Då var det dags för 16-delsfinal i DM och Lunds FF kom på besök. Vi visste inget om våra motståndare så vi koncentrerade oss på vårt eget spel och pratade återigen om att få igång kantspelet, men även om att mantrat för dagen skulle vara FÖRST PÅ BOLLEN.


I första halvlek hade vi mycket boll och vi kom även runt en del på kanterna. Framför allt på vår högra kant. Vi skapade även en del chanser, men det blev mest halvchanser. Lund blev tillbakapressade mest hela tiden, men kom i farliga kontringar. Det var också på en kontring som deras 0-1 kom. Våra bägge mittbackar går på boll och deras anfallare kommer fri. Han sätter bollen säkert i mål. Vi gnuggar dock på och till slut får Måns göra sitt debutmål i dessa sammanhang efter en fin djupledsboll från Elias.


I andra halvlek börjar vi stressa och vi håller inte bollen inom laget alls längre. Alla bollar letar sig in i mitten och Lund täpper säkert till där. Lund för nu matchen och de gör 1-2 på liknande sätt som deras första mål. Vi saknar aggressivitet på mittplan och när den långa bollen får slås saknar vi djup i försvaret och deras spelare kommer fri. Med 10 minuter kvar av matchen är det inget som talar för oss. Vi springer rakt in i Lunds köttmur och de styr skeendena i matchen.


Vi ändrar nu om lite i laget och går ner på en trebackslinje och trycker upp Ludde för lite extra energi framåt. Detta hjälper efter ett tag och under de sista fem minuterna gör vi tre!!! mål efter mål av Ludde, Sinan och Filip H.


Vi måste vara ärliga och säga att det inte var någon vacker vinst och vi hade även en del "bonnaröta" i slutet, men vi hade samtidigt kört slut på Lund och när vi tappade bort huvudena, tålamodet och spelet i andra halvlek så kom i alla fall kämpatakterna fram. Det räckte till slut. Starkt att vinna även när det låser sig i spelet. Tyvärr har vi många olika spelare sjuka varje vecka och flera spelare får spela på olika platser. Detta gör det inte lättare att spela bra fotboll på kort sikt, men det kan komma att gynna oss på längre sikt. Vi väljer att se det så. Vinst och varmt i luften. Heja IFK.


//Ledarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 09/09 18:50 
Hem, 08/09 18:06 
Hem, 17/07 22:41 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR