Matchnummer: 000025136
Samling:17:15
Nosaby IF-IFK 2-0 (2-0)
2022-09-02 23:04

Nosaby hade tvåfilig motorväg genom IFKs försvar i matchens inledning och gamle IFK-bekantingen Ameer Nasseer gjorde 1-0 efter fem minuter. Som om inte detta var nog så stod IFK för en rejäl bjudning framtill 2-0 när en försvarare nickade rakt till Nosaby-skyttekungen Andreas Grahm som krutade in andra målet.
Och efter en kvart haltade Mohammed Mbye ut, hans skada i derbyt för en vecka sedan gjorde sig påmind.
IFK försökte och försökte, i andra halvlek hade IFK många bra chanser.
Ett skott av Jens Lynard fick Nosaby-målvakten räddades ribba och ut - och den sevärde clownmålvakten var uppe och räddade i krysset vid två ytterligare tillfällen. Den mest spektakulära räddningen i krysset var på Albin Ekström fina nick.
I andra halvlek gjorde Meraj Haidari ett piggt inhopp och IFK var nära mål vid flera tillfällen, men det ville sig inte för de gulsvartrandiga denna afton.
Inte lätt vinna när flera spelare inte är disponibla på grund av sjukdom.

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Jens Lynard, Hugo Arvidsson, Isak Orajärvi, Danny Gunnarsson - Ludvig Hegdal, Mohammed Mbye - Armin Culum, Olle Kjellman Olblad, Max Sandberg, Albin Ekström

Elliot Nilsson ersatte Mohammed Mbye redan efter 15 minuter och i andra halvlek kom Meraj Haidari in istället för Jens Lynard.