SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till
P06

IFK Hässleholm
5 - 2
Åkarps IF
IFK Hässleholm5 - 2Åkarps IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 april, 16:00
Plats:Österås IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 130962014
Samling:14:45, Omklädningsrum 2
Aktivitetsinfo: Glöm inte fotbollsskor, benskydd, vattenflaska och kläder efter väder. Ta gärna med dubbla vattenflaskor vid varmt väder.
Kom utvilade, fulla med energi och ta med något som återhämtningsmål!

Svara på kallelsen så snart som möjligt och invänta inte deadline. Svara på kallelsen innan deadline annars går platsen till någon annan spelare!
På speldagen skall spelaren vara 100% redo för match. Återbud till match meddelas mig senast 48h innan matchstart. Det är INTE ok att komma till samlingen och då meddela att man inte kan spela
Trupp:#2 Zeidan Sala
#3 Hannah Sjödahl
#5 Malte Jenvén
#6 Jan Al Salo
#7 Edi Tahiri
#8 Noah Flink
#9 Noel Larsson
#10 Linus Roslund
#11 Lowe Lundqvist
#12 Belal Hawa
#13 Mohammed Am Ali
#14 Leon Shala
#17 Gustav Persson
#18 Baseer Muhebbi
Theo Johansson
2022-04-25 20:57

Hemmapremiär i seriespelet, ny fina yttre förutsättningar och ännu ett nytt spännande motstånd i Åkarps IF.

 

Killarna är fokuserade från start, vilket innebär att vi efter en bra genomförd uppvärmning är på tårna när domaren blåser igång matchen.

Vi vill vara bollförande lag och killarna försöker direkt få igång ett bra bolltempo. Nyckel till detta är att vi alla deltar (med eller utan boll) genom rörelse och att erbjuda alternativ. Det är vår första match på naturgräs för säsongen och vi har bara genomfört två pass på gräs, vilket märks då vi är lite ovana vid det lite ojämna underlaget. Trots detta fortsätter gänget och vi hittar relativt snabbt igenom deras linjer och kommer till avslut ett par gånger. 

 

Efter 10 minuter hittar vi igenom deras försvar, genom fint kombinationsspel och rullar behärskat in 1-0. Matchbilden blir densamma efter vårt ledningsmå, motståndarna spelar väldigt långt och rakt, vilket ger oss lite problem till en början. Tyvärr hittar en av dessa bollar rätt och de kommer igenom och kvitterar till 1-1. Efter deras kvittering gör vi en liten ändring, vilket innebär att vi löser deras längre bollar mycket smidigare och förhindrar deras spelide. Vi för spelet och försöker spela oss igenom, emellanåt stressar vi lite och försöker för snabbt hitta den avgörande passningen istället för att fortsätta äga boll.

Men när gänget visar tålamod så kommer utdelningen, efter att under en längre peroid ägt boll, är vi hungrigst i offensiv box och trycker fint in 2-1. Ett par minuter senare, efter ett fint anfall, där vi vänder på spelet, spelar upp centralt på mötande spelare som i sin tur lägger boll i djupet på löpande anfallare utökar vi till 3-1. 

Trygg ledning inför halvtidsvilan som är några minuter bort, tyvärr drar vi på oss en onödig frispark strax utanför eget straff område - naturligtvis förvaltar de denna med ett skott ribba in till 3-2.

 

Kloka lirare får ordet och de belyser sina synpunkter, som oftast stämmer bra överrens med mina - positiva saker och även det vi behöver förbättra. Ökat bolltempo, bättre rörelse samt att vi fortsätter förhindra deras längre i ett tidigare skede.

 

Matchbilden förblir densamma under upptakten av andra halvlek. Vi visar större tålamod vilket tröttar ut motståndet, då vi äger boll under längre perioder och etablerar spel högre och högre upp i banan. Deras längre spel löser vi defensivt mycket enklare genom fint sammarbete i baklinjen samt att det direkt erbjuds spelalternativ från övriga spelare. Gänget har bra koll på händelserna, men fortfarande är vår ledning bara 3-2. Vi kommer till flera bra skottlägen utanför deras box, men siktet är inte riktigt där ( vi skyller på studsarna ) och vi får inte utdelning på våra chanser.

Med 20 minuter kvar kommer vi igenom på vår högerkant och slår ett bra inlägg, deras målvakt och ena mittbak missförstår varandra och springer ihop - vilket innebär att bollen dyker upp till oss och vi kan behärskat och enkelt rulla in 4-2. 

Luften går lite ur motståndarna och de känns lite tröttkörda, men vi är överrens om att inte slappna av och bjuda på något bakåt. Vi arbetar fram en hörna, bollen nickas bort, vi snappar upp den utanför straffområdet och det tilltänkta inspelet letar sig istället (glädjande nog) in i mål - till utökad ledning med 5-2.

Med ett par minuter kvar, åker vi på en omställning då vi kommer lite fel i våra positioner. De löper sig igenom, men efter starkt hemjobb och en perfekt glidtackling får de bara en hörna. Iallafall trodde nog alla på plats det, men domaren hittade en straff, hur vet bara domaren.

Inte mycket att göra åt, surt absolut  men dömt är dömt och de ges möjligheten till en reducering. Bollen på punkten, Theo på linjen, dömaren blåser, skott kommer och Theo räddar till hörna som blir resultatlös. 

Ett par minuter senare blåser domaren av matchen och vi står som segrare med reultatet 5-2.

 

Anser att vi sett över hela matchen är klart bätrre än våra gäster idag, vi vill och vågar vara bollförande. Härligt att se att vi vågar fylla på längs kanterna, fina kombinationer som leder till avslut, starkt presspel och bra defensiv som inte tillåter motståndarna skapa mycket. 

Lite mer tålamod emellanåt och att vi bättre värderar om vi ska gå eller börja om är saker vi tar med oss och arbetar vidare på.

 

Mål          Ass

 

Lowe 4    Noel 2

Noffe 1   Jan 1

               Edi 1

               Lowe 1

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 22/10 14:00
3 - 2  
Ons 19/10 19:00
2 - 3  
Sön 9/10 15:00
4 - 3  
Tis 4/10 19:15
4 - 1  
Tor 22/9 19:15
2 - 0  
Ons 14/9 19:30
4 - 2  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR