SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till
P06

IFK Hässleholm
5 - 4
GIF nike
IFK Hässleholm5 - 4GIF nike

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 01 april, 19:15
Plats:DM 16:delfinal
Samling:17:45, Omklädningsrum 2 Österås
Aktivitetsinfo: Kom väl förberedda, tänk på mat & vila för att kunna prestera maximalt.
Packa med svarta shorts & svarta strumpor.
2022-04-03 19:21

Slutspel i DM efter ett avslutat gruppspel, där vi gick obesegrade och blandade fina prestationer med lite ofokuserade perioder. Detta hade vi lagt bakom oss och laget hade fullt fokus på kommande match mot GIF Nike.

 

Vi inleder matchen bra, högt bolltempo varvas med lite lugnare spel där vi låter bollen göra jobbet. Passningskvalitet där det erbjuds flera alternativ är något vi jobbar med och eftersträvar. Efter ett snyggt anfall via vår vänsterkant, där vi kommer till avslut och är hungrigast på returer gör vi 1-0. Laget fortsätter vara konsekventa i sitt arbete, vi hotar direkt via snabba återerövningar, vi bygger upp anfall genom tålamod och är stabila i vårt försvarspel.

Ledningen utökas efter att tappad boll snabbt vinns tillbaka, väl avvägd passning och ett bra avlsut gör ställningen till 2-0.

Nike kommer till några lägen, som vi tillsammans avstyr, sett till hela första halvlek leder vi fullt rättvist och har bra kontroll på händelserna.

 

Vi diskuterar, belyser positiva sekvenser och tar upp de saker vi behöver förbättre inför andra halvlek.

 

Ett par minuter in i andra får Nike till ett kalasavslut som seglar in i bortre kryss, inte mycket för målvakten att göra. Matchkvalitetn sjunker lite under de första 20 min av andra, spelet är lite mer chansartat och det böljar lite fram och tillbaka. 

Halvvägs in avancerar vi längs vår högerkant, skär in i banan och lägger en fin pass fram central och avlsutar snyggt fram till 3-1. Känns som att vi här ifrån skall kunna kontrollera händelserna och spela oss igenom sista 15-20 minutrarna. 

Nike har dock inte gett upp, de ändrar från att konstant söka den centrala yttan till att börja lägga längre bollar och lite mer kämpa fram sina lägen. Detta lyckas, ännu en drömträff, denna gång i andra krysset gör att det blir nerv i matchen. Bara minutrar efter tilldöms de en straff som de förvaltar fram till 3-3. Inte rättvist sett till hela matchbilden, men nu har motståndarna lite medvind och känns piggare. Spelet lugnar sig och det är lite mer avvaktande men med Nike i förarsättet. Med tre minuter kvar jobbar de fram en hörna, miss i markering och pang undelägge 3-4.

Vi agerar direkt på detta, tid finns, går över till 3-4-3 och trycker på för en kvittering. Efter ett  snabbt agerande vinner vi boll vid mittplan, lätt pass i sidled och en fin boll i djupet - löper ifrån och sätter kvitteringen ribba in med minuten kvar. Direkt på avspark blåser domaren av för full tid.

Förlängning 210 väntar och vi för byta plan då domaren anser det vara lite för svagt lyse.

Direkt in i förlängningen tar vi ledningen efter en fin djupledsboll och kallt avslut under målvakten.  Vi har sedan ett par möjligheter till att utöka ledningen, vi känns härifrån mycket starkare och tar flera bra beslut. Vi hittar tillbaka och är trygga med att vårda bollen, samtidigt som vi vågar hota när tillfällen ges. Det sista som händer är att Nike får hörna, denna nickar vi bort och domaren blåser av matchen till härligt glädje bland spelarna (och ledare).

 

Ikväll visar Ni prov på underbar inställning, moral, finfint spel och många fina individuella prestationer. Men det är TILLSAMMANS Ni gör detta och alla bidrar på olika sätt.

Helgen används till att njuta av seger och avancemang - på måndag tar vi sats mot fredagens seriepremiären hemma mot Åhus HBK.

 

Vi kör igen - aldrig nöjda

 

Mål          Ass

Lowe       Zeidan

Ali Reza   Noel

Leon        Noffe

Linus       Leon 

Linus       Ali Reza

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 22/10 14:00
3 - 2  
Ons 19/10 19:00
2 - 3  
Sön 9/10 15:00
4 - 3  
Tis 4/10 19:15
4 - 1  
Tor 22/9 19:15
2 - 0  
Ons 14/9 19:30
4 - 2  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR