SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till
P06

IFK Hässleholm
8 - 1
Åhus HBK
IFK Hässleholm8 - 1Åhus HBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 04 maj, 19:00
Plats:Österås B-plan
Samling:17:45, Omklädningsrum 2
2022-05-06 09:21

Ny vecka som innehåller två seriematcher, onsdag och söndag, först ut var Åhus HBk. Dessa möte vi under gruppspelet i DM tidigare under våren, den matchen vann vi med 4-0. Viktigt att poängtera innan match att; det är en ny match, de vill ha revansch och vi måste alla bidra med hårt arbete och komma med rätt inställning till uppgiften.

 

Första halvleken genomförs precis så vi inte vill och skall spela, vi har ingen rörelse vilket medför få alternativ, inget bolltempo och att vi många gånger kommer fel i våra positioner. Vi släpper enkelt igenom motståndet, vi kliver bort från närkamper där vi ska kliva in och stå upp för varandra. Istället för att spela oss bort, hamnar vi smått i egen tredjedel vilket medför att ÅHBK skapar lite halvchanser.

De få gånger vi får igång vår rörelse, tar ner tillsalagen så kommer bolltempot och då skapar vi omedelbart målchanser. Tyvärr hittar vi inte rätt men det samma gäller för motståndarna. Detta innebär att första halvlek slutar mållöst.

 

I paus är vi rörande överens om att vår prestation inte lever upp till vår kravbild, vi måste höja allt och verkligen ta uppgiften seriöst för att inte slarva bort möjligheten till tre nya poäng. 

 

Andra halvlek hinner knappt börja innan vi får en frispark ca 30 meter från deras mål, ett bra lyft in i farlig yta, deras mv tappar bollen och vi är hetast på returen vilket innebär 1-0 ledning. Detta visar sig lösa upp många knutar i vårt spel, plötsligt involverar vi oss, rörelsen kommer, få tillslag och ett bolltempo som våra motståndare har svårt att försvar sig mot.

Två minuter efter ledningsmålet rinner vi igenom och utökar ledningen till 2-0.  Vi manar på varandra, vi skall inte släppa momentom och denna match skall vara vår. 10 minuter in i halvleken lyfter vi in ett fint inlägg som vi nickar in till 3-0. 

Killarna har kontroll på händelserna, vi hittar stundtals tålamod i uppbyggnaden, vi får vila med boll medans ÅHBK måste jobba hårt i sin defensiv. 

Efter 25 minuter leder vi med 5-0, efter två fina mål där vi snabbt sågar oss igenom deras linjer och är distinkta i våra avslut. Trots att vi blir tvungna att göra visa förändringar, fortsätter gänget på sin inslagna väg. Rörlighet, tålamod, fantasi och uppoffrande defensivt arbete, medför att vi utökar både till 6-0 och 7-0. Detta är frukten av att vi håller oss till vår matchplan, motståndarna orkar inte stå emot och vi stressar inte med att hitta den avgörande passningen utan vi vet att läget kommer.

Tyvärr hittar ÅHBK in med en reducering, surt då en nollade hade varit skönt och glädjande. Men vi svara upp på rätt sätt, vi fortsätter äga boll och spelar av tid tills läget kommer och då hugger vi direkt. Än en gång tar vi oss igenom centralt och rullar enkelt in slutresultatet 8-1.

Vi säger grattis till Malte och Arian som gör sina första mål för U16 och tack till Miran som med kort varsel ställde upp och bidrar med en bra prestation.

 

Trots seger med till slut klara siffror, måste vi ta lärdom av framförallt vårt sätt att genomföra första 45 minuterna. Det går inte att ta lätt på några uppgifter, det krävs att man löser sin uppgift, det krävs att man är påkopplad, det krävs att man är villig att kriga. Dessa saker har vi inom laget som självklara krav och ingen skall vika från dessa.

Men en styrka att ställa om och leverera en klart bättre andra halvlek.

 

Ny möjlighet påskynda, hemmamatch mot Ystad IF/FF, då är vi på hugget direkt.

 

Mål                  Ass

Linus 4.           Lowe 3

Noffe 2.          Noffe 2

Malte 1.          Noel 1

Arian 1.           Leon 1

                       Zeidan 1

 

Aldrig nöjda - alltid hungriga 

 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Ons 15/11 19:00
4 - 8  
Sön 12/11 14:00
2 - 4  
Tor 9/11 19:00
3 - 0  
Fre 3/11 19:00
1 - 0  
Sön 22/10 14:00
2 - 1  
Lör 14/10 14:00
0 - 1  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR