Herr
Referat: IFK Hässleholm - Kristianstad FC
IFK vann händelserikt derby mot KFC
2020-09-11 00:33, Herr
IFK spelade under torsdagskvällen sin tredje raka match mot ett lag från regionen och siktade på att ta sin tredje raka seger. Det var dock gästerna Kristianstad FC som började matchen bäst och tog ledningen tidigt.
Redan i den åttonde minuten gjorde Kasper Månsson 0-1 sedan IFK tappat boll i speluppbyggnaden och KFC fått omställningsläge. De orangeklädda tog sig runt på vänsterkanten och inspelet landade hos Månsson som gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Efter ledningsmålet blev det en väntad matchbild där IFK hade mer av bollinnehavet medan KFC försvarade sig väl och lyckades dra ner tempot i matchen och skapa oreda när man vann boll genom sina omställningar. IFK blev allt mer ängsliga och det var för många touch, svagt duellspel och för lite löpningar i hemmalaget.

I den 37:e minuten skulle dock derbyt braka loss på riktigt. IFK:s kapten William Andersson drev fram bollen och tryckte in 1-1 i målvaktens bortre hörn från 25 meter. Minuten efter slarvade hemmalaget bort sin kvittering när en svag rensning gjorde att bollen på nytt hamnade på KFC:s vänsterkant och oturligt touchade inlägget en hemmaspelare och ställde Carl Lundahl Persson i målet.

I paus gjorde IFK ett dubbelbyte när Elliot Nilsson och Theo Ekström kom in. Ganska omgående drev IFK upp ett högre tempo och hittade bättre vägar fram samt fick fast boll högre upp. Kristianstad hotade genom sina omställningar och IFK öppnade upp ytor till detta i sin jakt på kvittering. Matchen böljade något mer men IFK kunde få till en lång forcering i andra halvlek. Det prövades en hel del skott utifrån som mest resulterade i hörnor men den sista avgörande passningen som skulle ge de riktigt heta chanserna kom sällan.

Trots att de heta chanserna uteblev länge så malde IFK ner KFC som blev allt tröttare och hemmalaget började hitta vägar framåt. Det skulle dock vara en hörna som gav kvitteringen. Albin Nilsson slog hörnan och Mustafa Owaid kom först på främre ytan och nickade in 2-2.

Två minuter senare, i minut 80, kom också ledningsmålet sedan William Anderssons höga inlägg tajmats väl av Mohammed Hamdan som styrde in 3-2. Därefter vände matchen till ett läge där KFC jagade mål och IFK skulle försvara. Publiken fick sedan se Kristianstads Danny Gunnarsson dra på sig ett rött kort med fyra minuter kvar men trots det fick KFC några farliga lägen på slutet varav det farligaste kom i matchens sista sekund när en Kristianstadspelare från nära håll kom först på Carl Lundahl Perssons retur men sköt utanför. IFK tog därmed tredje raka segern och spelarna tar nu ledigt till måndag då förberedelserna inför slutdelen av serien börjar.

"Spelarna visar återigen stark moral och karaktär. Vi ser dessutom prov på bredden i truppen när vi kan få till en scenförändring i andra halvlek med hjälp av Elliot och Theos inhopp. I första spelade vi utan tro och övertygelse vilket gjorde att vi arbetade var för sig och blev långsamma i vårt beslutsfattande."

" Med dubbelbytet ville vi markera att vi har högre förväntningar på våra spelare i IFK Hässleholm än vad som levererades i första halvlek. Det gällde för hela gruppen och inte specifikt för de som blev utbytta. I andra halvlek gör vi saker mycket enklare för oss när vi använder varandra, erbjuder löpningar och spelar på färre tillslag. Mustafa Owaid gör en strålande insats och får välförtjänt kröna sin match med ett mål," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter matchen.