Referat: Trelleborgs FF - IFK Hässleholm
IFK avslutade februari med oavgjort mot Trelleborgs FF
2020-02-29 15:34, Herr
Elliot Nilsson gav IFK ledningen efter ett riktigt mönsteranfall
IFK åkte under fredagen till Vångavallen i Trelleborg för tidig kvällsmatch mot TFF och åkte senare från Trelleborg med försäsongens bästa halvlek.
Det var IFK som tog tag i matchen direkt och ägde mycket boll. Laget spelade med stor variation och lyckades driva upp ett högt bolltempo där det hela tiden erbjöds nya alternativ och laget fick med många spelare i sina anfall. Som en följd av detta kunde IFK också vinna boll tidigt vid bolltapp vilket gav ett markant övertag i bollinnehavet.

Trelleborg försvarade sig väl och var hela tiden organiserade och IFK hade svårt att hitta de sista avgörande passningarna. Det dröjde ända till den 38:e minuten innan laget kunde förvalta sitt stora bollinnehav. Ett riktigt mönsteranfall slutade med att Theo Ekström serverade Elliot Nilsson som kunde placera in bollen i öppet mål.

I paus gjorde IFK ett byte när Isaac Holmberg, som gjorde sin första start i A-laget, lämnade över till Mustafa Owaid efter en fin första halvlek. Mustafa Owaid var tillbaka efter sin fotskada.

I andra satte Trelleborg högre press och IFK mattades av något. Det gav en mer öppen matchbild och inget av lagen lyckades etablera några längre spelsekvenser även om TFF var något mer framgångsrika än IFK.

En match mellan två lag med god organisation gav inte många målchanser och det var snöpligt när TFF väl kvitterade då ett skott från 35 meter styrde via en IFK:are och ställde Carl Lundahl Persson i målet.

1-1 stod sig matchen ut och IFK kan ta med sig en spelmässigt och kollektivt väldigt god insats vidare in i försäsongen.

"I första halvlek har vi elva spelare som löper och hjälper varandra hela tiden vilket gör att vi kan spela i högt bolltempo på få tillslag och alla var beredda att hjälpa varandra vid bolltapp. Den kollektiva insatsen i första halvlek tillhör de bästa på länge."

"Vi saknar fortfarande lite spetsighet i det avgörande momentet offensivt men det ska vi se till att slipa på och ha många lösningar redo när det är dags för premiär. Nu har vi två veckor kvar av hårt arbete på hemmaplan innan vi får ny välbehövlig energi och ett miljöombyte med en vecka i Spanien," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.