Referat: IFK Hässleholm - FC Rosengård 1917
IFK-FC Rosengård 4-3 (1-0)
2022-04-15 18:11, Herr

Mål: Armin Culum, Robin Strömberg, Isak Orajärvi, Olle Kjellman Olblad.

I seriepremiären kvitterade IFK Berga IFKs 1-0 ledning i 93e minuten och det var deppigt.
I dagens hemmamatch mot ett annat av favoritlagen, FC Rosengård, var det IFKs tur att få in ett sent mål, som betydde 4-3 och seger - och det var Olle Kjellman Olblad som blev stor hjälte.
Men det fanns många hjältar denna långfredag.
Carl Lundahl Persson gjorde avgörande räddningar.
Armin Culum som gjorde 1-0 efter en härlig frispelning från Robin Strömberg och som sen hade flera bra chanser att utöka IFKs ledning. Armin var nära göra 2-0 redan i första, men i inledningen av andra halvlek hade han först ett friläge som målvakten räddade med en fotparad och minuten efter träffade Armin stolpen…
Malmö-laget vände sedan på kuttingen med ett billigt 1-1 och ett vackert 1-2.
Sen var det stjärnvärvningen Robin Strömbergs tur att kvittera till 2-2, en vacker nick på en fint slagen frispark av Armin Culum. Detta var Robins första mål IFK-tröjan!
Rosengård tog ånyo ledningen med 2-3 på ett självmål, snöpligt.
Men IFK fick en ny frispark från samma läge och åter var det Armin Culum och denna gång träffade han Isak Orajärvis panna och så var det kvitterat, 3-3.
Och så på övertid trycker Olle Kjellman Olblad in segermålet stående på mållinjen och vilt jubel bröt ut på Österås.
En välförtjänt seger mot en mycket bar motståndare i en bra och händelserikt match.

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Hampus Rydh, Danny Gunnarsson - Jens Lynard, Mohammed Mbye, Olle Kjellman Olblad, Armin Culum, Max Sandberg - Max Nilsson, Robin Strömberg.

I andra halvlek kom Teo Helm och Albin Ekström in.