Referat: FC Rosengård 1917 - IFK Hässleholm
FC Rosengård-IFK 1-3 (1-2)
2022-08-05 22:56, Herr

Mål: Max Nilsson, Danny Gunnarsson, Jens Lynard.

IFK kom till Rosengårds idrottsplats som seriefemma - och lämnade som serietvåa…
De gulsvartrandiga tog kommandot direkt och redan efter några minuter gjorde Max Nilsson 0-1 på passning Jens Lynard. Mitt i halvleken kvitterade FC Rosengård på straffspark, en mycket välplacerad och IFK-keepern var totalt chanslös.
Danny Gunnarsson, för dagen forward nickade sedan in en hörna från Armin Culum och så var IFK åter i ledningen, 1-2.
Andra halvlek lyfte Rosengård in massor med bollar, men fick ingen utdelning. Istället var det Jens Lynard, som var offensiv värre, som tryckte in 1-3 från absolut minsta möjliga vinkel.
Alla IFKare gjorde en kämpainsats utöver det vanliga och på lördag är det jumbolaget Asarum som kommer till Österås, förhoppningsvis är de gulsvarta lika tända då.
Segersången hördes över hela Malmö och det var kämpen Jens Lynard som ledde styrkorna i omklädningsrummet.
IFK-tränaren Johan Persson var nöjd med grabbarna.

FK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Hugo Arvidsson, Mohammed Mbye - Jens Lynard, Max Nilsson,  Ludvig Hegdal, Armin Culum, Max Sandberg - Olle Kjellman Olblad, Danny Gunnarsson

I andra halvlek kom Teo Helm, Isaac Holmberg och Hampus Rydh in.