Plats:DM
Samling:17:45, Omklädningsrum 2
Aktivitetsinfo: Glöm inte fotbollsskor, benskydd, vattenflaska och kläder efter väder. Ta gärna med dubbla vattenflaskor vid varmt väder.
Kom utvilade, fulla med energi och ta med något som återhämtningsmål!

Svara på kallelsen så snart som möjligt och invänta inte deadline. Svara på kallelsen innan deadline annars går platsen till någon annan spelare!
På speldagen skall spelaren vara 100% redo för match. Återbud till match meddelas mig senast 48h innan matchstart. Det är INTE ok att komma till samlingen och då meddela att man inte kan spela.

Ta med skor för både naturgräs och konstgräs.
U19
Referat: IFK Hässleholm - Ängelholms FF
2022-05-01 11:08, U19

Efter gruppseger och en tuff match mot Nike i första slutspelsomgången, var det dags för 8:delsfinal i DM. Ängelholms FF stod som motståndare, ett lag som i år spelar i nationella serien. Detta innebär en härlig utmaning och ett kvitto på var vi befinner oss spelmässigt och konkuransmässigt.

Vi kom ut taggade, hungriga och segervissa då laget har stor tro på sitt kunnande. Lite olyckligt åker vi på ett snabbt mål i baken. Tungt, men inget som vi låter påverka oss. Vi tar tag i händelserna, hittar rätt i rörelserna och finner bra rytm i spelet. Efter en fin omställning längs högerkanten där vi kommer till avslut, är vi först på returen och rullar in kvitteringen till 1-1. Gänget fortsätter vara spelförande, vi hittar igenom och ett par minuter senare, denna gång längs vänsterkanten avslutar vi fint fram till 2-1.

Trots bra kontroll på matchen, fortsatt trygga, kommer ÄFF igenom centralt och kvitterar ett par minuter efter vårt mål. Vi låter inte detta påverka oss negativt, vi står upp och fortsätter vara spelförande. Bra rörelse med många alternativ innebär att vi skapar många målchanser och hotar från alla positioner. Till slut faller ledningsmålet, vi ett kalasavslut i högra krysset. Innan pausvilan utökar vi vår leding till 4-2, efter bra tålamod och tryggt defensivt arbete i vår uppbyggnad.

Bra snack i paus, vi vet vad vi gör bra - detta skall vi fortsätta med. Belyser även punkter som skall upp ett snäpp, samt att de kommer komma ut med energi.

Tyvärr börjar 2.a halvlek som första, gästerna får ett snabbt mål och reducerar till 4-3. Därefter har vi en period där vi blir ängsliga och faller i från vår matchplan. ÄFF får samtidigt momentom och ges ett övertag i spelet. Med 20 minuter kvar kvitterar dom, innan kvitteringen har det varit turbulent kring vissa händelser. Vi hindras vid ett solklart friläge, genom att deras målvakt river ner vår spelare, att enkelt rulla in 5-3. Istället ges lagen varsitt gult kort (5 min utvisning), denna period slutar mållöst. Strax efter detta åker vi på ett nytt gult och detta utnyttjar motståndarena och kvitterar till 4-4.

De avslutande 20 minutrarna blir händelserika, vi skapar, de skapar coh matchen står verkligen och väger. Med ett par minuter kvar hittar de rätt med ett långskott och tar ledningen med 4-5.

Inte mycket tid kvar, vi går över till 3-4-3 och hinner skapa två bra möjligheter till en sen kvittering. Tyvärr lyckas vi inte och matchen slutar med en förlust 4-5.

Ett surt slut, en tung förlust och ett bittert uttåg från DM. Vi tar dock lärdom av detta, vi gör väldigt många bra saker mot ett motstånd från nationella serien. Vi spelar vårt spel, vi för matchen långa stunder och vi krigar för varandra.

Detta blir tändvätska inför kommande seriematch på fredag, borta mot IFK Klagshamn.

Aldrig nöjda - Alltid tro på oss själva.