Samling:18:00
Referat: IFK Hässleholm - IFK Trelleborg FK
IFK besegrade kamratkollegorna från Trelleborg, 3-0
2023-06-08 22:45

I kvällens hemmamatch bjöds det på såväl gratis entré från generösa sponsorer som strålande solsken. Det var Trelleborg som hade de två första skotten på mål, och där Victor Stulic gjorde två fina räddningar. Men därefter var det IFK som kontrollerade resten av matchen, med en stabil defensiv och en bra offensiv.1-0 kom i 35e minuten, på straff genom Olle Kjellman Olblad efter att André Gustafsson tagit sig fram hela vägen till mål men blivit nergjord i sista stund. Olle slog säkert in straffen.André var sen nära att på hörna utöka till 2-0 på nick, men bollen räddades på mållinjen och 1-0 stod sig till paus.I andra halvlek gjorde IFK tidigt 2-0 genom André. Det var Axel Henriksson som vann en höjdduell i straffområdet, bollen landade hos André vid bortre stolpen som lugnt kunde trycka dit 2-0.3-0 gjordes bara sju minuter senare av Olle, efter att han satte press på bollhållande back, stal bollen och sen rullade in bollen förbi målvakten.IFK kunde sen kontrollera resten av matchen, och hade bud på fler mål. Bakåt såg ett väldigt bra IFK-försvar till att Victor Stulic (som var säker i de ingripanden han behövde göra) kunde hålla nollan. Med en halvtimme kvar bytte Wictor Willseus av Linus Roslund som gjorde sin första match från start i serien i år. Och med fem minuter kvar kom Jan Al Salo och Erjon Rama in och ersatte Jussi Tikkanen (som fick en smäll på foten) och Olle Kjellman Olblad (som utsågs till matchens lirare).Johan Persson:”Jag tycker vi gör en väldigt bra prestation idag. Vi har till stor del ett nytt mittfält idag när Albin och Robin saknas, men det funkar bra. Vi har gnuggat på defensiven i veckan och det var skönt att vi kunde hålla nollan för första gången i år. Framåt gör vi tre mål och det är naturligtvis bra.”IFKs lag idag:Victor Stulic - Axel Winberg, Isak Orajärvi, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren - Marcus Thuvesson, Hampus Nilsson, Jussi Tikkanen, Olle Kjellman Olblad, André Gustafson, Linus RoslundAvgörare: Felix Persson, Wictor Willseus, Erjon Rama, Adham El Youssef, Amir Ramanovski, Jan Al Salo, Ali Reza Nazari