Herr
Referat: IFK Hässleholm - Gnosjö IF
IFK Hässleholm - Gnosjö IF 2-0 (0-0)
2019-03-10 13:36, Herr
På bilderna ser ni bland annat Derrick Dixon vinna en nickduell och Victor Holmberg skruva in 2-0 i bortre hörnet
Det var ett stormigt Österås som bjöd in till match under lördagen när IFK välkomnade Gnosjö IF från Småland. IFK hade det mesta av bollen men Gnosjö försvarade sig väl och det tog till den 63e minuten innan IFK kunde få utdelning på sitt bollinnehav.
I första halvlek fick IFK bemästra motvinden men lyckades trots det förlägga mestadels av sitt anfallsspel och försvarsspel på Gnosjös planhalva. IFK byggde upp spel på ett bra sätt och lyckades flertalet gånger vända spel för att spela loss på ena kanten eller bryta fram centralt för att kunna slå de avgörande passningarna. Tyvärr så var skärpan och timingen inte riktigt där i de avgörande lägen samtidigt som Gnosjö försvarade sig bra och kompakt vilket gjorde det svårt för IFK att tränga igenom.

Efter att ha öppnat första 20 minuterna med bra variation och ett okej tempo i anfallsspelet blev hemmalaget bekväma och omständliga. För många spelare började ta för många tillslag på bollen, för många spelare hamnade i fällan att bli stillastående och Gnosjö hade lyckats läsa av att IFK inte fullföljde de djupledslöpningarna man påbörjade. Efter att ha tagit sig fram till Gnosjös straffområde ett antal gånger under första delen av halvleken hamnade man nu allt oftare ner mot mittplan och Gnosjö hade det ganska behagligt i sitt positionsspel där man såg till att ligga rätt mest hela tiden.

Till andra halvlek gjorde IFK ett byte när det senaste nyförvärvet Derrick Dixon ersatte Simon Henningsson.

I början av andra så såg matchbilden snarlik ut som i den första halvleken där IFK hade mycket boll men Gnosjö lyckades dock bättre i sitt omställningsspel och hade en kvalificerad målchans som deras anfallare lyckades skjuta över från bra läge i straffområdet.

Strax därefter skulle IFK äntligen göra 1-0 när Theo Ekström efter en tilltrasslad situation blev den spelaren som fick foten på bollen och kunde trycka in ledningsmålet. Bara två minuter senare vann Theo Ekström boll utanför Gnosjös straffområde och spelade ut till inbytte Victor Holmberg som elegant placerade in bollen i det bortre hörnet.

Sista delen av matchen hade Philip Bengtsson flertalet inspel från sin högersida som kunde blivit farliga om bara IFK-spelarna inne i straffområdet varit lite hetare. Gnosjö lyckades inte hota IFK något nämnvärt och hemmalaget kunde kontrollera händelserna till matchens slut.

Med 20 minuter kvar gjorde äntligen Waed Shaif comeback efter sin långtidsskada och med 10 minuter kvar kom Teo Helm in och med det gjorde ytterligare en junior debut i A-lagssammanhang. Utöver det gjorde vår andra junior för dagen Victor Holmberg en fin halvtimme och krönte det med sitt 2-0-mål.

" Det var givetvis svårspelat för båda lagen i den starka vinden men jag tycker att spelarna fokuserade fullt ut på det vi kunde påverka och försökte göra en del av de saker vi tränat på i vårt anfallsspel. Vi saknade lite teknisk skärpa, vi saknade djupledslöpningar och gick tyvärr i fällan av att bli stillastående vilket är vanligt när man möter lag som står lågt. Vi fick träna på vårt anfallsspel i 90 minuter och fick en del ytterligare sekvenser att prata om och titta på. Utöver det tycker jag att vi hanterade Gnosjös omställningsspel bra och vår backlinje vann alla sina 1 mot 1 situationer som vi medvetet satte de i för att kunna ha mycket folk i anfallsspelet istället"

" Nu börjar det närma sig och vi har tre riktigt trevliga test framför oss mot Lund, Olympic och Eskilsminne innan det är dags för seriepremiär. Senast till Olympicmatchen hoppas jag att vi är framme med en helhetsprodukt som blir slagkraftig under säsongen och sen ska vi bara driva upp tempot på slutet av försäsongen. Det gäller att vi gör bra träningsveckor för att nå dit", säger IFK:s tränare Jonas Jönsson