Referat: IFK Hässleholm - IFÖ Bromölla IF
IFK Hässleholm - IFÖ Bromölla 1-3 (0-1)
2019-06-19 09:38, Herr
IFK kom med två raka segrar till hemmamötet mot Bromölla. Enda förändringen i elvan från de senaste två matcherna var att Nikola Zivanovic som var tillbaka från skada ersatte avstängde Mike Andrew.
IFK började matchen på ett helt okej vis och lyckades skapa ett övertag framförallt på vänstersidan där man flertalet gånger kunde spela sig ner i ytan bakom Bromöllas högerback. Bromölla å sin sida satsade på ett direktare spel och bjöd på mycket duellspel och försökte få fast bollen högt upp för att därifrån kunna hota.

Ju längre första halvlek gick kom IFK allt mer snett på det då man drog isär sig själva, bröt mönster och aldrig lyckades ta sig tillbaka. Bromölla fick ett allt bättre grepp om matchen och med sin tyngd började man skapa målchanser.

I den 39e minuten kom också 0-1 när Filip Tomas tryckte in en bestämd halvvolley efter att gästerna fått träna inläggsspel fram och tillbaka runt IFK:s straffområde utan att hemmalaget lyckades få undan bollen trots flera möjligheter.

IFK gjorde ett dubbelbyte i paus då både Egzon Ademi och Simon Henningsson kom in för att stärka upp IFK:s möjligheter i duellspelet och även lyckas få stopp högre upp i plan. Tyvärr började andra halvlek med att man släppte in ytterligare ett mål sedan IFK inte lyckats stoppa gästerna trots flera möjligheter högt upp i plan.

Efter sitt 0-2-mål fokuserade Bromölla på att försvara och såg till att tajta till ytorna centralt och få mycket spelare på rätt sida om bollen. IFK kom ofta fram till inläggslägen men förmådde inte att få in bollen och när man väl fick in bollen saknades det spelare i straffområdet.

I den 79e minuten kom ändå reduceringen när Nikola Zivanovic nickade in Philip Bengtsson inlägg och hoppet tändes.

Hoppet släcktes dock igen i den 83e minuten när Bromölla gjorde 3-1 och därmed var matchen stängd.

"Idag kommer vi inte upp i den nivån som krävs och som vi haft de senaste matcherna. Vi ska se till att detta bara var ett olycksfall i arbetet och studsa tillbaka redan på onsdag när Nosaby kommer på besök."

"Jag hade önskat mer desperation när vi jagar reducering och kvittering och att vi lyckats bygga ett momentum efter 1-2. Vi mötte trots allt ett lag som förlorat många fotbollsmatcher denna säsongen och hade vi lyckats få grepp efter reduceringen hade vi haft tillräckligt med tid på oss att få med oss poäng trots den svaga prestationen."

"Det som gladde var att Isaac Holmberg kom in och gjorde en fin debut och han uträtta en hel del på sina 10 minuter. Ytterligare en 02:a som gör debut i A-laget denna säsongen," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.