Referat: IFK Hässleholm - FK Älmeboda/Linneryd
IFK Hässleholm - FK Älmeboda/ Linneryd 2-2 (2-1)
2019-08-04 23:04, Herr

Fler bilder (+4) >>
IFK startade höstens seriespel hemma mot Älmeboda/ Linneryd som inför matchen parkerade på negativ kvalplats och var i behov av att börja samla på sig poäng för att få kontakt med Bromölla precis ovanför.
I inledningen av matchen var det Älmeboda som var hetast och vaskade fram några halvchanser när man lyckades spela sig igenom IFK:s backlinje. Carl Lundahl Persson som gjorde säsongens första seriematch var stabil i målet och hanterade vad som behövde hanteras. Efter några minuters energisk inledning av gästerna tog IFK över allt mer och Ikose Abeltos många löpmeter kombinerat med förmågan att få fast boll gjorde att hemmalaget kunde flytta fram sina positioner.

Flertalet gånger lyckades IFK överbelasta kanterna och både Philip Bengtsson och Mustafa Owaid kom högt upp i plan. Mustafa Owaid skickade också in ett inlägg som Mike Andrew nickade i mål men domaren blåste av för att Mike tryckt undan gästernas försvarare.

1-0 kom istället genom Theo Ekström som efter en snygg soloraid där han dribblade sig igenom Älmebodas backlinje tryckte in bollen i målvaktens bortre hörn. 2-0 kom bara fem minuter senare när Mike Andrew var framgångsrik i presspelet och snodde bollen från Älmebodas målvakt och rullade in sitt 20:e mål för säsongen.

Efter 2-0-målet stod IFK på Älmebodas planhalva och ägde boll och de gånger man blev av med den hade man nära i press och kunde snabbt vinna tillbaka bollen och börja anfalla igen. Så långt såg allting bra ut och de flesta på Österås började nog förbereda sig för pausvila när fem tuffa avslutningsminuter gav Älmeboda nytt hopp.

Först skadades Ikose Abelto efter en våldsam satsning och i den 45:e minuten reducerade gästerna.

Ikose Abelto försökte komma ut till spel i andra halvlek men i den 49:e minuten ersattes han av Isaac Holmberg. De kommande tio minuterna rev Holmberg isär Älmebodas försvar och var starkt bidragande med sina löpningar till att IFK kunde skapa tillräckligt för att avgöra matchen. Hetast läge hade Theo Ekström som frispelades av Mustafa Owaid men fri med målvakten fick han se avslutet rulla utanför stolpen.

Sista halvtimmen var det istället Älmeboda som tog över matchen och fick tryck på ett ungt och sargat IFK. Hemmalaget stred med allt vad man hade för dagen men i den 82:a minuten var 2-2 ett faktum. Efter att ha tagit sig runt på kanten spelades bollen in där en framrusande bortaspelare var först och pricksköt in slutresultatet.

"Vi ska aldrig vara nöjda när vi inte vinner, framförallt inte när vi dessutom leder med 2-0 på hemmaplan. På så sätt var detta en missräkning. Tittar man vidare på omständigheterna vill jag istället lyfta de första 35 minuterna, vissa spelares offervilja och att alla försökte strida med allt de hade."

"På grund av skador och avstängningar hade vi två spelare som genomförde matchen med bristning/ fotskada och våra unga spelare gjorde fina prestationer. Vi saknade några spelare med ledaregenskaper för mycket idag och när vi hade det jobbigt i andra halvlek hade vi behövt lite mer erfarenhet på plan."

" Våra unga killar (10 av 16 i matchtruppen var födda på 00-talet) visar vilken hög nivå de besitter redan och jag väljer att ta med det inför framtiden. Nu hoppas vi få tillbaka några spelare för att spetsa till konkurrensen i truppen och så förbereder vi oss ännu bättre för att kunna ta oss in på vinnarspåret på lördag när vi åker till Skillinge IP för match mot Österlen," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter höstpremiären.