Samling:12:00
Referat: Österlen FF - IFK Hässleholm
IFK förlorade borta mot seriesegrarna
2020-10-24 09:15
IFK skulle flytta fram sina positioner efterhand för att börja med att sätta defensiven och öppna hål i Österlen. Tanken var att ha ett resultat i paus som man sedan skulle kunna vinna matchen med i andra halvlek. Ett baklängesmål efter fyra minuter och en missad straff precis innan paus ställde till det.
Gästerna ställde upp med många centrala försvarare mot ett Österlen som hade vunnit serien i omgången innan. I den fjärde minuten gjorde hemmalaget 1-0 i efterspelet på en hörna som IFK hade rensat undan. Därefter fick IFK bättre koll på Österlen och träffade rätt i sitt försvarsspel och kunde flytta fram sina positioner efterhand utan att kunna hota Österlens stabila defensiv.

2-0 kom istället via ett inspel från Österlens vänstersida och trots de många centrala försvararna var det tomt på första stolpen där två hemmaspelare kunde stå ostört varvid den ena nickade in bollen i mål.

Precis innan pausvilan fick gästerna en väg in i matchen när man fick straff. Hemmamålvakten tänkte dock inte släppa in IFK i matchen och räddade straffen i sitt högra hörn.

I paus gjorde IFK ett trippelbyte och bytte in offensiv kraft i Mohammed Hamdan, Theo Ekström och Mustafa Owaid.

Andra halvlek blev en annan matchbild då IFK försvarade högre upp och skapade en del målchanser. Istället för att göra 1-2 på antingen friläge, öppet mål eller avslut i straffområdet kunde seriesegrarna göra 3-0 efter en hörna då deras andrabollspelare sköt via ryggen på en IFK:are och bollen styrdes in i mål.

3-1 gjorde sedan Mohammed Hamdan med ett drömmål när han vek in från vänsterkanten och sköt bollen i bortre krysset över hemmalagets målvakt.

4-1 kom sedan på slutet i en omställning som slutade med straff och rött kort för Isak Orajärvi.

"Det tidiga baklängesmålet ställde till det i vår matchplan och vi hade även behövt få fast lite mer boll på våra anfallare för att kunna ställa om och få upp William Andersson, Amel Crnalic och våra mittfältare högre upp i plan. Hade vi sedan gjort 1-2 på straffen innan paus tror jag vi hade lyckats komma runt och vinna matchen. Det är dessa avgörande moment i fotbollsmatcher vi behöver utnyttja bättre," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.

För IFK väntar nu kval för att hålla sig kvar i division 2 i ett dubbelmöte med Smedby AIS.
Första matchen spelas lördag 24 oktober i Norrköping och returen spelas i Hässleholm söndagen den 1 november. Matchstart 15.00 för båda matcherna.