Referat: IFK Hässleholm - Hässleholms IF
Säsongen inleddes med derbyseger
2020-01-31 22:21
På ett, för årstiden, behagligt Österås drabbade Hässleholmslagen samman i årets första träningsmatch under fredagskvällen. Det syntes att det var tidigt på säsongen och prestationerna varierade precis som förväntat.
I inledningen av matchen var det till stor del två lag som kände på varandra där HIF försökte låsa IFK:s uppspel och mycket av spelet skedde runt mittplan. Efter ett tag vågade IFK flytta fram sina positioner och lyckades spela sig förbi HIF:s anfallslinje varpå man fick ytor och kunde involvera mittfältet och forwards mer. Det i sin tur ledde till att IFK lyckades flytta fram sitt försvarsspel och hade ett antal sekvenser där man vann boll högt upp i plan.

Båda lagen vaskade fram en del halvchanser men saknade slutprodukt och det blev aldrig riktigt farligt.
Slutet på första halvlek var något sämre för IFK som mattades av och började slarva i positionsspel och passningsspel varpå HIF kunde flytta fram laget. 0-0 stod sig dock till paus.

I paus gjorde IFK fyra förutbestämda byten där bland annat Carl "James" Mujaguzi kom in och bara sex minuter senare blev han rättvänd med bollen precis utanför HIF:s straffområde och pricksköt in ledningsmålet vid målvaktens högra stolpe.

Efter målet och ju längre matchen led tappade IFK allt mer av de bitar laget fokuserat på under de första veckorna. Istället blev det ett mer svängigt spel där HIF flyttade fram allt mer och IFK fick försöka ställa om. Båda lagen hade möjligheter som kunde och förmodligen hade förvaltats bättre i seriespelet och HIF:s främsta chans hade Liridon Ahmeti när han fick bollen centralt i plan och prickade ribban från cirka 25 meter.

HIF lyckades inte få in någon kvittering och IFK kunde vinna säsongens första match och dessutom ta med sig en hållen nolla.

"Vi såg tendenser till det vi vill åstadkomma både i speluppbyggnaden och i vårt arbete med att förhindra speluppbyggnad i första halvlek men det blev alltmer sällan i andra halvlek. Vi orkade inte hålla fokus och kvalitet när vi blev trötta och det var ganska väntat. Det var också väntat att vi skulle vara trubbiga och sakna slutprodukt"

" När vi blev trötta och inte fick spelet att fungera som vi vill så slet vi hårt och jobbade för varandra. Vi lyckas hålla nollan och vinner matchen vilket alltid är positivt även om det i träningsmatcher framförallt är fokus på att utveckla samspel och spelidé. Vi har fått många sekvenser att prata om och jag räknar med att vi tar ett stort steg framåt under kommande träningsvecka och att det syns mot BK Olympic nästa lördag", summerar Jonas Jönsson årets första match.