Samling:17:00
Referat: IFK Hässleholm - Eslövs BK
IFK avgjorde mötet mot Eslöv i andra halvlek
2020-02-19 12:42
Det var ett IFK som tränat på bra och bearbetat smällen mot Olympic för tio dagar sedan som kom till match mot Eslöv. I hemmalaget debuterade nyförvärvet William Andersson och stod för en stabil timme.
Matchen inledde dock Eslöv bäst och första tio minuterna hade IFK svårt att få grepp om gästernas rörelser och höga bolltempo. Eslöv kom vid ett antal gånger ända fram till IFK:s straffområde och satte Carl Lundahl Persson i arbete.

IFK arbetade sig in i matchen och började få rätt på sitt försvarsspel allt eftersom och såg till att ha Eslöv i de ytor man pratat om inför match. Under första halvtimmer lade hemmalaget mycket energi i försvarsspelet och hade lite för bråttom att avgöra när man väl hade vunnit bollen vilket gjorde att bollinnehaven blev korta och utan större kvalitet.

Mest framgångsrika var de tidiga bollarna ner bakom Eslövs backlinje där IFK flera gånger lyckades hota med djupledslöpningar. Mike Andrew började också skaffa sig ett övertag mot gästernas mittbackar och i mitten av halvleken kom han fri med målvakten men fick se ett svagt avslut gå utanför mål.

I slutet av halvleken kunde IFK etablera lite mer spel på Eslövs planhalva tack vare längre bollinnehav och en tidig press. Isak Orajärvi kombinerade sig fram vid något tillfälle och Lucas Johnsson hade ett par halvchanser inne i straffområdet. Det blev dock inga mål innan paus.

I paus bytte IFK in Isak Olsson, Carl Mujaguzi och Mohammed Hamdan.

Andra halvlek började som den första med att Eslöv förde spelet innan IFK fick rätt på sin organisation. Lite lägre utgångspositioner på gästerna gjorde även att IFK inte kunde hota i djupled och blev ganska uddlösa.

Scenariot från den första halvleken, där IFK växte in i det och fick bättre kontroll över halvleken ju längre den gick, upprepade sig i andra halvlek. Till slut kom också 1-0 när Mike Andrews avslut räddades av målvakten och Mohammed Hamdan kunde forcera in ledningsmålet på returen.

Därefter öppnade Eslöv upp sig och IFK slog aldrig av på takten. Främst målchanser hade Mike Andrew och Lucas Johnsson men än sitter inte avsluten. 2-0 kom i slutet på matchen när Mike Andrew till slut fick kröna sin insats med ett mål.

IFK höll nollan och släppte inte till många målchanser och skapade tillräckligt framåt för att kunna avgå med segern. Ett stort steg framåt jämfört med senast mot Olympic.

"Vi hade pratat mycket om och spelarna har själv fått vara med och sätta upp kravbilden på oss som lag och individer. Det gläder mig att vi sen går ut och gör detta genom hela matchen och även om vi byter mycket spelare under matchen så tappar vi aldrig i nivå utan bara fortsätter. Vi står för en betydligt bättre arbetsinsats, har fler maxaktioner och defensivt är vi stabila när vi väl hittar rätt."

"Nu ska vi bygga vidare härifrån och framförallt i anfallsspelet lägga till fler, bättre och längre sekvenser där vi skapar mer oreda för motståndarna. Kan vi se till att ha detta som lägsta-nivå blir det arbetet betydligt enklare och kommer gå fortare framåt. Redan på lördag har vi en ny utmaning och det är skönt med matcher nära inpå varandra" säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter tisdagens match.