SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm
1 - 5
BK Olympic
IFK Hässleholm1 - 5BK Olympic

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 februari, 14:00
Plats:Österås IP konstgräs 1
Tävling:
Matchnummer: 137000052
Samling:12:00
Referat: IFK Hässleholm - BK Olympic
IFK hade inte mycket att sätta emot Olympic
2020-02-10 15:32
Foto: Lennart Månsson
Den andra försäsongsmatchen för säsongen spelades även den hemma på Österås när fjolårets överraskningslag i Division 2 Västra Götaland, BK Olympic, gästade. Olympic kvalade förra året till Division 1 men föll mot IFK:s seriekonkurrent IFK Berga i det första av två kvalspel. 
IFK kom till match stärkta av segern i första träningsmatchen mot Hässleholms IF och hade för ambition att bygga vidare därifrån. I den femte minuten skapade också hemmalaget en fin målchans då Amel Crnalic frispelade Mohammed Hamdan i djupled. Hamdans avslut räddades och Olympic ställde om och gjorde 0-1 istället. Därefter följde sex minuters totalt haveri där Olympic sprang ifrån till 0-3 innan kvarten var spelad. 

IFK lyfte sig något efter chockstarten men det var fortfarande utan beslutsamhet och tydlighet i vad laget försökte åstadkomma. Elliot Nilsson var ett av få glädjeämne denna eftermiddag och det var också han som reducerade innan paus när Carl Mujaguzi frispelade Elliot i djupled. 

I paus gjordes tre förutbestämda byten när Isaac Holmberg, Armin Culum och Lucas Johnsson kom in. 

Andra halvlek var inte heller godkänd men det fanns ett antal intentioner som åtminstone var bättre än i den första halvleken. Till slut kunde dock Olympic göra både 1-4 och 1-5 och IFK fick sig en rejäl käftsmäll. 

"Det här kan vara det bästa som hänt oss. Att få denna matchen så här tidigt på försäsongen och bli avslöjade på en del områden. Det bör ge oss en förståelse för vilket hårt arbete och noggranna förberedelser som alltid krävs. Gör vi saker halvhjärtat likt denna eftermiddag kommer vi möta såpass bra lag att det slutar såhär."

"I omklädningsrummet var alla överens om att detta är något vi inte vill behöva uppleva igen under säsongen och när vi är som bäst ska vi ha med denna matchen i minne och komma ihåg att det inte gör sig självt. Här finns många lärdomar att dra och det ska vi inte vara rädda för att göra. Vi ska ta oss an varenda punkt på listan över områden som behöver förbättras och gå stärkta ur det här," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter matchen. 

Matchfakta
IFK Hässleholm - BK Olympic 1-5 (1-3)
Mål IFK: Elliot Nilsson

Startelva
21. Carl Lundahl Persson
20. Albin Nilsson
14. Hugo Arvidsson (ut 70)
3. Isak Orajärvi
12. Amel Crnalic
6. Philip Bengtsson (K)
18. Carl Mujaguzi (ut 45)
16. Victor Holmberg (ut 65)
10. Mustafa Owaid (ut 45)
19. Elliot Nilsson
23. Mohammed Hamdan (ut 45)

Ersättare
4. Simon Henningsson (in 70)
7. Lucas Johnsson (in 45)
8. Armin Culum (in 45)
17. Mattias Jönsson (in 65)
22. Isaac Holmberg (in 45)


<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR