Hem
Referat: VMA IK - IFK Hässleholm
VMA IK - IFK Hässleholm 1-3
2023-04-28 22:21, Hem

IFK mötte på tufft motstånd i ett stenhårt kämpande VMA, som vann mycket dueller och var farliga på fasta situationer. IFK hade svårt att få till något ordnat spel och det var istället VMA som tog ledningen med 1-0 på nick efter just en fast situation.IFK skapade ett par farliga lägen, bla hade Olle ett skott strax utanför stolpen i ett bra höger inner läge. Det skulle bli Robin Strömberg som kvitterade till 1-1 då han löpte igenom på en fin genomskärare från Olle och satte bollen i mål. 1-1 stod sig till paus trots ett hett avslut till från Robin, en nick från nära håll som målvakten räddade.Det bjöds på fortsatt mycket kamp även i andra halvlek och lagen hade någon bra chans vardera men där IFK trots allt skapade några fler heta lägen. Bla kom Olle fri men målvakten gör en bra räddning och senare tar sig Olle åter förbi sina försvarare, får iväg ett avslut som André styr i stolpen. VMA hade å sin sida ett rungande skott i ribban av förre IFK-spelaren Daniel Kardum.Det skulle åter bli Robin som målade. Efter återigen en fin pass från Olle får Robin iväg ett skott som letade sig in i mål. Robin låg sedan själv bakom 3-1 när han spelade fram André, som löpte igenom och kallt väntade in rätt läge att rulla bollen förbi målvakten. 3-1 och matchen var avgjord.-Det satt hårt inne, konstaterade tränare Johan Persson.I IFK gjorde Robin åter igen en väldigt bra match och låg bakom mycket. Olle kom till flera farliga lägen och Isak Orajärvi var stabil bakåt. Ingen IFKare föll ur ramen utan det var genomgående bra och helhjärtade insatser.Efter 70 minuter kom Jussi in och ersatte Hampus Nilsson. Mot slutet kom Erjon och Viktor Ahlgren in och ersatte då Thuvesson och André.IFK ställde upp med följande lag: Victor Stulic - Hugo Arvidsson, Axel Henriksson, Isak Orajärvi, Axel Winberg - Marcus Thuvesson, Hampus Nilsson, Robin Strömberg, Max Eriksson, Olle Kjellman Olblad - André GustafsonPå bänken: Felix Persson, Erjon Rama, Jussi Tikkanen,  Wictor Willseus, Viktor Ahlgren, Amir Ramanovski.