Hem
Referat: IFK Hässleholm - FC Rosengård 1917
IFK Hässleholm - FC Rosengård 2 - 4
2023-05-05 22:14, Hem

IFK började matchen bra och förde spelet under större delen av de första 20 minuterna, utan att skapa de riktigt heta chanserna. Efter hand kom Rosengård in mer och kom runt på kanten ett par gånger. Tyvärr sammanföll det med att Robin fick  gå av pga en känning i framsida lår och Rosengård skapade ett par hörnor. På en av dessa hamnade bollen utanför straffområdet och Rosengård fick iväg ett skott som tog på Axel Winbergs arm. Domaren dömde straff, gav Axel rött kort och straffen gick i mål. IFK fick en tuff avslutning på halvleken.I paus bytte Linus Roslund av Erjon på topp och Viktor Ahlgren ersatte Robin.Trots en man mindre hade IFK bra tryck på Rosengård i början av 2a halvlek. I en omställning gjorde dock gästerna 2-0 på ett fint skott från straffområdeslinjen.Men IFK fortsatte pressa på och gjorde 2-1 efter 70 min av Linus Roslund. Man fortsatte sen skapa lägen, bla väggade sig Olle och Jussi fint igenom, men målvakten räddade Jussis avslut.Efter 80 min kom Amir Ramanovski in istället för Hampus Nilsson och strax därefter Ali Reza Nazari istället för Wictor Willseus. Mitt i IFK-pressen gjorde Rosengård 1-3 lite snöpligt på en hörna.IFK gav sig dock inte och i 91a gjorde Linus Roslund sitt andra mål, 2-3. I den desperata forceringen som sen följde från IFKs sida kunde sen Rosengård istället punktera matchen med 2-4.I sammanfattningen av matchen kan man konstatera att situationen där IFK får både straff och rött kort mot sig blir helt avgörande. Även med en man mindre under sista halvan är IFK väl så bra som Rosengård, och hela IFK-laget kan ta med sig en bra prestation och en klapp på axeln.Att Linus Roslund (17 år) gör två mål är naturligtvis värt att särskilt nämna. Även att de fyra inhopparna idag är födda 2005, 2005, 2006 och 2007.IFK ställde upp med följande lag: Victor Stulic - Wictor Willseus, Axel Henriksson, Isak Orajärvi, Axel Winberg - Marcus Thuvesson, Hampus Nilsson, Robin Strömberg, Olle Kjellman Olblad, Jussi Tikkanen - Erjon RamaAvgörare: Felix Persson, Ali Reza Nazari, Viktor Ahlgren, Linus Roslund, Amir Ramanovski, Jan Al Salo