Referat: Dalstorps IF - IFK Hässleholm
Dalstorps IF - IFK Hässleholm 1-2 (1-0)
2019-05-01 18:00
Mike Andrew avgjorde bortamötet med Dalstorp i den 94e minuten.
IFK gästade under onsdagen Dalstorp för match mot serieledarna. Dagen till ära bjöd Dalstorps sponsorer publiken på fritt inträde och publiksiffran skrevs till 814. IFK förstörde dock festen när man avgjorde matchen i den 93e minuten.
Det var på förhand en tuff bortamatch mot ett erkänt hemmastarkt lag. Det blev inte bättre när IFK bjöd hemmalaget på 1-0 i den femte minuten efter ett misslyckat uppspel som fastnade på en hemmaspelare som kunde rulla in ledningsmålet i tom bur.

IFK reste sig efter den inledningen och fick hela tiden hantera Dalstorps försök att få fast boll runt backlinjen medan gästerna i sin tur ville försöka ställa om och såra hemmalaget i djupled. Första halvlek blev mestadels ett ställningskrig där båda lagens försvar var framstående och hade kontroll på händelserna vilket gjorde att det blev chansfattigt.

IFK tvingades till ett tidigt byte när Abelto Ikose landade olyckligt med foten efter en duell och han ersattes av Mohammed Hamdan.

I andra halvlek fick IFK bra grepp om händelserna och i den 55e minuten drev inbytte Hamdan fram boll från vänster och serverade Theo Ekström till höger i utkanten av straffområdet. Därifrån frispelade Ekström Mike Andrew som löpte ner i djupled och fri med målvakten kunde Andrew placera in kvitteringen.

Efter kvitteringen blev det hafsigt spel från båda lagen. Dalstorp lyckades inte få tryck på IFK med sina tidiga långbollar då dessa saknade precision och IFK föll in i det hafsiga spelet och lyckades inte etablera något bollinnehav.

IFK-tränaren Jonas Jönsson bytte in både Waed Shaif och Carl "James" Mujaguzi i den andra halvleken för att försöka ta tag i matchen och få den i önskad riktning. Sista kvarten blev det något bättre och i den 80e minuten vände Mike Andrew upp framför Dalstorps backlinje och tryckte iväg ett skott som hemmamålvakten styrde ut till retur. På returen kom Mohammed Hamdan framrusande men skottet gick osannolikt precis utanför stolpen från nära håll.

Det skulle dock komma en chans till när Philip Bengtsson och Mohammed Hamdan kombinerade sig fram på kanten. I den 93e minuten vek Bengtsson in och slog ett precist inlägg till Mike Andrew som nickade in segermålet vid den bortre stolpen. Andrews andra mål för dagen och det femte målet på de fyra seriematcher han spelat i år.

"Förutom att vi ger bort 1-0 tidigt så summerar vi detta som en nästintill perfekt bortamatch. Vi släpper inte till några chanser i övrigt och vågar flytta fram våra positioner när möjlighet ges. Vi tar även tillvara på de chanser vi skapar och vinner därmed matchen."

"Spelarna följde matchplanen på ett föredömligt sätt och även de som kom in genomförde de instruktioner de fått på ett bra sätt. Det här var en stark lagseger och ytterligare en stark vändning där vi avgör i slutet av matchen."

"Nu väntar lite ledighet innan vi blickar framåt mot nästa del av vårsäsongen,"  säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter matchen.