REFERAT

Matchstart:fre 18 mars, 19:00
Plats:Österås
Samling:17:45, Omklädningsrum 2
Aktivitetsinfo: Vi byter om på plats, packa med svarta strumpor & shorts - matchtröja får Ni på plats.
Som vanligt kom väl förberedda.
Referat: IFK Hässleholm - Hässleholms IF
2022-03-22 08:36

Kvällsmatch,  fredag och derby, sista matchen i gruppspelet i DM. Vid vinst går vi obesegrade genom gruppen och därmed gruppvinst.

Vi börjar matchen bra, visar tålamod och killarna är trygga med att vara bollförande. Under första 20 minuterna lånar vi inte ut bollen till våra motståndare utan htttar med fin rörelse och med bra bolltempo fria ytor att ta oss framåt i banan.

Chanser skapas, främst genom vi som lag erbjuder alternativ och drar tomma löpningar som skapar ytor för övriga.

Tyvärr, trots stort spelövertag omsätter vi inte våra chanser till att ta ledningen. Detta medför att vi under en period kommer in i motståndarnas tempo, allt går lite saktatre och vi tar några fel beslut som medför halvchanser för motståndarna.

Sista 10 minuterna av första hittar vi någorlunda tillbaks till vårt spel och efter en hörna får vi till slut utdelning och går till pausvila med 1-0.

Kloka spelare sätter ord på vad vi gör bra samt det vi måste förbättra till andra halvlek.

Andra halvlek går lite i samma spår, vi dominerar spelet, skapar mängder av chanser att utöka. De få gånger motståndet vinner boll är när vi går ner i tempo och komer lite fel i positioner. Känner ingen oro över attt vi ska tappa detta utan känslan är att vi kommer omsätta våra chanser och utöka vår ledning.

Halvvägs in vinner vi boll högt, sätter första passet offensivt och det avslutas med ett fint distansskott till ledning 2-0.

Killarna fortsätter ligga högt, vi vinner boll snabbt och har en bra period med stort bollinnehav. Efter ännu några missade möjligheter gör vi 3-0, detta efter en fin prestation längs vänsterkanten som avslutas med en kylig chip över deras målvakt.

Efter 90 minuter, summerar vi ihop - vinst med 3-0, helt ok prestation som ger oss gruppvinst  och att vi går obesegrade .