Plats:Österås
IFK-Eskilsminne 2-3 (0-2).
2018-03-10 19:03
Mål: Gustaf Lindroth, Lucas Johnsson.

IFK gjorde en mycket bra match mot div. 1-laget Eskilsminne på lördagen. Efter att IFK kommit till skott flera gånger utan att få in bollen kontrade Martin Pringles lag in 0-1 mitt i första halvleken och tio minuter senare nickar Helsingborgs-lagets Emil Åberg in en hörna och så står det 0-2, här missade IFK markeringen helt.
IFK kom tillbaka och broderade vackert framförallt på vänsterkanten och hade flera chanser och till slut kom utdelningen och det var Gustaf Lindroth som vackert slog in bollen efter underbart förarbete av Danny Gunnarsson och Waed Shaif. Strax därefter skulle IFK fått en straff när Gustaf Lindroth blir fälld nere vid kortlinjen och domaren står perfekt till men vinkar avvärjande, istället blev det 1-3 några sekunder senare på en kontring. IFK gav inte upp och när Linus Svensson stormade fram över hela planen och spelades vägg med Filip Thurn så var han plötsligt ren med Eskils-keepern, men valde att bjuda unge Lucas Johnsson på målet, 16-åringen första A-lagsmål.
Såväl Eskils-tränaren Martin Pringle som IFK-tränaren Daniel Nilsson var nöjda. För oss var det en perfekt genomkörare inför matchen mot Helsingborgs IF på tisdag, förklarade Pringle, som lovprisade IFK:s insats.
Många var bra i IFK, 17-årige Carl Lundahl Persson i mål gjorde många fina räddningar, men som felbedömde lite vid första baklängesmålet.

IFK ställde upp med följande elva: Carl Lundahl Persson - Joel Andersson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Ikose Abelto, Gustaf Lindroth, Mike Andrew - Filip Ranmo, Tommy Filipovic, Waed Shaif.
Jocke Karlsson bytte av Andrew tidigt i matchen och i andra kom även Carl Mujaguzi, Lamin Bojani, Lucas Johnsson och Filip Thurn (!!!) in. Thurn debuterade i IFK som 16-åring 2005 och har hunnit fylla 28 år.