IFK-Lindsdal 4-0 (1-0).
2018-04-07 19:10

Fler bilder (+4) >>
Mål: Tommy Filipovic 2, Filip Ranmo 2.

IFK tog en tung premiärseger då man besegrade småländska Lindsdal med hela 4-0 i seriepremiären och det skedde på Österås konstgräs. Det var en straff som öppnade målskyttet, Mike Andrew gjordes ner efter att ha förflyttat bollen ända in i straffområdet och sedan var det Tommy Filipovic som säkert placerade in 1-0. Lindsdal var inte ofarliga och hade en del chanser, men det var IFK som var vassast och efter ett par rungande skott i överliggare och stolpe av Mike Andrew så var det åter Tommy Filipovic som vackert nickade in ett inlägg från Philip Bengtsson och 2-0 var ett faktum. Filip Ranmo gjorde sedan ytterligare två mål, ett sedan Filip Thurn räddat bollen från att gå över linjen och han fick till ett perfekt inlägg som Ranmo nickade in och samme man kunde i slutminuterna trycka in 4-0 efter inlägg från Mohamed Hamdan.
Många var bra i gulsvart denna soliga eftermiddag, allra bäst var försvarsresen Linus Svensson, som agerade mittback tillsammans med unge Isak Olsson. På mittfältet kunde Patrick Osiako genomföra en hel match och han hade en lugnande inverkan genom sitt säkra bollhållande, Egzon Ademi kämpade storstilat och hans första halvlek var nog den bästa i IFK-tröjan. Tommy Filipovic löpte och kämpade i 90 minuter, precis som Mike Andrew, Filip Ranmo och Waed Shaif.
IFK-tränaren Daniel Nilsson fick äntligen den drömstart som en premiärseger innebär, det var varit några premiärförluster i rad, senast Daniel fick en seger i premiären blev det serieseger...

IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Philip Bengtsson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Egzon Ademi, Patrick Osiako, Mike Andrew - Filip Ranmo, Tommy Filipovic, Waed Shaif.
I andra halvlek kom Filip Thurn, Carl Mujaguzi och Mohamed Hamdan in.