Assyriska Turabdin IK2 - 0IFK Hässleholm

Assyriska BK-IFK 2-0 (1-0)
2018-05-26 19:13
Assyriska BK-IFK 2-0 (1-0).

IFK gjorde en mycket bra prestation mot serieledande Assyriska från Jönköping och det kunde mycket väl resulterat i poäng, men ett par bjudningar bäddade för två hemmamål.
Inledningsvis läste Waed Shaif ett felpass och stormade ensam mot målvakten, men blev bryskt nedsprungen, här var det inte tal om att ta bollen. Gustaf Lindroth bröt sedan högt upp och blev helt fri med keepern, men inget IFK-mål.
IFK-målvakten Alexander Nilsson gjorde en bra räddning innan olyckan var framme efter drygt 25 minuter, IFK missbedömde en nedtagning och Assyriska kunde raka in ledningsmålet, mycket snöpligt.
Tommy Filipovic nickade i ribban efter fin hörna av Gustaf Lindroth, Danny Gunnarsson hade också en bra chans i början av andra halvleken.
-Målchansmässigt det jämnt i 80 minuter, sedan lyfter vi upp och Assyriska kan avgöra matchen med sitt 2-0 efter 83 minuter, berättar tränaren Daniel Nilsson.
-Vi möter ett mycket bra lag, det bästa vi mött hittills, men vi står upp bra och kunde haft en pinne med hem, menar Nilsson, som menar att IFK hade problem med den gamla konstgräsplanen dit matchen flyttades, det var höga otäcka studsar som vi inte bemästrade .

IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Joel Andersson, Egzon Ademi, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Ikose Abelto, Gustaf Lindroth, Mike Andrew - Filip Ranmo, Tommy Filipovic, Waed Shaif.

I andra halvlek kom Mohammed Hamdan, Simon Henningsson och Carl Mujaguzi in.