Sölvesborg-IFK 1-1 (0-0)
2018-06-06 17:02
Sölvesborg-IFK 1-1 (0-0).
Mål: Waed Shaif.

IFK gav bort segern i bortamatchen på idylliska Svarta Led i Sölvesborg då man tillät de svartskrudade blekingarna att kvittera i 86:e minuten genom Mjällby-veteranen Marcus Ekenberg. Detta efter ett jättemisstag mellan de unga IFK-försvararna, detta sedan Simon Henningsson bytts ut en stund tidigare, Ekenberg kunde bara raka in bollen.
IFK spelade bra i första halvlek och borde varit i ledningen, men det stod 0-0 i halvtid. I andra byttes Waed Shaif in tidigt och han hade inte varit inne länge förrän han satte 1-0 till IFK. De för dagen ljusblåvitrandiga IFK-arna fick sedan straff när Sölvesborgs-keepern sparkade ner Waed Shaif och fick rött kort och sedan tog det en evighet innan Tommy Filipovic fick slå straffen - och givetvis räddade Sölvesborgs veteranmålvakt - så brukar det gå när straffskytten får vänta länge.
2-0 där och matchen hade varit avgjord, nu gjorde IFK en del byten och när kvitteringen kom hade IFK en mycket, mycket ung elva på plan.

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Joel Andersson, Simon Henningsson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Gustaf Lindroth, Mike Andrew - Filip Ranmo, Tommy Filipovic, Mohammed Hamdan.

Carl Mujaguzi kom in i halvtid och Waed Shaif kom in tidigt i andra halvlek, sedan kom även Fabian Welander och Joakim Karlsson in de sista minuterna.