Lindsdal-IFK 0-1 (0-0)
2018-08-04 19:37
Lindsdal-IFK 0-1 (0-0).
Mål: Gustaf Lindroth.

IFK tog en otroligt viktig seger mot Lindsdal, segermål av Gustaf Lindroth som efter fina kombinationer på vänsterkanten serverades en väl avvägd passning av Egzon Ademi och från straffområdeslinjen kunde Gustaf placera in segermålet.
IFK dominerade första halvleken och hade 70-30 i bollinnehav, fyra klara målchanser som alla missades, Tommy Filipovic frispelades av Filip Ranmo, Mohammed Hamdans skott räddades av målvakten, Gustaf Lindroth och Filip Ranmo hade också bra skott på mål.
Lindsdal var duktiga i djupled och hade ett par chanser där mittbackarna Isak Olsson och Linus Svensson gjorde fantastiska brytningar, berömmer IFK-tränaren Daniel Nilsson.
Även i andra halvlek hade IFK fyra fina chanser som inte förvaltades, bland annat frispelade Tommy Filipovic unge Lucas Johnsson som var en decimeter från att stöta bollen i mål, men Lukas gjorde en jättebra sista halvtimme.
IFK:s bollförflyttningar hade gjort att smålänningarna inte orkade med någon riktig slutforcering, båda lagen drack rejält denna supervarma sommardag och IFK drack både vatten och PG:s energidryck - som alltså gav en välbehövlig seger.

IFK ställde upp med följande lag: Adam Larsson - Philip Bengtsson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Abelto Ikose, Patrick Osiako, Gustaf Lindroth - Filip Ranmo, Tommy Filipovic, Mohammed Hamdan.

IFK gjorde ett dubbelbyte efter en timmes spel, Abelto Ikose och Mohammed Hamdan ut och Egzon Ademi och Lukas Johnsson in, i 83:e ersatte Carl Mujaguzi Patrick Osiako och i 90:e byttes matchhjälten Gustaf Lindroth ut och in kom Simon Omari.