Dalstorp-IFK 2-2 (1-2)
2018-08-11 18:37
Dalstorp-IFK 2-2 (1-2).
Mål: Gustaf Lindroth, Philip Bengtsson.

IFK var bara minuter från att ta en viktig trepoängare uppe i Västergötland, Dalstorp är beläget mellan Grimsås och Köttkulla.
Efter att hemmalaget tagit ledningen på straffspark efter 24 minuter så var det IFK:s tur att få en straff efter 36 minuter och Gustaf Lindroth satte säkert bollen i mål. IFK fick straff efter ett fint anfall där Danny Gunnarsson skojade bort fyra västgötar och spelade in till Filip Ranmo som försökte hitta Tommy Filipovic, men istället tog bollen på handen på en Dalstorp-spelare.
De för dagen Argentina-skrudade IFK-arna tog sedan ledningen i 42:a minuten då Philip Bengtsson mötte ett inlägg och fick drömträff.
1-2 stod sig sedan till slutminuterna, då en motståndare kom loss från misstänkt offsideläge.
-Dalstorp är bra hemma, vi visste det skulle bli en tuff match, bollen studsade högt på den gamla konstgräsplanen så vi hade svårt spela med ett tillslag, förklarar IFK-tränaren Daniel Nilsson.
Efter 2-2 målet hade IFK en jättechans i 90:e minuten då Gustaf Lindroth kom fri men målvakten räddade, det var andra halvlekens bästa chans även om IFK även hade ett par riktigt bra omställningar tre mot två, dock utan nätkänning.

IFK ställde upp med följande lag: Adam Larsson - Philip Bengtsson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Abelto Ikose, Patrick Osiako, Gustaf Lindroth - Filip Ranmo, Tommy Filipovic, Mohammed Hamdan.

IFK tvingades göra ett byte redan efter 25 minuters spel, Abelto Ikose ersattes av Egzon Ademi, efter 60 minuter kom Mike Andrew in istället för Mohammed Hamdan och slutligen kom hemvändaren Theo Ekström in i 85:e minuten då han ersatte Patrick Osiako.