Matchstart:lör 16 mars, 13:00
Plats:Klostergården
Lunds BK - IFK Hässleholm 3-0 (2-0)
2019-03-19 13:47
IFK mötte försäsongens tuffaste motståndare under lördagseftermiddagen när man gästade division 1-laget Lunds BK på Klostergården. Efter en stark start av IFK blev det allt tuffare.
Inför matchen visste IFK att man skulle testas på riktigt och att man skulle behöva göra säsongens bästa prestation för att kunna stå upp bra mot Lund.

IFK började matchen på ett bra sätt och det tidiga presspelet gjorde att Lund inledningsvis mest skickade ner bollar till IFK:s backlinje eller målvakt. IFK byggde också upp spel på ett bra sätt och lyckades etablera ett antal bollinnehav på offensiv planhalva. Flera gånger fick man också loss Philip Bengtsson på högerkanten och därifrån kunde han skicka in ett par inlägg som det kampades om.

IFK hade också markant fler djupledslöpningar än tidigare under försäsongen och framförallt Theo Ekström och Mike Andrew tryckte ner motståndarförsvaret inledningsvis.

Med den starten på matchen kändes det som att det skulle kunna bli en trevlig eftermiddag för bortalaget. Laget fick sig en onödig smäll när man bjöd på 1-0 i den 21e minuten efter visst övermod för långt ner på egen planhalva.

Efter 1-0 lyckades IFK inte fortsätta spela den fotboll man gjorde innan målet utan man jobbade allt mer var för sig och Lund skruvade upp tempot och nivån ytterligare ett steg vilket gjorde att de bröt IFK:s anfallsuppbyggnad gång på gång. I den 44e minuten kom också 2-0 efter nytt övermod av gästerna och Lund straffade detta hårt och omgående.

I paus gjorde IFK två byten då Waed Shaif och Abelto Ikose ersattes av Lucas Johnsson och en provspelare.

Andra halvlek blev inte en roligare historia då IFK fortsatt hamnade för långt från Lund som gjorde allting i högre tempo, med högre teknisk kvalitet och med ett starkare samspel än IFK. Hemmalaget skapade också ett par frilägen men Alexander Nilsson räddade gång på gång. 3-0 kom slutligen i den 81e minuten efter en hörnvariant där IFK ställt upp laget felaktigt.

" Detta ska vi lära oss av. Lund är ett bättre fotbollslag än oss när vi skriver den 16 mars och det var bra för oss att få se vad som krävs på nästa nivå. Kan vi göra våra första 20 minuter till vår lägstanivå och spela på det sättet så kommer vi ha en rolig säsong. Vi ska dock vara ödmjuka för att det är den nivån som krävs vecka ut och vecka in och behöver skruva upp allting ytterligare."

"Det var jättebra för oss att få denna matchen nu. Vi blev avslöjade på vissa delar där vi behöver bli bättre och vi har tid på oss att jobba med dessa saker fram till premiären." säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.