Eskilsminne IF - IFK Hässleholm 5-0 (2-0)
Det blev en tuff eftermiddag när IFK gjorde sin första match på gräs för säsongen 2019.
Eskilsminne fick en bra start och var numret större genom matchen.
IFK kom till Västergårds IP och vid ankomsten möttes man av sol och gräset var redo för genrep.
Laget hade som ambition att göra en bra match, skaffa sig en god känsla och tävla mot Eskilsminne.

Inledningen tog hemmalaget tag i med sitt direkta och intensiva spel. IFK stod upp bra under starten men i den åttonde minuten gav man Eskilsminne ledningen genom ett självmål. 2-0 kom strax därefter när Eskilsminne fick en frispark och snabbt satte igång denna vilket överraskade IFK och uppförsbacken blev brant.

Laget samlade sig och tog ny kraft och växte in i matchen och fick åtminstone kontroll på Eskilsminne även om det märktes att hemmalaget har ett högre tempo och högre nivå i sig än IFK för tillfället.
2-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek blev bättre från IFK och man lyckades flytta fram sina positioner. Flertalet gånger etablerade man spel på offensiv planhalva men längre än till inspel eller distansskott kom man inte denna eftermiddag. 3-0 gjorde sedan Eskilsminne i den 70e minuten. På slutet rann det sedan onödigt iväg och Eskilsminne kunde med två sena mål vinna med 5-0.

"Eskilsminne är ett skickligt fotbollslag och dessutom jobbiga att möta. Det känns som att vi hade bestämt oss för det redan innan och vågade inte ta utmaningen på ett bra sätt. Vi fick 90 minuter på gräs, lärde oss en del saker och hade ett bra samtal i omklädningsrummet efter matchen. Hur konstigt det än kan låta så lämnade vi Västergårds IP med en bra känsla och blickarna var alla riktade framåt mot den efterlängtade seriepremiären. Det ska bli kul att komma igång och tävla på riktigt" säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter matchen.