Matchnummer: 000025017
Samling:11:30
FK Älmeboda/ Linneryd - IFK Hässleholm 1-1 (1-1)
2019-04-19 15:40
Under långfredagen var IFK i Rävemåla och spelade mot Älmeboda/ Linneryd i strålande vårsol. IFK gjorde en stark första halvlek och var nära att avgöra i slutet men fick nöja sig med en poäng.
Till den tredje seriematchen kastade IFK om i startelvan och både Isak Olsson och Mustafa Owaid fick chansen från start för första gången i seriespelet. IFK:s formationsändring gav laget en bättre tyngd i anfallsspelet men framförallt var det ett helt annat passningsspel och en helt annan rörlighet jämfört med tidigare matcher.

I inledningen av matchen lyckades IFK framgångsrikt spela sig fram på högersidan där Nikola Zivanovic och Theo Ekström hittade ett fint samarbete. Detta kombinerat med Mike Andrew som hela tiden blev involverad från sin forwardsposition gav första stora möjligheten. Mike kom loss och sköt mot bortre stolpen men en bra räddning av målvakten styrde bollen utanför och IFK borde haft hörna. Det var fortsatt IFK som ägde boll och placerade spelet på offensiv planhalva och när Älmeboda/ Linneryd hade bollen fick IFK hantera deras omställningar och spel på flertalet löpvilliga offensiva hemmaspelare. Efter 13 minuter hade IFK en 30-sekunders dipp där det märktes att laget kände att man hade kontroll på händelserna varpå man blev bekväma och då blev man också hårt straffade. 1-0 till hemmalaget var ett faktum.

IFK tog dock tag på matchen igen omgående vid avspark och skapade bland annat en dubbelchans där både Theo Ekström och Mike Andrew nekades inträde i målprotokollet av uppoffrande hemmaspelare. Till slut kunde dock IFK få utdelning på sina chanser när Mike Andrew spelades loss i djupled av Mattias Jönsson och revs ner av en hemmaförsvarare. Andrew tog själv hand om straffen och placerade behärskat in 1-1.

Efter kvitteringen var det en liknande matchbild där IFK hade mycket boll och Älmeboda/ Linneryd hela tiden oroade med sitt intensiva och snabba djupledsspel. Oavgjort stod sig till halvtidsvilan.

Den första delen av andra halvlek var det hemmalaget som fick ett markant övertag på IFK som började överarbeta situationer varpå Älmeboda/ Linneryd kunde styra över händelserna i närmre 20 minuter. Vid ett avbrott samlade sig IFK-spelarna och lyckades hitta ny energi och en väg framåt.

Bland annat sköt Mike Andrew en bra frispark som målvakten dock kunde styra ut till hörna.
Den stora chansen fick IFK i den 91a minuten när inbytte Elliot Nilsson spelade loss Mike Andrew som dock fick se sitt avslut smita precis utanför den bortre stolpen.

När domaren blåste för slutsignal kunde lagen konstatera att man fick dela på poängen. För IFK:s del var det skönt att öppna poängsamlingen för säsongen men det var en klar besvikelse i omklädningsrummet över att man inte lyckades ta med sig alla tre poängen hem till Hässleholm.

"Vår första halvlek innehöll bra rörelse, ett bra anfallsspel på betydligt färre tillslag och även ett bättre synkat försvarsspel. Vi skapade chanser för att göra mer än ett mål men där vi befinner oss nu har vi inte råd med att slappna av ens i 30 sekunder utan då blir vi hårt straffade. Det var dock starkt av spelarna att direkt köra på som om inget hänt och hitta ett kvitteringsmål ganska snabbt efter att vi hamnat i underläge."

" I andra halvlek har vi en svag första del där vi överarbetar situationerna, spelar för mycket var för sig och är lite ofokuserade. Där kunde vi blivit straffade men klarade oss undan det. Jag gillar att spelarna fick till en samling och visade handlingskraft och hittade en forcering och en väg framåt. Det har vi pratat om och det gläder mig att se att de tar tag i det själva när det inte är tillräckligt bra." säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.