SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm (2)
0 - 1
Näsby IF (4)
IFK Hässleholm (2)0 - 1Näsby IF (4)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 07 maj, 19:00
Plats:Österås IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130221046
Samling:17:30
IFK Hässleholm - Näsby IF 0-1 (0-0)
2019-05-08 11:03
Det blev endast en match för IFK Hässleholm i årets DM. Laget åkte ut mot Näsby som gjorde matchens enda mål i början på andra halvlek.  
IFK tog under tisdagskvällen emot Näsby hemma på Österås i DM-slutspelet. I den första halvleken hade IFK problem med Näsbys långa bollar som skapade oro i IFK-leden och desto längre halvleken led desto lägre sjönk hemmalaget och vågade inte längre stå upp i pressen vilket innebar att Näsby kunde börja involvera sitt mittfält. 

IFK hade ett flertal läge att överbelasta och ta sig fram på kanterna. Framförallt Mohammed Hamdan var aktiv från vänster och tog sig flertalet gånger in i straffområdet med hjälp av Mustafa Owaid som såg till att skapa 2 mot 1-lägen mot Näsbys högerback. Tyvärr var avsluten för höga eller så kom det inte några avslut då den sista beslutsamheten saknades och IFK letade hela tiden bättre lägen. 

0-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken kom IFK ut och vågade stå högre i sin press. Laget drev upp lite mer bolltempo men tron på oss själva och förmågan att löpa in och igenom situationer fanns med för sällan. 

Det var istället Näsby som kunde göra 0-1 i den 60e minuten då man nickade in en hörna från nära håll vid den bortre stolpen. Efter ledningsmålet sjönk Näsby ner och fokuserade på försvarsspel. 
Det märktes att gästerna var trötta men de stretade emot med allt de hade. 

IFK fick till en forcering och inbytte junioren Teo Helm tog sig flera gånger fram högt på högerkanten och kunde därifrån spela in flertalet inlägg. IFK skapade viss oreda men återigen var avsluten antingen enkla för målvakten att hantera eller så gick det över. 

IFK:s bästa läge kom i den 88e minuten när Waed Shaif vände runt i straffområdet efter en bra individuell prestation men när han skulle avsluta revs han ner av Näsbys försvarare. IFK:arna ville ha straff men domaren valde att fria. 

Matchen slutade 0-1 och IFK Hässleholms DM-spelande 2019 är därmed över lika fort som det började.

"Jag hade hoppats på mer. Vi föll in i Näsbys tempo, använde oss av för många tillslag och spelade för mycket bakom våra lagkamrater vilket gjorde att vi tappade fart. Vi borde ha satt våra kanter i mer spel då vi varje gång lyckades ta oss in i Näsbys straffområde därifrån."

"Hade vi sprungit och satt press på Näsby från start som vi började göra efter 70 minuter så hade de inte orkat stå emot och vi hade brutit ner dom. Nu var det för sent och de lyckades stå emot."

"Detta blir en referenspunkt för oss och förhoppningsvis kan vi lära oss en del från denna matchen och därmed vända den till något positivt under resten av säsongen," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.

Matchfakta
IFK Hässleholm - Näsby IF 0-1 (0-0)

IFK:s startelva
21. Jacob Holmberg
2. Isak Olsson
14. Derrick Dixon
6. Victor Holmberg
10. Nikola Zivanovic (K)
18. Carl Mujaguzi
19. Abelto Ikose
22. Mustafa Owaid
12. Waed Shaif
9. Isaac Holmberg (ut 60)
23. Mohammed Hamdan

Avbytare:
1. Alexander Nilsson
3. Lucas Persson
7. Rahman Khawari
11. Teo Helm (in 60)

<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR