Samling:12:00
IFK Hässleholm - Hässleholms IF 2-2 (1-1)
2019-05-13 07:15
Mike Andrew firar och IFK-spelarna firar efter Andrews frispark till 1-0
Det var en härlig inramning när 859 åskådare hade tagit sig till Österås för att se Hässleholmsderbyt mellan IFK och HIF under söndagen. Båda lagen var i ledning vid olika tillfällen men matchen slutade oavgjort.
Det var IFK som tog tag i matchen från start och de första 35 minuterna stod man på HIF:s planhalva och redan när kvarten var spelad hade IFK samlat ihop fem hörnor och ytterligare ett antal fasta situationer runt HIF:s straffområde.

Det var många halvchanser i början och den absolut hetaste var när Theo Ekström sköt bollen mot mål från nära håll men när Mike Andrew petade in den i nät var linjedomaren tvungen att lyfta sin flagga och vinka av IFK för offside.

1-0 kom några minuter senare när IFK fick frispark i bra läge och Mike Andrew skickade bollen över muren och in i mål till en välförtjänt ledning för de gulsvarta. IFK fortsatte sätta hög press och tryckte ner HIF men en skada på Egzon Ademi skulle komma att ställa till det.

I den 34e minuten kunde HIF via en hörna kvittera när Joel Wedenell från nära håll styrde in bollen i mål.
Minuten senare tvingades Egzon Ademi avbryta derbyt och in kom Mustafa Owaid.

I början av den andra halvleken var det HIF som var det bättre laget och lyckades etablera spel i IFK:s backlinje och skapade viss oreda några gånger om. Det var också HIF:s tur att ta ledningen när ett inlägg träffade Joel Wedenell som nickade in sitt andra mål för dagen.

IFK reste sig omgående och inbytte Mustafa Owaid höll sig framme på bortre stolpen efter att Ikose Abelto nickskarvat vidare ett långt inkast. 2-2 i den 59e minuten.

Sista 30 minuterna blev spelet mer böljande och bland annat hade Tim Ströbeck i HIF ett bra läge men en touch för mycket gjorde att Ikose Abelto hann ner och avvärja. Det stora läget fick sedan Mike Andrew som även hade en stolpträff i början av halvleken. Mike tog sig förbi HIF:s mittbackar och kom fri mot mål när han precis utanför straffområdet blev neddragen av Victor Christiansson. Rött kort på Christiansson och frispark till IFK. Frisparken sköt Mike men Adam Larsson i HIF:s mål kunde avstyra och strax därefter valde domaren att blåsa av derbyt.

"De första 35 minuterna känns det nästan som att vi borde ha avgjort matchen. Det var det bästa vi har gjort den här säsongen och vår variation i anfallsspelet kombinerat med många tidiga bollvinster gjorde att vi fick bra tryck på HIF."

"Det blir lite stökigt när två av våra byten sker på skador och vi hittar inte helt rätt där omgående. Spelarna hanterade dock både positionsbyten och formationsbyten på ett imponerande sätt och körde bara på. Spelarna ska också ha beröm för hur de genomför hela samlingen idag - de förtjänade att vinna sett till hur de agerade idag."

"Vi tar med oss mycket positivt från en härlig match med bra inramning och blickar nu genast framåt mot lördagens match borta mot Karlskrona," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.