Nässjö FF - IFK Hässleholm 1-0 (0-0)
2019-05-31 23:16
Mohammed Hamdan och IFK fick inte hål på Nässjö
Det var höstkänsla på Skogsvallen i Nässjö när IFK gästade under Kristi Himmelsfärdsdagen. Det blev en match med få kvalificerade målchanser men IFK fick återigen lämna utan poäng.
IFK flyttade ner Patrick Osiako som mittback när Egzon Ademi var borta p.g.a. skada. Carl "James" Mujaguzi tog platsen bredvid Mattias Jönsson på mittfältet.

IFK hade ett något mer defensivt fokus än i de tidigare matcherna och visste att om man lyckades hålla tätt bakåt skulle man ha god chans att vinna matchen då laget gjort mål i alla matcher sedan omgång 3.
Matchplanen lyckades väl i den första halvleken och det var ett frustrerat hemmalag som inte lyckades ta sig fram utan spelade bollen på gulsvarta spelare eller ut till inkast för IFK.

Offensiven fick inte IFK riktigt igång som man ville men en spelvändning ut till Philip Bengtsson som vidare spelade in bollen i straffområdet till Mike Andrew var den hetaste målchansen i första halvlek. Andrews skott gick dock i stolpen och 0-0 stod sig in till pausvilan.

I andra halvlek fick Nässjö en frispark utanför IFK:s straffområde efter en handssituation och en bra frispark tvingade Alexander Nilsson att tippa bollen till hörna. På den efterföljande hörnan gjorde så hemmalaget 1-0 när en Nässjö-spelare ostört fick nicka på bortre stolpen.

IFK flyttade fram sina positioner direkt efter målet när man tvingades till kvitteringsjakt. De gulsvartas hetaste målchans kom när Ikose Abelto löpte ner i djupled men fri med målvakten lyckades han inte bättre än att hemmaspelare kunde rädda läget.

När Waed Shaif och Mohammed Hamdan kom in lyckades de ganska enkelt skapa ett bra tryck på vänstersidan och flera gånger tog man sig fram och kunde spela in bollar eller vinna hörnor till laget.
Det blev dock inte något kvitteringsmål trots att Patrick Osiako fick ett bra läge i slutet men den sista nickduellen framme vid mål förlorade han mot en akrobatspark.

"Vi fick inte riktigt igång vårt anfallsspel så som vi hade planerat, tränat och hoppats på. Defensivt släppte vi inte heller till några målchanser så med tanke på vårt för dåliga anfallsspel borde vi åkt från Nässjö med 0-0 och det hade vi kunnat leva med även om vi aldrig är nöjda med mindre än tre poäng."

"Det är återigen bristande fokus, rädsla eller feghet i straffområdena som fäller oss. Offensivt verkar vi rädda för att springa offside och skiter hellre i det och defensivt måste vi tuffa till oss ännu mer."

"Skönt att det är ny match redan på söndag, vi vill inget hellre än att göra en riktigt bra match och få ett stopp för denna negativa trend och börja skapa en ny, positiv trend. Detta är en definierande period för denna gruppen - hur vi hanterar motgång och vad vi lär oss av detta. Det gäller att vi håller ihop och jobbar ännu hårdare," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.