Matchnummer: 000025068
Samling:15:30
IFK Hässleholm - Husqvarna FF 2-0 (1-0)
2019-06-03 14:16
IFK reste sig efter tre raka nederlag, gjorde sin bästa arbetsinsats för säsongen och belönades med en 2-0-seger mot serieledande Husqvarna FF.
Till söndagens möte med Husqvarna hemma på Österås valde Jonas Jönsson att ge Lucas Johnsson, Mustafa Owaid och Mohammed Hamdan chansen från start. De tre förändringarna skulle ge IFK välbehövlig fart på kanterna och avlastning till Mike Andrew längst fram när Jönsson nu valde att gå över och spela med två anfallare.

IFK tog tag i taktpinnen direkt i matchen och fick grepp om händelserna. Redan i den nionde minuten kom också 1-0 när Mohammed Hamdan först försökt två gånger och sedan frispelade Mike Andrew som kunde rulla in sitt tionde mål för säsongen i ett öppet Husqvarnamål.

Strax efter 1-0 jobbade Mohammed Hamdan till sig bollen i duell med Husqvarnas sista utespelare men fri med målvakten fick IFK se bollen smita på fel sida om stolpen. Husqvarna försökte flytta fram sina positioner och fick några fasta situationer men IFK:arna var betydligt mer beslutsamma än tidigare och det blev aldrig några riktiga farligheter.

Nästa heta målchans fick IFK när Theo Ekström löpte ner i djupled och petade bollen under Husqvarnas utrusande målvakt men tyvärr kunde bortalagets försvarare komma tillbaka och förhindra Ekström från att göra sitt första mål för säsongen. Ekström hade även ett par bra skott som styrdes till hörna av Fredrik Claesson i Husqvarnamålet.

Även Husqvarna hade ett par skott från distans och mycket av gästernas anfallsspel kretsade kring den förre GAIS- och Norrbyanfallaren Shkelqim Krasniqi men IFK:s backlinje var rejäla och hjälpte varandra på ett bra sätt.

I den andra halvleken började Husqvarna bra och fick ner lite bollar i djupled som IFK tvingades hantera. Återigen var det dock hemmalaget som skulle göra ett tidigt mål även i andra halvlek. Lucas Johnsson spelade till Theo Ekström i straffområdet och denne tog sig till avslut och på väg in i mål touchade bollen en Husqvarnaspelare. 2-0 till IFK i den 54:e minuten.

Resten av halvleken fokuserade IFK framförallt på att inte låta Husqvarna få igång något ordnat spel och som hemmalaget sprang och slet för varandra. IFK hade även några vassa chanser och Husqvarna kom som närmst med en nick som Alexander Nilsson såg sent men lyckades rädda.

"I form av arbetsinsats, varje spelares vilja att bidra både offensivt och defensivt samt hur vi offrade oss och följde matchplanen så var det här säsongens hittills bästa prestation. Vi fick till ett bra spel i djupled, vi hade många spelare som tog sig till avslut och alla vann sina matcher ute på plan."

"En nyckel till vår framgång i defensiven var det arbete våra anfallare lade ner för att se till att Husqvarna inte fick spela ostört i sin speluppbyggnad. Vårt mittfält vann sedan mycket boll och vår backlinje var rejäl. Vi valde att sätta Lucas och Musse i 1 mot 1 mot Husqvarnas wing-backs och att se två 17-åringar gå in och lösa den uppgiften på det sättet de gjorde både offensivt och defensivt imponerade på mig."

"Nu har vi skapat en ny nivå och alla förstår förhoppningsvis vad som krävs för att vi ska kunna vinna nästa match mot Råslätt på lördag. Det är på denna nivån och ännu bättre vi måste etablera oss - vecka efter vecka. Nu njuter vi fram till nästa träning och då fokuserar vi på Råslätt," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter segern.