Samling:12:30
Råslätt SK - IFK Hässleholm 1-4 (1-2)
2019-06-08 16:38
Mustafa Owaid gjorde sitt andra mål för säsongen Foto: Lennart Månsson
IFK var fast beslutna om att bygga vidare på den starka prestationen mot Husqvarna förra söndagen när man nu åkte till Jönköping för match mot Råslätt. Laget gjorde precis som i förra matchen och tog ledningen med 1-0 i den nionde minuten genom Mike Andrew assisterad av Mohammed Hamdan.
Det var ett IFK som kom till match med samma startelva som senast men på bänken var Simon Henningsson äntligen tillbaka efter långdragen skada och Abelto Ikose var även han tillbaka medan Waed Shaif inte reste med laget p.g.a. att han slog ut en tand och inte fick spela förrän denna var justerad.

IFK satte högsta fart från start och fick bra grepp om Råslätt ända nere i deras backlinje. Laget visste att man hela tiden skulle behöva jobba med att skapa en organiserad match mot ett hemmalag som satsade mycket på den individuella skickligheten och att sätta sina offensiva spelare i 1 mot 1 - situationer.

IFK:s ledningsmål föregicks av att Mattias Jönsson vann boll och spelade loss Mohammed Hamdan i djupled. Hamdan fick fri väg mot målvakten från mittcirkeln men blev ifattsprungen när han rundade målvakten. Istället för att kunna avsluta spelade han till Mike Andrew som tryckte in ledningsmålet i öppet mål.

Efter en stark start första femton var det precis som att det gick för lätt för IFK:arna och det började fuskas i det individuella försvarsspelet, man slutade erbjuda alternativ och eftersom möjligheten gavs passade man på att ha fyra-fem tillslag på bollen varje gång.

Detta gav Råslätt en väg in i matchen då de kunde vinna boll högre upp och eftersom IFK lät hemmalaget spela sig förbi den uteblivna förstapressen kunde man också få fast spelet runt IFK:s straffområde. Det blev dock aldrig några riktigt heta chanser förrän en retur på en hörna, där Alex Nilsson skulle haft frispark i förstaläget, ledde fram till en ribbträff.

2-0 till IFK kom istället ganska ologiskt i en period där laget inte alls fick till det. På en hörna från Mohammed Hamdan damp bollen ner till Mustafa Owaid som tryckte upp bollen i nättaket i den 45e minuten.

IFK fick dock inte med sig en tvåmålsledning in till halvtid utan Råslätt petade in ett reduceringsmål på en frisparksretur precis innan domaren avslutade den första halvleken.

I den andra halvleken kom Råslätt ut med energi, stärkta av reduceringsmålet, och försökte framförallt ta sig fram på sin vänsterkant och skapade viss oreda men aldrig farligare än ett par långskott som inte träffade mål.

IFK gjorde ett byte i den 58e minuten när Isak Olsson ersatte Mustafa Owaid och laget gick över på en fyrbackslinje. Med detta byte fick laget bra grepp om Råslätt igen och sista 30 minuterna var en behaglig resa. 3-1 gjorde Mike Andrew på straff sedan Theo Ekström rivits ner i straffområdet och 4-1 placerade Mohammed Hamdan in när han frispelades i djupled av Mike Andrew.

IFK kunde även få se Simon Henningsson tillbaka i spel med ett stabilt inhopp sista tio minuterna.

"Till slut blev det en ganska komfortabel seger men vi gav oss själva en del problem i andra delen av den första halvleken när vi tappade ödmjukhet, inte agerade på varandras signaler och började lägga fokus på annat än vår egen prestation."

"Starkt att lyckas vända detta och höja sig igen till en tillräckligt hög nivå för att vinna andra halvlek med 2-0. Vi får bra effekt på våra byten återigen och vi har flertalet spelare som bidrar i både offensiv och defensiv på ett bättre sätt än tidigare i säsongen."

"Nu gäller det att nollställa sig och jobba hårt och ödmjukt inför nästa utmaning som är Bromölla på lördag. Det kommer bli en inspirerande utmaning och för att lyckas få någonting med oss från den matchen gäller det att vi förbereder oss på ett bra sätt under träningsveckan", säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.