Matchnummer: 000025128
Samling:17:30
Hässleholms IF - IFK Hässleholm 6-3 (0-2)
2019-08-31 19:00
IFK ställde blixtinvärvade Kevin Alin i mål efter att Carl Lundahl Persson brutit handen på måndagsträningen och öppnade derbyt starkt. Andra halvlek blev en total kollaps och det blev till slut en mörk kväll för IFK i stadsderbyt.
IFK kom stärkt av prestationen mot Dalstorp och samtidigt revanschsugna efter att inte fått med sig mer än en poäng från samma match.

Det var också IFK som öppnade matchen starkast när Mike Andrew gjorde 1-0 tidigt. Laget hade bra kontroll på HIF:s anfallsspel och lyckades framgångsrikt stänga deras största hot vilket gav en matchbild där IFK trivdes. Det var även IFK som gjorde matchens andra mål - återigen genom Mike Andrew.

I slutet på den första halvleken presenterade sig sedan Kevin Alin på allvar när han stod för en reflexräddning nere vid högra stolpen efter en hörna.

IFK tog med sig 2-0 in i paus och kände att man hade momentum inför andra halvlek.

Allt detta försvann när HIF först reducerade 45 sekunder in på halvleken och sedan hade vänt till 3-2 innan klockan tickat upp mot 60 minuter.

IFK försökte sedan jobba sig in i match och fick lite mer av spelet med boll på offensiv planhalva men släppte trots det in ytterligare ett mål - 2-4.

Strax därefter replikerade IFK genom Theo Ekström och i det läget verkade det som att poäng åter var inom räckhåll när flera av HIF-spelarna låg och fick behandling för kramp.

Några poäng blev det aldrig men dock ytterligare två baklängesmål och till slut en käftsmäll i form av en 6-3-förlust mot stadsrivalerna.

IFK:s startelva