Matchnummer: 000025137
Samling:12:30
IFK Hässleholm - FK Karlskrona 0-0
2019-08-31 19:01
Trots en utvisning i femte minuten och tolv tilläggsminuter lyckades IFK hålla nollan och ta en poäng mot serieledande FK Karlskrona.
Inför mötet med serieledande FK Karlskrona var Alexander Nilsson tillbaka mellan stolparna. Ikose Abelto var fotskadad och Mohammed Hamdan som var tillbaka från avstängningen i derbyt tog åter plats bredvid Mike Andrew i anfallet medan Carl "James" Mujaguzi gjorde Egzon Ademi sällskap på innermittfältet.

Matchen hade knappt börjat när Mohammed Hamdan hoppade högt i straffområdet för att komma först på en boll. Vid tillfället kolliderade han med gästernas målvakt och redan i den femte minuten fick Hamdan syna det röda kortet. IFK gick över till en 4-4-1-formation och Amel Crnalic flyttade ner i backlinjen där han skötte sin ovana uppgift på ett utmärkt sätt. IFK såg till att vara kompakta och noggranna i försvarsspelet och med hjälp av Alexander Nilssons pondus i luftrummet kunde de flesta inläggen neutraliseras utan att det blev särskilt farligt.

Förutom inlägg var Karlskronas största hot när ex-allsvenske Jonas Lantto drog iväg på smarta löpningar och försökte skaffa sig yta framför hemmalagets backlinje. I den 32:e minuten kom istället nästa smäll för hemmalaget när skyttekungen Mike Andrew tvingades utgå p.g.a. en ryggskada. Mattias Jönsson ersatte och Carl Mujaguzi flyttade upp som ensam anfallare. IFK fick med sig 0-0 in till pausvilan.

Tidigt i andra halvlek tvingades även Egzon Ademi att utgå och han ersattes av Isak Olsson som tog plats bredvid Patrick Osiako i fyrbackslinjen. IFK fortsatte att ägna sig åt försvarsspel och var lite smartare offensivt och fyllde inte på med fullt lika mycket folk för att undvika omställningar där Karlskrona är skickliga.

I andra halvlek har lagen varsin bra möjlighet. För IFK var det Carl Mujaguzi som nickade från nära håll men målvakten kunde avstyra. I Karlskrona var det ett skott från nära håll som Alex Nilsson parerade och nästan limmade med en hand. Trots 8 minuters tilläggstid gav aldrig IFK upp och efter totalt 102 minuters spel varav 96 med en man mindre kunde laget bärga en stark poäng mot Karlskrona.

"Det här var den arbetsinsatsen och moralen vi önskade få se av alla spelarna efter derbysmällen. Tyvärr fick vi inte möjlighet att tävla 11 mot 11 särskilt länge och det gjorde att vi inte riktigt fick mäta våra krafter med Karlskrona och tävla om segern."

" Det var en stark laginsats och alla slet och offrade sig och det var det mest noggranna försvarsspel jag har sett oss spela under hela säsongen. Framöver gäller det att nå samma nivå men kunna lägga till ett anfallsspel utan att försvarsspelet försämras."

"Förhoppningsvis stärker detta alla i laget och blir en skön boost inför slutspurten av säsongen", kommenterar IFK-tränaren Jonas Jönsson.