Matchnummer: 000025147
Samling:13:30
Asarums IF FK - IFK Hässleholm 3-2 (1-0)
2019-09-08 19:45
IFK gjorde den timmes långa resan över landskapsgränsen för möte med Asarums IF FK som inför matchen var en poäng bakom IFK och det var klart för alla vad en seger skulle innebära för båda lagen.
IFK hade åter Kevin Alin mellan stolparna och med skyttekungen Mike Andrew skadad valde Jonas Jönsson att låta Carl Mujaguzi ta rollen som ensam forward.

Matchen började trevande från IFK som lät Asarum få initiativet i matchen och ett par gånger tog sig hemmalaget fram på sin vänsterkant där ett inlägg blev farligt och avslutet tog i ribban. I övrigt hade Patrick Osiako och hans backlinje bra koll på händelserna medan IFK:s offensiv allt för ofta avbröts tidigt antingen genom att laget inte lyckades få fast boll eller att man spelade fast sig i små ytor och aldrig kom vidare.

Första halvlekens enda mål gjorde hemmalaget när IFK tappade boll utanför Asarums straffområde i uppställt anfallsspel varpå Asarum ställde om och ett smart agerande av deras forward gjorde att han kunde komma fri med Kevin Alin som fick en fot på bollen men inte tillräckligt för att bollen skulle gå utanför.

I paus gjorde IFK:s tränare Jonas Jönsson ett trippelbyte när Ikose Abelto, Mattias Jönsson och Lucas Johnsson kom in. Både Abelto och Johnsson var tillbaka från skadeuppehåll och för Johnssons del var det första matchen sedan midsommarhelgen.

Det var dock Abelto som gjorde störst avtryck i IFK under andra halvlek och redan direkt började han sysselsätta Asarums backlinje. Det var dock Asarum som gjorde 2-0 efter att IFK inte rensat undan bollen efter en hörna varpå det till slut rasslade i nätet efter ett flipperspel inne i straffområdet.

IFK replikerade direkt när Abelto lyckades löpa sig fri och behärskat placera in reduceringen mellan hemmamålvaktens ben. 1-2 stod sig inte särskilt länge utan IFK slarvade återigen i speluppbyggnaden och fick en ny omställning emot sig och Asarum kunde utöka ledningen igen.

IFK svarade på nytt när Theo Ekström kunde vända upp i ytan mellan Asarums backlinje och mittfält och snyggt prickskjuta in 2-3 i nättaket. I samband med målet tvingades Abelto behandlas för ett sprucket ögonbryn och IFK tappade fart vilket gjorde att man inte fick till någon riktig reducering under sista delen av matchen och fick återigen se sig besegrade i en bortamatch denna höst. Detta trots att man gjort minst två mål i var bortamatch sedan sommaruppehållet.

" Första halvlek går inte till historian som en av våra bättre och det blev bättre i andra halvlek. Dock slarvade vi och bjöd på tre mål vilket inte håller på den här nivån. Vi behöver bli rejälare och noggrannare omgående."

"Nu är det fem matcher kvar och vi har blandat in oss själva i de nedre regionerna av tabellen så nu gäller det för oss att sluta oss samman som grupp och se till att ställa detta till rätta. Vi vet att kvalitéerna finns i truppen men det håller inte att vakna när man får en man utvisad eller hamnar i ett 0-2-underläge. Vi behöver prestera på vår yttersta nivå resten av säsongen", säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.

IFK:s startelva