Samling:12:30
Husqvarna FF - IFK Hässleholm 1-0 (0-0)
2019-09-14 16:46
Kevin Alin stod för sin bästa insats i IFK
Segrarna fortsätter att utebli för IFK som under lördagen gästade Vapenvallen och serietvåan Husqvarna FF. Husqvarna hade spelövertaget i första halvlek men segermålet kom inte förrän i den andra halvleken.
IFK hade Mike Andrew och Ikose Abelto tillbaka i startelvan efter att den ene varit skadad och den andre gjort comeback i andra halvlek mot Asarum. Kevin Alin stod åter mellan stolparna medan Amel Crnalic flyttats över till höger för att göra plats för Lucas Johnsson.

IFK inledde matchen svagt och Husqvarna var det laget som tog kommandot stärkta av serieledande Karlskronas förlust under fredagen. Med det i ryggen och en kraftig vind med sig förlades mestadels av de första 15-20 minuterna på IFK:s planhalva. Husqvarna visade upp sitt skickliga spel med boll ute på plan och IFK fick springa och jaga mestadels.

När IFK vann boll hade laget för bråttom fram och fick snabbt ställa in sig på försvarsspel igen. De riktigt heta chanserna uteblev dock för hemmalaget då IFK:s trebackslinje stod för ett positionssäkert försvarsspel och var resoluta i eget straffområde.

Efterhand kunde gästerna flytta fram sina positioner vid ett flertal tillfällen och skapade en del halvchanser som tvingade målvakten att ingripa. Första halvlekens bästa chans fick dock Husqvarna men Kevin Alin stod för en stark räddning.

I andra halvlek spelade IFK med vinden i ryggen men stötte på motgång i den 54:e minuten när man blev stoppade på offensiv planhalva och Husqvarnas tidiga boll skulle backlinjen ta hand om men tyvärr snubblade IFK:aren och detta skapade försprång för hemmalagets anfallare som spelade in bollen där Sebastian Dimitrijevic kom rusandes och stötte in 1-0.

Patrick Osiako skadade sig i samma situation och i den 68:e minuten gjorde IFK ett dubbelbyte när Mustafa Owaid och Mattias Jönsson kom in. Gästerna påbörjade sin forcering och fick ännu bättre tryck i den när även Isaac Holmberg kom in med kvarten kvar.

Isaac Holmberg lyckades ta sig runt på kanten och slog ett perfekt inlägg till Mike Andrew som dock fick se sin nick räddad av hemmamålvakten. Efter den kvitteringschansen hade även Ikose Abelto ett skott centralt i straffområdet som seglade över och efter lite flipperspel stunden senare fick Theo Ekström samma möjlighet - men utfallet blev detsamma som vid Abeltos försök.

IFK fick se sig besegrade på Vapenvallen och får repa nytt mod inför lördagens hemmamatch mot Nässjö FF.

"Det känns som att vi skapar tillräckligt för att få med oss ett resultat från den här matchen men faller på eget bevåg. Det har garanterat med självförtroende och tabelläge att göra och det är bara att ställa in sig på att vi kommer få jobba väldigt hårt för varje poäng vi behöver."

"Vi kan inte bryta ner oss för detta utan måste snabbt repa mod och analysera, förbereda och ställa kropp och huvud i skick. Så kommer det vara till dess att vi har säkrat vårt kontrakt och det ska vi se till att göra," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter lördagens förlustmatch.