Samling:12:30
Nosaby IF - IFK Hässleholm 0-4 (0-0)
2019-09-28 20:32

Fler bilder (+16) >>
IFK stod för en bra bortamatch i Kristianstad och besegrade Nosaby med hela 4-0. Alla målen kom i den andra halvleken där de anfallarna Mike Andrew och Mohammed Hamdan svarade för två mål var.
IFK fick stöd på Nya Vallbjörka av en stor skara IFK:are som gjort den korta resan för att stötta de gulsvarta till tre poäng.

Inledningen av matchen ägnade IFK åt att räkna in Nosaby och hamna rätt i försvarsspelet vilket man gjorde ganska tidigt och även om Nosaby hade bollen så kom man aldrig hela vägen till de riktigt farliga chanserna utan det var alltid många IFK:are på rätt sida. Efterhand som första halvlek gick så fick IFK mer att säga till om och tog över bollinnehavet men blev något för direkta vilket gjorde att matchen artade sig som ett ställningskrig. Båda lagen behövde inför matchen ytterligare poäng för att säkra division 2- kontraktet 2020 och det var ingen som tänkte ge bort någonting till motståndarna.

I andra halvlek skruvade IFK upp tempot i spelet med boll samtidigt som Nosaby försökte flytta fram sina positioner. I den 53:e minuten fick Mattias Jönsson spela rättvänd mot hemmalagets försvarsspel och en djupledslöpande Mike Andrew blev snyggt frispelad och rullade in 1-0 till IFK.

Två minuter senare var det dags igen när Philip Bengtsson slog en inläggsfrispark som Mattias Jönsson vann och skarvade ner till Mohammed Hamdan som tryckte upp 2-0 i nättaket.

Efter de två målen försökte Nosaby svara och började spela mer på chans och försökte sätta upp tidiga, långa bollar men IFK:s backlinje med Isak Olsson, Patrick Osiako och Isak Orajärvi såg till att hantera detta innan Nosaby kunde få möjlighet att etablera något tryck på IFK.

Istället kom 3-0 när Theo Ekström frispelade Mike Andrew som gjorde sitt 26:e mål för säsongen.

Till slut blev det även 4-0 när Mohammed Hamdan inte ville vara sämre än sin anfallskollega utan gjorde sitt andra mål för dagen vilket tar honom upp på sju mål denna säsongen.

IFK tog tre viktiga poäng och de över 100 tillresta bortasupportrarna fick jubla i takt med spelarna efter matchen. En härlig eftermiddag för IFK.

"Det här var en av de mer fokuserade och genom hela matchen solida insatser vi har gjort i år. Starkt att hitta den prestationen i en så här viktig match. Vår första halvlek såg till att ge oss möjlighet att vinna matchen i andra och där är vi sedan oerhört skarpa i avgörande lägen"

" Det var ett steg uppåt i prestation och mot Bromölla gäller det att höja sig ytterligare och så ska vi fortsätta göra match för match som är kvar. Det gäller att inte sväva iväg och slappna av utan komma ner på jorden snabbt och inleda nya förberedelser för att kunna prestera igen."

"Jag vill passa på att tacka vårt stora bortafölje som bidrog till en härlig stämning och det var kul att vi kunde bjuda tillbaka med en seger. Nu hoppas jag att alla som var på plats och ytterligare IFK-are gör oss sällskap på Strandängen så ska vi se till att säkra kontraktet - tillsammans!" säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.