Samling:17:30
Torns IF - IFK Hässleholm 1-4 (1-1)
2020-03-12 08:08
Albin Nilsson var tillbaka från skada och spelade 60 minuter på IFK:s mittfält.
Under onsdagskvällen besökte IFK Hässleholm division 1-laget Torns IF nere i Stångby. Albin Nilsson gjorde comeback efter skada och Mustafa Owaid tog plats till höger i anfallet.
Matchen tog IFK tag i och kunde flytta fram sina positioner från start och vid ett antal tillfällen hade laget rättvända spelare på offensiv planhalva men kunde inte löpa isär Torns försvar. När matchen började sätta sig var det Torn som hade något mer av bollinnehavet men oftast i egen backlinje och hemmalaget hade svårt att ta sig förbi IFK:s mittfält.

De farligaste möjligheterna från hemmalagets bollinnehav skapade IFK då man vann boll i deras speluppbyggnad vid tre tillfällen och kunde ställa om där Elliot Nilsson så när lyckades runda målvakten vid ett friläge.

1-0 kom istället till Torn som etablerade spel högt upp på sin högerkant. Därifrån lyckades man få in boll och mycket spelare i IFK:s straffområde och i den 28:e minuten var också ledningen deras.

IFK reste sig och började få fast lite mer boll på sina forwards och kunde därmed flytta upp positionerna efterhand. I den 39:e minuten kombinerade man sig fram på högersidan och Mustafa Owaids inspel tryckte Elliot Nilsson upp i nättaket på ett kontrollerat sätt.

I andra halvlek var IFK det bättre laget och redan i den 52:e minuten frispelades Elliot Nilsson i djupled och därifrån kunde han ta sig in i straffområdet och behärskat rulla in ledningsmålet.
IFK fortsatte hota både vid omställningar och genom ett etablerat anfallsspel på offensiv planhalva medan Torn endast mäktade med ett distansskott i andra halvlek som gick utanför Carl Lundahl Perssons stolpe.

Avgörandet kom under de sista 10 minuterna när William Andersson spelade ner bollen bakom Torns vänsterback för Theo Ekström att löpa på. Ekström fick fast boll och drev in i straffområdet där han blev neddragen. Straffen förvaltade han själv.

Det skulle bli ett fjärde IFK-mål denna onsdagskväll och återigen var det genom att IFK lyckades spela sig fram på högersidan där inbytte Isaac Holmberg med ett inspel gav Amel Crnalic chansen från nära håll. Målvakten gjorde en fin benparad men kunde bara styra bollen till Lucas Johnsson som petade in bollen i öppet mål. IFK vann matchen med 4-1.

"De delar vi pratade om redan i paus mot LB07 som vi ville höja ytterligare en nivå i vårt försvarsspel gör vi riktigt bra idag. Vi stänger ner rätt ytor hela tiden och får ofta spela försvarsspel med våra ytterforwards och på så sätt har vi mycket spelare på rätt sida hela tiden. Vi jobbar även intensivare och har fler tydliga maxaktioner i vårt försvarsspel"

"I anfallsspelet har vi de senaste veckorna tränat mycket på hur vi tar oss hela vägen in i deras straffområde med olika tillvägagångssätt och inför dagens match hade vi även börjat prata offensiva omställningar men ännu inte hunnit träna på det. Det är därför oerhört glädjande att vi har bra variation mellan omställningar och etablerat anfallsspel samt att alla fyra mål görs i den ytan vi vill nå"

"Nu har spelarna träningsledigt resten av veckan efter en bra första del av försäsongen. Sen är det tillbaka till ödmjukt, hårt arbete och nya förberedelser så vi är riktigt redo när vi genrepar mot Nosaby i slutet på mars." säger IFK-tränaren Jonas Jönsson