SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till
P05

U17
 
IFK:s P15 ställs mot allsvenska klubbar
2020-07-11 01:11
IFK HÄSSLEHOLMS P05-LAG MOT MALMÖ FF DEN 14 JUNI I ÅR. IFK HAR EN FÖRLUSTFRI VÅR BAKOM SIG OCH FÅR NÄSTA VECKA ÅKA TILL GÖTEBORG FÖR MATCHER MOT DJURGÅRDEN, HÄCKEN, IFK GÖTEBORG OCH NORRKÖPING. FOTO:
Nedanstående text är en artikel hämtad från tidningen Norra Skåne. Tidningen har denna gång godkänt att texten används på vår hemsida.

Idel allsvensk adel – plus IFK Hässleholm. Gulsvarts P15-lag har bjudits in till Göteborg för en intensiv fotbollsvecka med matcher mot bland andra IFK Norrköping och Djurgården.

Våren har ju varit väldigt speciell på alla sätt, men sedan ungdomsfotbollen fick grönt ljus har IFK:s spelare födda 2005 matchat flitigt.


Och resultaten har varit imponerande – 21 vinster och en oavgjord på 22 matcher. Bland annat har Trelleborgs FF och Malmö FF besegrats (IFK har vunnit mot MFF:s P06-lag och även slagit ett mixat P05/06-MFF).


Att vinna är roligt – men inte det viktigaste i de här åldrarna. Det påpekar Fredrik Ahlgren, tränare för IFK:s P05:or.

– Vinster i sig är inte det viktiga, det är vad vi gör och hur vi gör det. Prestationerna och spelarnas individuella utveckling är det vi fokuserar på. Och det är en förmån att få träna det här gänget, det är bra killar både på och utanför planen, säger Ahlgren.


Trots att resultaten inte är huvudfokus för Ahlgren & co har en vår utan förluster inte gått obemärkt förbi.

IFK Göteborg anordnar nästa vecka en matchcamp för P15-lag och bland de inbjudna lagen finns IFK Hässleholm.

– Vi har haft en dialog med IFK Göteborgs representanter och det är väl klart att resultaten under våren satt lite avtryck. Kanske framförallt matcherna mot MFF bidrog till att vi bjöds in, säger Ahlgren.


Lagen som möts i Göteborg är IFK Hässleholm, IFK Göteborg, BK Häcken, Djurgårdens IF och IFK Norrköping.

Alla möter alla och det blir intensiva dagar med en match per dag.


– Det blir även möjlighet till matchanalyser och återhämtningsträning. Så det blir mycket fotboll. Det blir kul, både utvecklande och utmanande, säger Ahlgren.


Ahlgren leder IFK:s P05:or tillsammans med Mattias Nilsson (tidigare i IFK Osby).

– Mattias är ju en bra tränare och ledare. Och vi har även väldigt bra samarbete inom klubben, både med yngre och äldre åldersklasser. Det viktigaste är ju att tänka på individens utveckling och är det någon som är redo fysiskt och mentalt att ta ett kliv uppåt ska det inte finnas några hinder, säger Ahlgren.


Fredrik Ahlgren är noga med att – i dessa coronatider – poängtera att spelare, ledare och föräldrar följer gällande regler och rekommendationer.

– Självklart, det är vi jättetydliga med, så har det varit sedan vi drog igång. Minsta symptom så stannar man hemma. Och under veckan i Göteborg är det också tydliga regler att följa, det har vi diskuterat med övriga ledare.


– På grund av restriktionerna kommer vi att sända våra matcher via IFK Hässleholm P05 och Min Fotboll så att alla kan följa matcherna hemifrån.

U05: En summering av våren.
2020-07-08 10:05

Vi har verkligen sett imponerande prestationer av våra grymma 05:or under första halvan av 2020, där man varit obesegrade i hela 22 matcher (21 vinster!!!). Tunga vinster och grymma prestationer mot motståndare som Trelleborgs FF, Malmö FF 06 och Malmö FF 05, men mest imponerande är ändå de utvecklingssteg som var och en av killarna tagit och hur laget spelar fotboll. Lagets och individens tränings- och matchprestation är såklart det viktigaste och därför är det fantastiskt att se var och ens vilja till att utvecklas och framför allt ”hungern efter att hela tiden förbättra sig”.


Först lite sommaruppehåll och redan nu ser vi fram emot en ”mer normal” höst. Innan dess väntar dock en härlig utmaning i Göteborg med riktigt utvecklande matcher.

 

05:orna har nämligen blivit inbjudna av IFK Göteborg till en matchcamp under v29 (torsdag – söndag) där laget kommer möta Djurgårdens IF, BK Häcken, IFK Norrköping samt IFK Göteborg. Utvecklingen fortsätter för våra 05:or, detta är bara början! Glad sommar önskar både spelare och ledare.

 

Ps. Ni kan följa våra matcher i Göteborg på Min Fotboll. (Instagram IFK Hässleholm 05 där även länk till min fotboll finns) Ds.


//ledarna

Referat: IFK Hässleholm - FC Bellevue
U05/14 vidare i DM. Kvartsfinal väntar.
2019-04-26 11:31
Hjältar och glädje

Det blev en spännande tillställning igår när FC Bellevue gästade U05 på Österås. Det var dags för DMs åttondelsfinal och förväntningarna var höga.


Efter första halvlek låg vi inder med 1-3, men i andra halvlek kom vi ifatt till 4-4. I sista halvleken (Upp till 14-års ålder spelar man tre halvlekar) var det vi som gjorde det avgörande målet och vinsten skrevs alltså till 5-4 mot ett erkänt starkt motstånd.


Nu inväntar vi lottningen innan vi ser vilka vi får i kvartsfinalen. Vi som förening är återigen med bland de sista 8 föreningarna i Skåne. Grattis och tack U05 för prestationen och underhållningen.


IFK U

Spelade matcher
Sön 24/10 18:00
2 - 0  
Lör 2/10 11:00
2 - 3  
Tis 7/9 19:00
2 - 3  
Lör 28/8 12:00
0 - 2  
Fre 20/8 18:00
5 - 0  
Tor 1/7 19:00
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 22/09 21:41 
Hem, 15/09 13:40 
Hem, 11/09 15:40 
Hem, 09/09 16:15 
Hem, 07/09 14:55 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR