IFK Hässleholm
Fotboll

Nu startar snart utomhussäsongen igen för våra knattar. (Barn födda) U09-U12 är välkomna ner till F-planen (Invid omklädningsrummen) på Österås torsdagar den 17.30 med start den 20:e april.


Det blir mycket lek och spel och inledningsvis kör vi på i en timme.


Om du som förälder är intresserad av att delta och påverka ditt och andra barns utveckling som ledare eller som stöd med uppgifter kring fotbollen så ge dig till känna och prata med våra ledare på plats.


Man får lov att prova på en första tid innan det är dags att betala medlemsavgift. Medlems- och träningsvgift för våra kanttar ligger f.n. på 300 kr för hela säsongen.


Har du frågor så ring vår ungdomsansvarige: Nodde Nordén tel. 072-177 63 02


Välkomna

U03
U14 DM, Kvarnby IK - IFK Hässleholm 1-6
2017-04-26 23:11, U03

Vi i U03 spelade idag åttondelsfinal i DM mot Kvarnby IK. Det blev en tidig samling efter skola och lite käk sedan rätt ner till Malmö. Matchen började 19.00 och spelades på en konstgräsplan som bestod av mer granulat än gröna plaststrån.


Kvarnby satte högsta fart från början och de satsade allt på ett kort. Vi var inte riktigt på tå heller och blev lite tillbakapressade i början, men när vi lite orättvist tog ledningen med 0-1 så började vi äta oss in i matchen. Vi spelar inte särskilt bra och allt för långsamt, vilket passar Kvarnby bra. Vi skapar dock en del ytterligare chanser och börjar styra skeendena på planen. Vi ökar även påpassligt på ledningen strax innan halvtidspausen när Ludde ger Gentrit en smörpassning.


I andra halvlek gör vi 4 snabba mål under en 10-minutersperiod och går ifrån till 1-6 (Även Kvarnby hann göra ett mål) och matchen är klar. Fem olika målgörare blev det och vi avslutar matchen med spelare på lite ovana positioner. Vi testade även en del spelare på nya positioner under hela matchen, vilket kan ha bidragit till det lite låga tempot, men vi trodde att vi skulle få en chans att göra det idag och vi har nytta av det på lite sikt. Många av våra spelare har förmågan att spela på flera positioner. Exempelvis lämnade Ludde sin ytterbacksplats idag för att gå in som anfallare. Resultatet blev två mål och målgivande passning. Starkt Ludde.


Den 5/3 kl.10.30 kan man följa lottningen av kvartsfinalerna på Skånebolls Webb-TV. Följ denna länken: http://www.skaneboll.se/skanes-ff-webbtv/. Vi hoppas på en härlig hemmamatch mot ett riktigt starkt motstånd nu. Det är inte omöjligt att vi kan gå hela vägen.


//ledarna

Superlördag
2017-04-26 04:59
Först auktion och sedan derby på Österås  
Auktionen börjar 11:00 och matchen spelas på B-planen klockan 17:00.  
Herr
IFK-Torn 1-2 (1-1)
2017-04-22 20:36, Herr
IFK-Torn 1-2 (1-1).

IFK förlorade även tredje seriematchen, 1-2 hemma mot Torn - och det mesta gick emot hemmalaget.
• Tidig utvisning gjorde att IFK tvingades spela med 10 man.
• Sen straffspark avgjorde matchen i 82:a minuten.
• Massor med varningar till hemmalaget.
Matchen spelades på B-plan i mycket hård vind, vilket gjorde det väldigt svårt att spela organiserat passningsspel. 
Torn spelade massor med långbollar och deras ledningsmål efter en kvarts spel var ett otroligt vackert och hårt skott som Alexander Nilsson var chanslös på, bollen gick ribba in.Ganska tidigt fick Mohamed Resulovic en varning och strax därefter var det dags för andra gula, det handlade inte om några jätteallvarliga regelbrott, men den unge domaren plockade upp gula kortet vid båda tillfällen och han hade inte många rätt.
IFK spelade definitivt inte bra, men var som sagt nära få en poäng.

IFK ställde upp med följande elva: Alexander Nilsson - Joel Andersson, Egzon Ademi, Linus Svensson, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Mohamed Resulovic, Gustaf Lindroth - Kojo Annor, Mike Andrew, Mohammed Hamdan.
I andra halvlek kom Filip Ranmo, Philip Wikström och Karim Al-Asi in.

På 50/50 lotteriet vann lott nr 9964 vann 3.130 kr.
Herr
Prespa Birlik-IFK 2-0 (2-0).
2017-04-15 17:48, Herr
Prespa Birlik-IFK 2-0 (2-0).
IFK förlorade bortamatchen på klassiska Malmö IP mot seriefavoriten Prespa Birlik, inte föga oväntat med tanke på att skadeläget i IFK inte förbättrades utan tvärtom förvärrades i veckan då Karim Al-Asi fick känning i låret. Det var två revanschsugna lag som möttes, Prespa dominerade premiären mot Lunds BK, men det var Krubban som avgjorde i slutminuterna. Nu tog seriefavoriten revansch och vann med 2-0, detta trots att det var IFK som var det spelmässigt bästa laget, men två misstag på vänsterkanten gav Malmö-laget två frilägen och två mål.
Alexander Nilsson jättebra i målet, Jonathan Brodén och Mohamed Resulovic gjorde också en bra insats och det var många som var bra denna kalla påskafton i Malmö, en påskafton där de gulsvartrandiga hade många målchanser, bland annat hade Philip Bengtsson ett lobbskott direkt efter första baklängesmålet och Mike Andrew hade friläge.
Visst är det tufft med två förluster i upptakten, men IFK är vana, det var precis likadant i fjol då IFK förlorade mot Lindsdal och Rosengård, för att sedan vinna två matcher, vi kan bara hoppas att historien upprepar sig.

IFK ställde upp med följande elva: Alexander Nilsson - Egzon Ademi, Jonathan Brodén, Linus Svensson, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Muhamed Resulovic, Gustaf Lindroth - Kojo Annor, Mike Andrew, Mohammed Hamdan.
I andra halvlek kom Abelto Ikose och Waed Shaif in.
IFK på Coop
2017-04-14 13:46
Fina flickor, kan de vara på väg till Blåkulla?
Ansiktsmålning COOP
IFK ansiktsmålade på Coop under Skärtorsdagen och naturligtvis var det många barn som ville bli målade.
2017-04-08 21:32
 
Nyheter från våra lag
Herr, 22/04 20:36 
U04, 17/04 04-17 
Herr, 15/04 17:48 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR