IFK Hässleholm
Fotboll
Herr
IFK - Österlen 3-0 (1-0)
2017-09-16 17:07, Herr

IFK-Österlen 3-0 (1-0).

Mål: Linus Svensson, Tommy Filipovic, Waed Shaif.

 

IFK tog en för bottenstriden viktig seger mot Österlen, slutresultatet blev 3-0 efter en tidig ledning efter drygt 10 minuter när Linus Svensson gjorde första målet på halvvolley. Spelet stod och vägde resten av halvleken och båda lagen hade målchanser, men det dröjde till en dryg timma när Tommy Filipovic med en snygg höger yttersida placerade in viktiga 2-0 och sedan var det inhoppare n Waed Shaif som fastställde slutresultatet efter fin frispelning av Patrick Osiako. Osiako gjorde bort fyra-fem spelare och till sist rullade han fram bollen till Shaif.

Målvakten Alexander Nilsson gjorde en räddning i krysset i första halvlek och i andra räddade han Österlens enda friläge. Alla gjorde en krigarinsats denna lördagseftermiddag och det var en otroligt viktig trepoängare som ger Daniel Nilssons mannar arbetsro i de fyra avslutande matcherna

 

 

IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Philip Bengtsson, Isak Olsson, Linus Svensson, Danny Gunnarsson - Patrick Osiako (Joel Andersson), Egzon Ademi (Waed Shaif), Gustaf Lindroth - Mohammed Hamdan (Mohamed Resulovic), Tommy Filipovic, Karim Al-Asi.

 

Herr
Intervju
2017-09-15 18:48, Herr
Vi får ett prat med Daniel Nilsson på ett regnigt Österås, strax före fredagskvällens träning!

Österlen står för motståndet här hemma på Österås imorgon! Vad kan vi förvänta oss från dem?

Det är en stark nykomling. De gjorde en stark vårsäsong och var i serieledning ett tag. Även nu i höst har de spelat bra, men då haft marginalerna emot sig och fått klen utdelning. De är ett spelande lag och kommer utmana oss om bollinnehavet. 

När vi mötte dem borta i våras fick vi stryk.

Ja, vi gjorde en bra första halvlek. Vi fick en utvisning i 40e minuten men tog ändå ledningen i inledningen av den andra halvleken. Men sen trycker de på och vi hamnar lågt i vårt försvarsspel och de gör mål på fasta situationer.

Vi har tre segrar och nu senast en oavgjord på de fyra senaste matcherna. Det måste kännas bra för självförtroendet?

Vi är så bra att vi kan vinna mot alla lag. Nu senast mot IFK Malmö gör vi en bra insats sett till spel och målchanser och det borde räckt till tre poäng, trots att vi spelar med tio man sista halvtimmen. Så det är å ena sidan en besvikelse att vi inte tog tre poäng. Å andra sidan står vi med noll poäng efter 93 minuter så då är man glad över en poäng till slut. En sådan kvittering i sista sekunderna ger helt klart en glädje och positiv energi i laget.

Mike har öst in mål i höst och nu har Tommy på de fyra senaste matcherna gjort tre mål!

Bra forwards gör mål. Tommy rör sig bra och vi ska kunna sätta ännu fler bra bollar på honom än vad vi gjort hittills i år, och då kommer han göra ännu flera mål!

Och så har jag sett en joker på träningarna i veckan i form av Waed, som varit utlånad till Ljungby ett tag. Där har han enligt uppgift gjort det riktigt bra!

Jag har själv inte sett Waed i Ljungby, men jag har pratat med folk omkring honom och även haft kontakt med honom själv hela tiden. Men det stämmer att han gjort det bra och gjort mål. Han vill gärna komma och bidra i IFK och han har gjort det bra på träningarna i veckan och sett riktigt het ut!

Herr
2017-09-15 18:46, Herr
 
Herr
IFK-IFK Malmö 2-2 (1-1.
2017-09-09 19:15, Herr

Med matchens sista spark räddade Linus Svensson en poäng till IFK genom att från vänsterkanten skruva in 2-2 och vilket jubel det blev. Det var två bra IFK-lag som möttes och IFK borde tagit ledningen, men när inte IFK gjorde mål så gjorde Kanariefåglarna 0-2 efter tio minuter. Tommy Filipovic kvitterade tio minuter senare efter att ha blivit vackert framspelad av Patrick Osiako. IFK hade dessutom två stolpträffar i första halvlek, Mike Andrew i ena stolpen och Karim Al-Asi i andra.
I andra är det återigen Malmö som tar ledningen - och när sedan Mike Andrew drar på sig andra varningen och ett rött kort ser det tufft ut - men så i matchens sista spark frälser Linus Svensson de gulsvarta och kvitterar med ett elegant skruvat skott upp i krysset. Dessförinnan hade båda lagen haft flera chanser, bland annat hade Karim Al-Asi två bra chanser och den allra bästa hade Tommy Filipovic när han tog sig fram hela vägen till straffområdeslinjen, men precis när han skulle avlossa skottet kom Mike Andrew i vägen för Tommys högerdoja.


IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Philip Bengtsson, Linus Svensson, Ameer Naseer, Danny Gunnarsson - Patrick Osiako, Gustaf Lindroth (Mohamed Hamdan)  - Kojo Annor, Mike Andrew, Tommy Filipovic (Egzon Ademin), Karim Al-Asi.
Föreningsdagar på Intersport!!
2017-09-08 19:30
Tillsammans med Intersport bjuder vi in dig till föreningsdagar 12-14 september på Intersport. Få 20% rabatt på hela sortimentet* oavsett tidigare pris. Ett perfekt tillfälle att köpa skor, kläder och utrustning till specialpris! Visa upp detta inlägg i kassan för att få rabatten. *Gäller ej cykel, presentkort, beställningsvaror eller föreningsprofiler.
Tag med kupongen med streckkod för att få rabatten i kassan.
Herr
Nybro-IFK 2-3 (1-3)
2017-09-03 17:40, Herr
Nybro-IFK 2-3 (1-3).
Mål: Mike Andrew 2, Tommy Filipovic.

Trots mardrömstart med baklängesmål i första minuten lyckades IFK besegra Nybro IF i den för bottenstriden viktiga matchen på Victoriavallen, segern innebär att Kamraterna gick ifatt smålänningarna, båda lagen ståtar nu med 17 poäng. Mannen bakom vändningen var Mike Andrew, först blev han nergjord i straffområdet och slog själv in straffen  efter drygt tio minuter och några minuter senare nickade samme man in 1-2. Av bara farten gjorde sedan Tommy Filipovic även 1-3  när han skarvade in ett skott från Kojo Annor och detta höll sig halvleken ut.
I andra fortsatte IFK dominera, dock utan ytterligare mål. I matchens slutskede var det sedan precis tvärtom och de rödvitrandiga surrade som getingar kring Adam Larssons målbur. Adam tvingades göra en otrolig dubbelräddning och Nybro reducerade på övertid, men något kvitteringsmål blev det dessbättre inte.


IFK ställde upp med följande lag: Adam Larsson - Joel Andersson, Isak Olsson, Ameer Naseer, Danny Gunnarsson - Filip Ranmo, Patrick Osiako, Gustaf Lindroth (Philip Wikström), Kojo Annor - Mike Andrew (Philip Bengtsson), Tommy Filipovic (Abelto Ikose).
U04
U04s Gothiaäventyr
2017-09-03 00:45, U04

Fler bilder (+5) >>
Sent om sider kommer här lite kort och information från U04s äventyr uppe i Göteborg i somras. Killarna mötte lag från England, Sverige och Brasilien. Det Brasilianska laget var en riktigt tuff nöt och en upplevelse att få möta. Efter gruppspelet blev det slutspel och vinst mot ett svenskt lag innan vi åkte ut i B-slutspelets 16-delsfinal mot ett tyskt lag.

Vi vann inte Gothia cup, men vi hade en härlig vecka med fotboll, Liseberg och mycket skoj. Det vi dock vann var pris för bästa uppförande på skolan som vi bodde på. Se deras citat nedan. Som vanligt säger bilder mer än 1000 ord så kolla in våra härliga bilder från fotbollsfesten.

//Ledarna

Citat:

Nu är Gothia cup slut för i år och vi vill tacka alla Goa besökare som har bott och ätit på skolan. Vi vill också meddela att i år skapade vi ett nytt diplom från HMS Foods. Bästa uppförande i matsalen! Detta var pga att vi hade ett lag där alla, både pojkar och ledare utmärkte sig. När detta lag kom in så åt dem tillsammans, ställde undan allt, torkade sina bord och sedan kom dem en och en och sa tack för maten! Dem har en underbar laganda, spelar och har kul, trevliga tom när dem var trötta och besvikna för att de förlorade. Heja er! Jag önskar er ett framgångsår med mycket skratt och välkommen tillbaka nästa år!

Grattis IFK Hässleholm P04!!!


Nyheter från våra lag
Gamla IFK:are, 18/09 08:00 
Herr, 16/09 17:07 
Herr, 15/09 18:48 
Herr, 15/09 18:46 
Herr, 09/09 19:15 
Herr, 03/09 17:40 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR