--------------------------------------------------
Gilla oss på Facebook
--------------------------------------------------
NÄTVERKSMEDLEMMAR
 
Herrar
IFK- IFK Malmö 2-1 (1-0)
2016-04-28 21:54, Herrar
Mål: Kevin Thompson och Danny Gunnarsson.

IFK tog andra raka segern när man hemmabesegrade Kamratkollegan från Malmö med 2-1, detta efter mycket dramatik på B-plan. Huvudplanen var för blöt och tillät inte spel och det var bara att flytta matchen.
IFK spelade bra och hade övertaget ända tills Axel Harletun inte fick kontroll på en boll från målvakten Krenar Ejupi och en Malmö-spelare erövrade bollen och Harletun tvingades stoppa honom, en brytning som renderade ett rött kort och så spelade åter IFK med 10 man i andra matchen i rad.Trots detta var det IFK som tog ledningen strax före halvtidsvilan genom Kevin Thompson som stötte in bollen efter att Danny Gunnarsson slagit en frispark som Pontus Björnsson skarvnickat till Linus Svensson, vars skott skarvades i mål av Thompson.
Andra halvlek var bara minuten gammal när IFK Malmö kvitterar med ett skott i krysset, men IFK kom snabbt tillbaka och redan i 54:e minuten gjorde Danny Gunnarsson 2-1, ett resultat som stod sig matchen ut. Alla gulsvarta kämpade fantastiskt och de Argentina-dressade IFK Malmö-spelarna fick aldrig någon rejäl kvitteringschans.
Kanariefåglarna IFK Malmö kom till Österås utan reservställ och fick låna IFK:s reservställ. När VM spelades i Sverige 1958 spelade Argentina i Malmö-gruppen och då hade Argentina inga reservställ och fick låna IFK Malmös gulvita mundering, cirkeln är sluten.


IFK ställde upp med följande elva: Krenar Ejupi - Joel Andersson, Axel Harletun, Linus Svensson, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Kevin  Thompson, Filip Ranmo - Mert Yanev, Kojo Anner, Florent Stagova

När IFK drabbades av utvisningen kom Pontus Björnsson in och i andra halvlek kom även Mike Andrew och Diego Delgado in.


En ensam vinnare i 50/50-lotteriet blev 3.850 kr rikare, lottnr 4814.
Bragden mot MFF
2016-04-27 18:19
DM, P02, 14 år, IFK-Malmö FF 2-2, IFK vann på straffar.

IFK:s duktiga 14-åringar gjorde en smärre bragd på Österås B-plan på tisdagskvällen. 2-2 efter full tid och även efter förlängning, så var det dags för straffavgörande.
IFK började olyckligt med att missa sin första straff och de himmelsblå favoriterna kopplade greppet, trodde nog alla runt B-plan denna vidrigt kalla aprilafton.
Men då hade man räknat bord IFK-keepern Jacob Holmberg, som plötsligt var omutbar och räddade tre straffar och så plötsligt var IFK vidare i DM.
IFK stod upp mot ett favorittyngt MFF och var minst lika bra men fick ingen utdelning inledningsvis, men så sprintar plötsligt Fadi Haidari från MFF-försvaret och gör 1-0 och jubel i gula lägret. MFF svarar med två snabba mål och så står det 1-2, men de gulsvartrandiga gav sig inte så lätt, Ali Tamimi kvitterade och matchen gick till förlängning, två gånger tio minuter, som blev mållösa och Tony Helms pojkar fick koncentrera sig på straffavgörande.
Allt fler bilar stannade och följde dramat och det började illa för IFK som missade första straffen, men sedan blev det som sagt Jacob Holmberg show - TRE straffräddningar och IFK är vidare i DM. Alla pågarna gjorde en fantastisk insats.
Herrar
Olympic-IFK 1-2 (1-2)
2016-04-23 16:44, Herrar
Olympic-IFK 1-2 (1-2)
Mål: Kojo Annor, Florent Stagova.

IFK tog årets första 3-poängare när man bortabesegrade BK Olympic med 2-1, detta efter en mycket dramatisk första halvlek. De gulsvarta tog ledningen efter tio minuter när Kojo snodde bollen från en försvarare och säkert placerade in 0-1 och efter tjugo minuter var det ett annat nyförvärv, Florernt Stagova, som vände in i banan och med ett distansskott satte tvåan. Då såg det lugnt ut, men det skulle hända mer. Strax efter 0-2 blev en Olympic-spelare utvisad och det såg plötsligt ut som IFK-arna blev lite säkra, men plötsligt kom IFK-försvaret på efterkälken och Ameer Naseer tvingades trycka ner den friställde spelaren och domaren pekade på straff - och utvisning…
Olympic satte straffen och så var det match igen. Men IFK höll undan och gjorde dessutom 1-3, men målet dömdes bort för offside och IFK fick nöja sig med en uddamålsseger.
Linus Svensson gjorde comeback och gjorde det bra,, alla kämpade och bidrog till årets första seger.
Nu väntar klassiska IFK Malmö hemma på Österås redan på torsdag 28/4 kl 19.00.


IFK ställde upp med följande elva: Krenar Ejupi - Joel Andersson, Ameer Naseer, Linus Svensson, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Kevin  Thompson, Filip Ranmo - Mert Yanev, Kojo Anner, Florent Stagova

När IFK drabbades av utvisningen kom Axel Harletun in och i andra halvlek kom även Ilir Salja och Diego Delgado in.
Fadderverksamhet
2016-04-20 12:19
Philip Bengtsson och Jonathan Brodén instruera våra killar födda -07
Nytt i IFK för i år är att alla A-lagspelare är faddrar för något av våra U-lag. 

En annan sak som är på G är hur vi rutinmässigt skall skapa möjligheter för våra spelare att delta på träning och match med äldre åldersgrupper och lag. En policy för detta kommer snart.

Vi tror oss veta att dessa åtgärder kommer utveckla både U- och Seniorspelarna och på sikt skapa ytterligare utvecklingsmöjligheter för samtliga spelare samt ännu bättre gemenskap i föreningen.
P00/P01
Seriepremiär i Skåneserie P16 A
2016-04-18 16:52, P00/P01
Seriepremiären för P16 avklarad. Tyvärr förlust med 0-3 på ett blåsigt Österås. 
Herrar
IFK-Rosengård 1-2 (1-0)
2016-04-16 17:19, Herrar
IFK-Rosengård 1-2 (1-0)
Mål:  Florent Stagova.

Repris i premiärmotståndare - och tyvärr, repris även vad gäller resultatet. FC Rosengård vann i fjol 1-2 och resultatet blev detsamma denna gång. Detta trots att det var de gulsvartrandiga som tog ledningen i 13:e minuten genom nye Florent Stagova som kom ren och placerade bollen vid målvaktens högra stolpe. Strax före 1-0 hade Kevin Thompson ett jätteskott som Rosengårds keeper räddade och tippade över. IFK spelade stundtals bra i första halvlek.
Så hände det som inte fick hända, i 52:a minuten bjöd IFK på kvitteringen fram till 1-1, då man gav motståndarna bollen vid kortlinjen och en enkel passning in och så var det 1-1.
Sedan kom även segerbollen lite senare på ett inlägg från höger som stöttes i mål, en mycket snöplig förlust.
Bra i IFK var Joel Andersson, Ameer Naseer och Philip Bengtsson.IFK ställde upp med följande starteva: Krenar Ejupi - Joel Andersson, Axel Harletun, Ameer Naseer, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Kevin Thompson, Filip Ranmo - Mert Yanev, Kojo Annor, Florent Stagova.
I andra halvlek kom Diego Delgado in på vänsterbacken och då flyttades Danny Gunnarsson upp.

Nyheter från våra lag
Herrar, 28/04 21:54 
Herrar, 23/04 16:44 
P00/P01, 18/04 16:52 
P06, 17/04 16:37 
Herrar, 16/04 17:19