IFK Hässleholm
Fotboll
Herr
Match på tisdag igen!
2017-07-24 12:01, Herr
 
Herr
IFK-Prespa Birlik 2-2 (1-2)
2017-07-22 17:54, Herr
IFK-Prespa Birlik 2-2
Mål: Karim Al-Asi, Mike Andrew.

IFK gjorde en bra match mot topplaget Prespa Birlik och det var de gulsvarta som tog ledningen på straff sedan Mike Andrew gjorts ner, exekutör var Karim Al-Asi. IFK kunde gjort ytterligare mål och man gick miste om en frispark precis utanför straffområdet, men även Malmö-laget hade chanser och målvakten Adam Larsson gjorde flera fina räddningar.
1-0 såg urt att stå sig halvleken ut, men så får Prespa en frispark och 1-1 är ett faktum, sekunderna senare blir det även 1-2, det kändes onödigt.
IFK kom tillbaka och när inhopparen Mumma Resulovic varit inne några sekunder skarvnickar han fram till Mike Andrew som inte gör nåt misstag och kvitteringen är ett faktum. En stund senare kommer Karim Al-Asi fri och gamle Djurgårdsmålvakten Pa Demba Touray kommer utrusande och sätter dubbarna i bröstet på Karim som tvingas utgå, vilket även den gamle stormålvakten fick göra, ty domaren kom springande med röda kortet. Händelsen skedde precis på strafflinjen, men domaren valde att fria och frisparken blev resultatlös.
In i mål kom förre Öster-skyttekungen Freddy Borg, som börjat som mittback och fortsatt i anfallet  - och nu fick han ställa sig mellan stolparna och han gjorde det bra och räddade ett friläge i slutskedet. IFK fick flera hörnor de sista minuterna, tyvärr resultatlösa, resultatet blev en poäng, den första oavgjorda matchen för IFK på hela säsongen.


IFK ställde upp med följande elva: Adam Larsson - Joel Andersson, Linus Svensson, Ameer Naseer, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Abelto Ikose, Gustaf Lindroth - Filip Ranmo, Mike Andrew, Karim Al-Asi.
I andra halvlek kom Mumma Resulovic, Philip Wikström, Waed Shaif.

Herr
Kvällens intervju!
2017-07-21 19:20, Herr

Vi fick en pratstund med Daniel Nilsson nere på Österås precis före fredagskvällens träning.

 

Du ser harmonisk och lugn ut. Har du haft en skön semester?

Ja det var en bra semester. Jag har njutit av ledigheten och samlat nya krafter. Sen har vi ju varit igång och tränat i två veckor nu.

 

Har du kunnat släppa ditt tränarjobb och fotbollen från tankarna någon dag under semestern?

Ja det har jag kunnat göra. Det har jag tvingat mig till.

 

Så skönt att höra! Vad har spelarna haft för direktiv från dig under semestern då? Har de fått äta vad de vill och slappa helt, eller har de haft träningsprogram som de ska sköta på egen hand?

De hade tio dagars semester där de skulle låta huvudet och även kroppen vila. Sen har de haft en vecka där de haft ett träningsprogram att sköta och vissa av spelarna har även haft ett extra program från Niklas med specifika saker att jobba med.

 

Match mot Prespa här hemma imorgon! De var ju stora favoriter till att vinna serien och ligger nu på en tredjeplats i tabellen. Har de varit en besvikelse hittills eller?

Nej jag tycker de har gjort en väldigt bra vårsäsong. Prespa har på de tio senaste matcherna sju segrar, två oavgjorda och en förlust. Men nu har faktiskt deras tränare fått sluta.

 

Har ni scoutat Prespa noga?

Ja, det är ett lag med många erfarna spelare från division 1 och högre. De har många nya spelare inför säsongen som har spelat ihop sig och gjort bra prestationer och tagit många poäng. Så det blir en tuff uppgift för oss imorgon.

 

Men det låter som att du har bra koll på dem?

Nja, både och måste jag väl säga. I och med att de har en ny tränare så förväntar jag mig att det blir vissa ändringar. Den nye tränaren vill förmodligen sätta sin prägel på laget och göra en del förändringar i deras sätt att agera. Så det krävs att vi är på tårna och redo att anta vilken utmaning vi än ställs inför.

 

Tror du att Prespa har koll på oss?

Ja jag förutsätter att de scoutat oss, och vi har ju jobbat med ett likande spelsätt och försvarssystem där vi tagit kliv och gjort bra prestationer under våren.

 

Hur kommer det kännas för spelarna att äntligen vara tillbaka på Österås A-plan?

Mycket bra! Det är vår borg som vi försvarar till varje pris och där vi gör allt för att se till att behålla alla tre poängen här i Hässleholm.

Herr
Höststart på A-plan
2017-07-21 16:02, Herr
 
Se Gothia live-tv, IFK Hässleholm-Hipicia Campinas
2017-07-18 08:29
Använd länken nedan för att se våra pojkar födda 04 möta Brasilianska Hipica Campinas. Matchen spelas på Kviberg på onsdag klockan 10:50

Herr
Calle tog silver med Skånelaget!
2017-07-06 11:02, Herr
I dagens NSK, Carl Landahl-Persson

Sommarfotbollsskola
SOMMARSKOLA 2017
2017-06-27 09:04, Sommarfotbollsskola
I sammanlagt nio dagar tränar ett 50-tal ungdomar på IFK:s sommarskola, de flesta sommarskolor kör endast en vecka, så valet av IFK:s är populärt och många barn och ungdomar från andra idrottsföreningar har valt IFK:s alternativ. Många av IFK:s duktiga ungdomar är instruktörer.
Fotboll och T-shirt ingår och förutom saft och bullar serveras god närproducerad mjölk från Furumossens Gårdsmejeri.

Nyheter från våra lag
Herr, 24/07 12:01 
Herr, 22/07 17:54 
Herr, 21/07 19:20 
Herr, 21/07 16:02 
Sommarfotbollsskola, 27/06 09:04 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR