IFK Hässleholm
Fotboll
Sommarfotbollsskola
SOMMARSKOLA 2017
2017-06-27 09:04, Sommarfotbollsskola
I sammanlagt nio dagar tränar ett 50-tal ungdomar på IFK:s sommarskola, de flesta sommarskolor kör endast en vecka, så valet av IFK:s är populärt och många barn och ungdomar från andra idrottsföreningar har valt IFK:s alternativ. Många av IFK:s duktiga ungdomar är instruktörer.
Fotboll och T-shirt ingår och förutom saft och bullar serveras god närproducerad mjölk från Furumossens Gårdsmejeri.

Herr
Repris, ännu en hedersam 1-2 förlust.
2017-06-21 22:30, Herr
Räppe-IFK 2-1 (0-1).
Mål: Karim Al-Asi.

Repris, ännu en hedersam 1-2 förlust. Trots ledning i halvtid, Gustaf Lindroth spelade elegant fram Karim Al-Asi, som rundade målvakten och rullade in bollen.
Sedan stod sig IFK:s ledning tills dryga timmen var spelad då domaren missade en IFK-frispark och Räppe tilläts kvittera. Och när det var tio minuter kvar fick Räppe ånyo frispark, domaren kallade till sig Linus Svensson några meter från mittlinjen och när Linus började springa mot sin mittbacksposition så blåser domaren igång spelet och just i Linus yta kommer Räppe loss och avgör matchen. Förhoppningsvis inga vackra ord som domarkontrollanten plitar ner i sin rapport.


IFK ställde upp med följande elva: Alexander Nilsson - Filip Ranmo, Ameer Naseer, Linus Svensson, Philip Wikström, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Gustaf Lindroth, Kojo Annor - Tommy Filipovic, Karim Al-Asi.
I andra halvlek kom Muhamed Resulovic, Mike Andrew.

Herr
Daniels ord inför Räppematchen
2017-06-21 08:26, Herr

 

En stund efter tisdagskvällens träning får vi tag i Daniel Nilsson, för att höra hur läget är i lagetinför onsdagens bortamatch mot Räppe.

 

Så, hur är läget då?

Vi har i princip hela truppen tillgänglig med undantag för Adam och Simon. Det är oerhört positivt att ha så många spelare äntligen igång fullt ut. Sen är det naturligtvis inte samma sak som att alla är i full matchform.

 

Räppe, är det Växjös näst bästa lag?

Det vet jag inte, men det är ett formstarkt lag. På de fem senaste matcherna har de tagit tio poäng även om de senast förlorade mot Lund med 4-3.

 

Vad är det som gör de till ett bra lag?

De är en pigg nykomling som spelar en bra fotboll. De vill ha mycket boll, de har bra passningsspel och får med många spelare både i uppbyggnadsfasen och avslutsfasen.

 

Det låter som en otäck motståndare?

Ja, de har ju ett spel som påminner om det spel vi vill spela och som vi har gjort bra i många matcher.

 

Är det enklare eller svårare att möta att lag som spelar som vi själva gör?

Det är framför allt utmanande. Men det innebär att det blir en bra match med två lag som vill spela fotboll, och det lag som presterar bäst kommer vinna.

 

Vad är det som gör att vi kommer vinna imorgon?

Att vi har ett par bra träningsveckor bakom oss med bra konkurrens. Vi har en revanschlusta och en vilja att vinna och förtjäna en skön sommarledighet.

 

Det är väl inte lönt att jag ber dig gissa resultatet imorgon, men har du något annat spännande du vill avsluta med?

Nja, det kan väl vara att jag berättar om hur jag gillar en grillad korv med bröd. Normalt sett har jag bara senap på, men imorgon tar jag gärna en ketchupeffekt.

 

 

 

 

 

U03
Summering vår/vinter U03/U14
2017-06-19 12:24, U03
De flesta i U03-gänget

Sammanfattning vinter/vårsäsongen U03:

 

Utomhus (Vinterserie, DM, träningsmacher och seriematcher sedan november 2016

  • Vi har spelat 32 matcher

  • Vi har vunnit 16 matcher

  • Vi har spelat 2 oavgjorda match

  • Vi har förlorat 14 matcher

  • Vi har gjort 89 mål

  • Vi har släppt in 72 mål.

 

Av ovanstående matcher har (nästan) alla vunnits eller förlorats med 1-3 mål, vilket ändå visar att vår vilja att skapa jämna matcher utifrån motståndet fungerar bra. En jämn match är bättre än en ojämn även om det skulle råka bli förlust. Vårt övergripande mål att spela i bra serier kan dock påverka laguttagningarna något, men det är i undantagsfall.

 

Vi matchade flitigt i vinter och rullade runt på samtliga spelare i både vinterserie, DM samt träningsmatcher. Vi vann vår grupp i DM och kom tvåa i vinterseriegruppen. Vi satsade i första hand på DM men eftersom vi fick överkomliga motståndare i DM så kunde vi fortsätta snurra runt på samtliga spelare även fortsättningsvis. Vi missade A-slutspelet i vinterserien efter förlust på straffar mot IFK Trelleborg och åkte sedan även ut efteri straffar mot Lunds BK i B-slutspelet. DM-äventyret tog slut i kvartsfinalen mot Bjärred efter att vi förlorat i förlängning med 4-3. Det skulle senare visa sig i seriespelet att detta var en urladdning som vi inte riktigt skulle hämta oss från. Efter denna match försämrades nämligen våra prestationer i framförallt Skåneserien.

 

I serierna har vi blandat och gett. Vi har dock mött riktigt bra lag i båda serierna. Vi kom sexa i den lokala A-serien och trea i Skåneserien. Vi är därmed kvalificerade för att spela på allra högsta nivå lokalt och i Skåne till hösten. Därmed vågar vi påstå att vår trupp tillhör de bättre trupperna i Skåne och vår målsättning inför detta året är med råge infriad redan nu. Nu återstår det att se hur vi klarar av höstens utmaningar. Det blir tufft men samtidigt en härlig utmaning.

 

  • 22 olika spelare har spelat eller provat på den tuffaste nivån i Skåneserien.

  • 31 av våra spelare har spelat på den tuffaste nivån i den lokala serien.

  • 18 olika spelare har någon gång spelat med U02 i vår. De flesta i deras lokala serie, men fem spelare har även provat på spel på allra högsta Skånenivå tillsammans med U02. Samtidigt har ett stort antal från U04-gruppen spelat med oss.

 

I de olika serierna har de som vandrat mellan serienivåerna fått olika uppgifter och fått olika roller i laget så gott vi kunnat.

 

Vi har även deltagit i sex inomhuscuper och i de två tuffaste cuperna spetsade vi till ett lag. Resterande cuper har vi åkt med jämna lag. Vi tog med oss ett antal medaljer hem även detta år. Målsättningen med vinterns cuper har (förutom att vi skall ha kul) varit att marknadsföra vår trupp. Det innebar bl.a. anmälan i Skånecupen och tomtecupen ner mot Malmötrakten. Vårt handlande gav avsedd effekt och vi har inte haft några större problem att ordna bra träningsmatcher eller motstånd under året. Vår trupp är respekterad i Skåne och vi har fått många förfrågningar om matcher som vi tyvärr fått tacka nej till. Kontakterna är i alla fall etablerade nu och förutsättningarna för bra matchning till våra killar är goda framöver.

 

Vår styrka (när vi är som bäst) är ett stabilt lagspel med god sammanhållning generellt sett. Vårt presspel är bra och när vi får jobba i djupled in i våra motståndares försvar så gör vi det jobbigt för dem. Vi har dock fått prova på spel mot låga försvar och lag som gett oss en dos av vår egen medicin också och då blir det genast svårare för oss. Fysiskt upplever vi att vi ligger efter en del lag. Då menar vi inte enbart att vi är mindre än våra motståndare utan att vi till viss del saknar modet att gå in fullt ut i närkamperna. Här har många av våra konkurrenter kommit längre och det ger oss en omedelbar uppförsbacke när vi förlorar fler 50/50-situationer än vi vinner. Vi måste även jobba vidare med vårt försvarsspel över hela planen. Vi släpper in lite för många enkla mål.

 

Killarna har kommit in i tonåren och det märks nu. Det börjar spreta en del och tankarna far åt alla håll ibland. Flera av våra spelare har även fotboll på skolschemat och det har märkts då det tagit emot lite mer, speciellt nu i slutet av vårsäsongen. Det börjar dyka upp lite konflikter, frustration och attityder i gruppen som vi (som ledare) inte är riktigt vana vid. Detta är givetvis helt normalt och handlar om att killarnas personligheter och osäkerhet kommer fram ännu mer nu när de blivit lite äldre. Detta är en utmaning för oss ledare och gör att vi måste vara extra noga med värdefrågor såsom rättvisa, tydlighet och disciplin. Just disciplinen måste nog förbättras om vi skall kunna klara av att konkurrera på den nivå som vi ligger på nu. DET KOMMER KRÄVAS FULLT FOKUS OM VI SKALL KLARA AV HÖSTENS UTMANINGAR!!!! Vi ser dock fortfarande 99% glädje. Detta skall vi inte glömma bort.


Framför oss har vi nu en skön sommar. Vi startar upp med träning i slutet på Juli och Eskilscupen i början på augusti. De som skall på Skånebolls läger åker dit i slutet på juni och sedan har vi semesterfotboll på Åhus beach i början på juli. Där emellan hoppas vi att Ni håller igång formen, men att Ni gör saker som skänker hjärnan glädje och inspiration. Skulle det vara utan boll så må det vara hänt J.

 

//Ledarna

Herr
IFK-IFK Berga 1-2
2017-06-18 09:16, Herr
IFK-IFK Berga 1-2 (0-2).
Mål: Karim Al-Asi.

Ännu en hedersam förlust, 1-2. denna gång mot IFK Berga. Redan efter 8 minuter skickade smålänningarna in en frispark och nickade bollen nere vid stolproten. 0-2 kom i slutet av halvleken, ett otroligt billigt mål.
IFK spelade bra, men fick ingen utdelning på sina chanser. I andra halvlek var det mest IFK och trots många chanser blev det endast utdelning en gång, Karim Al-Asi blev läckert framspelad av Gustaf Lindroth och rundade Berga-keepern och rullade in 1-2. Sedan var det Berga-keepern som iklädde sig hjälterollen med en del fina räddningar.

IFK ställde upp med följande elva: Carl Lundahl-Persson, Ameer Naseer, Linus Svensson, Philip Wikström, Danny Gunnarsson - Alelto Ikose, Gustaf Lindroth, Kojo Annor - Filip Ranmo, Tommy Filipovic, Karin Al-Asi.

Waed Shaif blev inbytt i slutminuterna.
Herr
Intervjun inför vändningen
2017-06-16 18:53, Herr

Strax före fredagsträningen får vi tid med ett snack med Daniel Nilsson inför morgondagens hemmamatch mot Berga.

 

Hur har träningarna sett ut i veckan?

 

Det har sett bra ut. Vi har flera spelare tillbaka efter sina skador och nu är vi så nära en full trupp i träning som vi nästan kan komma. Det är riktigt skönt och i princip första gången i år som det är på detta sättet.

 

Vad gjorde du för reflektioner efter förra matchen, som vi ju förlorade?

 

Vi gör trots förlusten en godkänd prestation. Vi spelar en positiv fotboll och kommer till många avslut efter varierat anfallsspel. Tyvärr gör vi bara ett mål på vara åtta klara målchanser.

 

Vad tycker du talar för att målskyttet ska lossna imorgon?

 

Efter alla våra skador, sjukdomar och avstängningar så har vi fler och fler spelare som är på gång in i laget och konkurrerar om en plats i startelvan. Några spelare har precis kommit igång efter lite längre avbrott och har nu fått ett par matcher i benen. Det krävs några matcher innan man är i full form. 

 

Vad säger du om motståndarna Berga?

 

De har gått starkt i serien i år. I vår jämna serie där många slag hittills slår varandra, så är jag övertygad om att Berga kommer vara med i slutet och göra upp om seriesegern. De är faktiskt en het aspirant på att till och med kunna vinna serien.

 

Trodde du det på förhand innan säsongen startade, att Berga skulle vara så bra?

 

Ja faktiskt. De har en tränare som har haft lag i serier högre upp och visat resultat med de lagen tidigare. Dessutom har de spetsat till laget med ett par riktigt bra spelare som gjort det väldigt bra hittills i serien.

 

Hur tror du att matchen kommer se ut imorgon? Vem kommer föra matchen?

 

Jag tror att det kommer bli en kamp om bollinnehavet. Berga vill gärna ha boll, men samtidigt har de gjort mycket mål och skapat farliga chanser på sina omställningar och fasta situationer. Vi har tränat en hel del på att försvara oss mot inläggsspel i veckan. Där tycker jag att vi har missat en del under de tidigare matcherna.

 

Vem vinner imorgon?

 

Det kommer bli en jämn match.

Herr
Nu vänder det!!
2017-06-14 08:09, Herr
 
Nyheter från våra lag
Sommarfotbollsskola, 27/06 09:04 
U07, 21/06 19:17 
Herr, 18/06 09:16 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR