Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll
 
Tomten är närmare än vad du tror!
2018-12-07 01:32
InterSport har bra julklappstips inför julen
 
Herr
Referat: IFK Hässleholm - Åstorps FF
IFK - Åstorp 3-0 (2-0)
2018-12-01 17:28, Herr
IFK tog under lördagseftermiddagen emot Åstorps FF hemma på Österås för träningsmatch.
I det gråa vädret satte IFK tonen direkt och gick snabbt upp till 2-0. 
Herr
Inför: IFK - Åstorps FF
2018-11-30 08:31, Herr
Theo Ekström är en av 17 spelare i IFK:s trupp mot Åstorps FF
Mitt i adventsförberedelserna är det dags för IFK att spela sin första match sedan serien tog slut den 21 oktober. Man gör det hemma på Österås konstgräs mot Åstorps FF som kvalade till div. 3 för andra året i rad - dock utan framgång. 

IFK har avverkat sex träningar sedan återstarten i mitten av november med de nya tränarna Jonas Jönsson och Chadie Hotait. Det har varit en stor träningsgrupp med spelare från seniortruppen, provspelare utifrån och egna juniorer som är uppe och känner på seniorfotboll. 

Inför lördagens match säger Jonas Jönsson följande: 

" Det ska bli kul att se spelarna i matchsituationer för att skapa sig en än tydligare bild om gruppens kvalitéer och vi ser matchen mot Åstorp som ett tillfälle att få underlag inför vårt arbete med att planera  försäsongen. Matchen blir även ett tillfälle att se hur man har jobbat rent praktiskt på matchdagar och fundera på om vi kan förbättra förutsättningarna ytterligare på något område." 

" Till morgondagens match har vi inte jobbat med en massa taktiska förberedelser utan det kommer vila ett stort ansvar på spelarna att samarbeta, våga ta ansvar och tro på sin egen förmåga att lösa situationer genom att de är duktiga fotbollsspelare. Vi tar med totalt 17 spelare från seniortruppen, egna juniorer samt tre provspelare utifrån." 

" Jag vill framförallt se handlingskraft hos varje spelare, vissa grundläggande beteenden som vi har fokuserat på under de första träningarna och förhoppningsvis kan vi ta kommandot från start och styra över händelserna på plan genom hela matchen. Dit kan vi bara komma genom en rejäl arbetsinsats."

Matchinfo:
IFK Hässleholm - Åstorps FF
Träningsmatch
Lördag 1 december
Klockan 13.00
Österås IP, konstgräs

IFK:s matchtrupp:

Carl Lundahl Persson
Philip Bengtsson
Joel Andersson
Linus Svensson
Simon Henningsson
Isak Olsson
Danny Gunnarsson
Egzon Ademi
Lucas Johnsson
Theo Ekström
Carl Mujaguzi
Elliot Nilsson
Victor Holmberg
Mustafa Owaid
+ 3 provspelare
Herr
Trio som stannar i IFK
2018-11-24 17:41, Herr
IFK rustar inför kommande säsong och då är det glädjande när befintliga spelare skriver nya kontrakt och det är mycket glädjande att följande trio har signerat nya kontrakt:
• Simon Henningsson, otursförföljd mittback som drog korsbandet när han var ny våren 2017. Simon har kämpat sig tillbaka och i höst har han spelat en hel del och nu väljer han att stanna i gulsvartrandigt.
• Mohammed Hamdan, kantspelare som även han kom till IFK inför 2017 och som mest fick nöta bänken första året, men i somras tog han steget in i A-laget och med sin snabbhet har flugit förbi motståndarna på sin vänsterkant.
• Carl "James" Mujaguzi, 18-åring som spelat i IFK i flera säsonger och som senaste åren tillhört A-truppen och i år blev det många inhopp och ett par matcher från start, en spelare som IFK hoppas mycket på. Mittfältare. 
U03
Referat: SBK-cupen, 2 lag - IFK Hässleholm
Trångt på medaljpodiet för U03
2018-11-21 23:53, U03
Första futsalcupen för denna vintern och det var två jämna och taggade lag som åkte iväg till Svalöv för spel i SBK-cupen. Vi hade en finalförlust från förra året att försvara samt få revansch för så det var inget fel på förutsättningarna. De som åkte till cupen var de som tränat flitigast inomhus.

IFK 1 gick ut hårt och vann i tur och ordning mot Svalövs BK (2-1), Dösjöbro IF (2-0) och Röstånga IS (4-0) innan man till slut förlorade mot Kulladals IF:blå i en jämn match om vinsten i gruppen. De kom tvåa i gruppen och ställdes mot Eslöv i semifinalen. Ett Eslöv som gått fram starkt och vunnit den andra gruppen. Eslöv tog ledningen i semifinalen, men vi kom igen och vann. Final för IFK 1.

IFK 2 började också bra och inledde med ett oavgjort resultat (0-0) mot Eslöv. I andra matchen blev det en säker vinst (2-0) mot Simrishamn. Därefter spelade man ut Trollenäs IF men lyckades trots det förlora med 0-1!?. I sista matchen mötte man Kulladals IF:röd och hade återigen svårt att sätta chanserna. Matchen slutade 1-1 och var därför beroende av att resultaten skulle gå vår väg i sista matchen för att gå till A-slutspel. Det gjorde det och man blev tvåa i gruppen. I semifinalen mötte vi Kulladals IF:blå som sett starka ut hela kvällen. Kulladal tog ledningen me 1-0, men sedan satte Haris två baljor i rask takt. Vi satte även 3-1 innan Kulldals reducerade precis innan slutsignalen. Final för IFK 2

Finalen blev en rätt välspelad historia även om det kändes lite avslaget för oss ledare med ett internt möte. Killarna tog det dock på allvar och lagen hade olika delar av matchen. Det skapades inte så många chanser men både Amer och Gabbe skötte sig fint i målen. Lag 1 tog ledningen och lag 2 kvitterade. Matchen gick rättvist till sudden Death. I sudden satte lag 1 in Felix i mål medans lag 2 behöll Amer i målet. Detta innebar att lag 1 fick mer tryck än lag 2 även om lag två inte saknade chanser heller. Amer fick dessutom briljera i mål. Till slut satte Liam det avgörande målet och lag 1 avgick med segern. Sett över hela cupen var det nog det mest rättvisa ändå. Alla verkade glada och nöjda med att vi hade båda lagen i final och det var inga sura miner efteråt någonstans.

Emil Fjällbrink valdes till turneringens bästa spelare och det var väl ingen dum tävlingsdebut för honom i IFK. Han sätter ribban högt grabben.... och det gillar vi. Nallen fick också en rolig debut som ansvarig tränare för laget. Även han sätter ribban högt... och det gillar vi.

Kul att vi kan placera oss så högt fortfarande med två jämna lag och vi hade faktiskt kunna mönstra ytterligare ett lika stark lag i cupen med spelare som av olika anledningar var hemma. Det ser alltså ljust ut med duktiga spelare i truppen. Det gäller bara att alla borrar ner huvudet och kör på. Träning är ALLT. Det räcker inte med talang.

//ledarna
Nyheter från våra lag
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR