--------------------------------------------------
Gilla oss på Facebook
--------------------------------------------------
NÄTVERKSMEDLEMMAR
Herrar
HBK för starka - men IFK gjorde en bra match
2016-08-25 22:06, Herrar
IFK-Halmstad BK 0-4 (0-1).

IFK gjorde en bra match i Svenska Cupen mot Halmstads BK och höll jämna steg första halvan, men när det återstod några minuter så kunde Bollklubben göra 0-1 genom rutinerade Kristoffer Fagercrantz efter en fin passning från Antonio Rojas. De för dagen helvita hallänningarna fick sedan en kanonstart och gjorde 0-2 redan efter ett par minuter genom Gabriel Gudmundsson, gamle storspelaren Niklas son.
Unge Sead Haksabanovic (född -99) gjorde 0-3 och sedan gjorde ex-IFK-aren Jesper Westerberg 0-4 på övertid på en vacker frispark som han skruvade in i Krenar Ejupis  högra kryss.
Men det var IFK som började bäst och hade flera fina målchanser, allra närmast var Kojo Annor som var helt fri med HBK-keepern IsakPettersson, vilken gjorde en kanonräddning. 
IFK hade fyra nyckelspelare skadade, men kan vara stolta över sin insats, många var bra denna underbara sommarafton.


IFK ställde upp med följande elva: Krenar Ejupi - Joel Andersson, Axel Harletun, Linus Svensson, Ameer Naseér, Danny Gunnarsson - Kevin Thompson, Pontus Björnsson, Filip Ranmo - Kojo Annor, Mike Andrew.
I andra halvlek kom Florent Stagova, Erik Åberg och  Mert Yanev in.

På söndag är det ny fotbollsfest på Österås, höstderbyt Hässleholms IF-IFK Hässleholm.

50/50:  Lott nummer 8413 och vinstsumman 1.670 kronor
U03
IFK U03 och Gothiaäventyret
2016-08-22 21:48, U03
Det sägs att bilder säger mer än tusen ord. Dessa bilder summerar vår vecka på ett bra sätt

Ända sedan Pinse cup och när killarna var 10 år gamla har laget samlat och sparat pengar till detta äventyr. När det väl var dags var det 22 killar som ville med och tillsammans med några 02:or, 04:or och inlånade spelare så lyckades vi få ihop spelare till två lag.


Vi höll igång med träning under sommarlovet för att vara förberedda och v. 29 var det dags. Vi skulle möta lag från Sverige, Indonesien, Malaysia, USA och Luxemburg i gruppspelen.


Lag 1 hade en besvärlig cup med många skador och sjukdomar, men vi fick bl.a. möta vinnarna i B-slutspelet och vi gjorde vår bästa match mot Gunnilse. Med alla dessa motgångar i laget så kämpade killarna ändå på till sista svettdroppen, men i slutspelet tog krafterna slut.


Lag 2 gick till åttondelsfinal i B-slutspelet och förlorade väldigt onödigt mot Arsenal school på straffar i en match som vi kontrollerade fullständigt. Mest minnesvärd var nog ändå matchen mot Indonesiska Topskor där vi var ett av lagen som kom undan med en av de minsta förlusterna mot detta lag. Topskor var ett nationellt sammansatt lag och de var riktigt vassa.


Vi hade en härlig vecka och alla höll ihop på ett bra sätt. Våra gäster som följt med kom in bra i gruppen och skall ha ett särskilt tack för det som de tillförde denna vecka.

Andra minnesvärda saker som hände under veckan var invigningen, Liseberg, bad och lite häng nere på Heden.


Killarna bodde på Lundenskolan i Örgryte och där fick vi bra mat och killarna gillade att hänga där mellan matcherna. I början på veckan var det svårt att få tyst på alla då lampan skulle släckas, men det blev lättare allt eftersom dagarna gick.


Föräldrarna gick det heller ingen nöd på. De grillade och hade egen samvaro på SGS-boendet och de var vårt stöd och fanclub under hela veckan.


Sammantaget hade vi en kanonvecka med mycket fotboll och härlig kamratskap.

Tack IFK Hässleholm för att vi kunde åka och för föreningens bidrag, men framförallt tack till alla föräldrar som sålt bullar och givetvis till våra kunder som köpt dem.


Nu startar jobbet med att förvalta lärdomarna vi fått från denna vecka och att hitta fler härliga cuper att åka iväg på. Ett trevligt arbete.


Ledarna IFK U03


Herrar
IFK-Nybro 1-4
2016-08-20 18:00, Herrar
IFK SKÄMS

IFK-Nybro 1-4 (1-1).
Mål: Mike Andrew.

IFK:s spelare fick gå hem och skämmas efter matchen mot Nybro, nästjumbolaget från Småland avgick med segern efter en miserabel insats av de gulsvartrandiga.
Måhända trodde IFK-arna att de rödsvartrandiga smålänningarna skulle bli en enkel match, men det visade sig att det inte funkar att underskatta några i denna tuffa serien.
Det var Nybro som tog ledningen redan efter fem minuter, tjugo minuter senare kvitterade Mike Andrew, men det skulle visa sig att just målskytten drog på sig två onödiga varningar och fick därmed syna det röda kortet och uppförsbacken blev ännu brantare. Nybro kunde göra både 2-1 och 3-1, vid båda målen tog Nybro-spelare bollen med sig med handen, domaren såg inget.
Den petige domherren varnade sedan Nybro-målvakten efter 88 minuter, en varning som borde kommit efter fem minuter. I matchens absolut sista sekund fastställde Nybro slutresultatet när ett uppgivet IFK fanns på offensiv planhalva alla utom två. Ingen gulsvart får godkänt denna lördagseftermiddag.
IFK ställde upp med följande elva: Krenar Ejupi - Joel Andersson, Axel Harletun, Linus Svensson, Danny Gunnarsson - Ameer Naseer, Kevin Thompson, Filip Ranmo - Kojo Annor, Mike Andrew, Mert Yanev.
I andra halvlek kom Florent Stagova in och ersatte Mert Yanev.
Nu blir det att ta nya tag redan på torsdag, då Halmstads BK kommer på besök och då gäller det Svenska Cupen - och på söndag är det derby mot Hässleholms IF.

50/50:  Lottnummer 8112 vann 3.460 kronor.

Herrar
IFK Malmö-IFK 3-0
2016-08-13 17:37, Herrar
IFK Malmö-IFK 3-0 (1-0).  

Efter en lång förlustfri svit åkte IFK dit mot Kamratkollegan IFK Malmö och det rejält, Kanariefåglarna vann med 3-0 och nye tränaren, f.d. förbundskaptenen Olle Nordin, kunde göra tummarna upp.
IFK saknade många ordinarie spelare, Ameer Naseer och Kevin Thompson var avstängda, Philip Bengtsson skadad och även Joel Andersson saknades - och inte blev det bättre när Karim Al-Asi linkade ut med en knäskada tidigt i matchen. Det var dock de för dagen Argentina-skrudade Hässleholmarna som höll i taktpinnen i första halvlek och ett par rejäla målchansen vaskades fram, en hörna som Linus Svensson nickade mot mål och vidare var Mike Andrew fri med målvakten och i andra tvingades Malmö-målvakten göra en kanonräddning på ett skott från 20 meter och den allra bästa chansen var när Kojo Annor var helt ren och sköt i stolpen. Men det var IFK Malmö som gjorde målen, ett i första halvlek och två i andra. Nu blir det för IFK att ta nya tag och det gäller att hitta formen, matcherna kommer tätt nu:
Lörd 20/8 IFK-Nybro
Torsd 25/8 IFK-Halmstads BK (Svenska Cupen)
Sönd 28/8 Hässleholms IF-IFK


IFK ställde upp med följande elva: Krenar Ejupi - Diego Delgado, Axel Harletun, Linus Svensson, Danny Gunnarsson - Pontus Björnsson, Kojo Annor, Filip Ranmo - Mert Yanev, Mike Andrew, Karim Al-Asi.

Florent Stagova kom in i första halvlek när Karim Al-Asi skadades och i andra halvlek kom Erik Åberg och Elliott Nilsson in.

Talangavslutning med Henke och Calle
2016-08-10 23:56
HENKE och CALLE avslutade TALANGTRÄNINGEN

På onsdagen avslutades IFK:s talangträning med Henrik Larsson och Calle Lindell som berättade om sina karriärer. De drygt 80 deltagarna fascinerades över Henkes fantastiska karriär och legendaren fick svara på många frågor om sin tid i Barcelona, Manchester United och framförallt Celtic. Förre IFK-keepern Calle Lindell hade slitit sig från sitt Ängelholms FF och var med ute och drillade talangerna.
Talangträningen avslutades med ett gruppfoto på alla deltagare och ledare, de som så önskar kan beställa bilden genom att maila IFK eller sätta in 100 kronor på IFK:s bankgiro, priset inkluderar bild (A4) och porto.
IFK bankgiro 5899-3031, meddelande "Talangbild"
Talangträningen igång
2016-08-08 16:21
IFK:s populära talangträning är igång och drygt 80 barn och ungdomar hade lockats till Österås första dagen. Som vanligt finns Björn Andersson och Bosse Nilsson som instruktörer och på måndagen var det ex-IFK-aren Per-Ola Ljung, Helsingborgs IF, som var dagens gästtränare. Dessutom fanns IFKs nuvarande A-lagstränare Daniel Nilsson och målvaktstränaren Ola Wendel samt IFK-mittbacken Ameer Naseer på plats som instruktörer.

Många av de drygt 80 deltagarna spelar till vardags i IFK, men det fanns rekordmånga från andra klubbar: Hässleholms IF, Hästveda, Bjärnum, Tyringe, Tollarp, Wä, Ljungbyhed, Röstånga, Kristianstads FC, Furulund, Höör, Broby/Knislinge, Lönsboda - och så en liten kille som är bosatt på Bali.

I morgon tisdag, är det Peter Swärdh som är gästtränare och på avslutningsdagen onsdag är det Calle Lindell - och då kommer även Henrik Larsson och berättar om sin fantastiska karriär.

Nyheter från våra lag
Herrar, 20/08 18:00 
U05, 19/08 19:00 
U05, 16/08 23:10 
Herrar, 13/08 17:37