IFK Hässleholm
Fotboll
Herr
Lunds BK-IFK 1-0 (0-0)
2017-09-23 18:00, Herr
Lunds BK-IFK 1-0 (0-0).

Oturen fortsätter grina IFK i ansiktet, Lund fick en feldömd straff på övertid och detta avgjorde matchen - och som om inte detta räckte, Patrick Osiako fick dessutom rött kort och är borta nästa match. Noteras bör att IFK skulle haft frispark sekunden före straffsituationen, men här friade domaren och valde istället att blåsa straff, vifta med röda kortet och vad gäller kort viftade han ideligen, båda lagen fick massor med gula kort, detta för förseelser som normalt endast ger frispark. Det var synd om de för dagen Argentina-skrudade Kamraterna som gjorde en riktigt bra match och där man var bästa laget i första halvleken med ett skott i kryssribban och av Mike Andrew. I andra var Lund det bästa laget och hade en del chanser, men målvakten Alexander Nilsson gjorde ett par fina räddningar, dock var han chanslös på den avgörande straffsparken.
Nu väntar Räppe hemma på Österås på lördag, en mycket viktig match.


IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Philip Bengtsson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Patrick Osiako, Gustaf Lindroth, Mike Andrew (Waed Shaif) - Joel Andersson, Tommy Filipovic, Mohamed Hamdan (Abelto Ikose).

Herr
Intervju inför Lundamatchen
2017-09-22 19:57, Herr
Vi fick en pratstund med Daniel Nilsson inför fredagskvällens träning på konstgräset på Österås.

Vad ska vi ha respekt för när vi möter Lunds BK på bortaplan imorgon?

Framför allt två saker. Dels deras stabila defensiv, de har bara släppt in fyra mål på de sex senaste matcherna. Dels deras snabba omställningsspel.

Och om vi klarar av att hantera de två bitarna så...?

Ja om vi klarar av att lirka upp defensiven och skapa ett par bra chanser. Och om vi stoppar, eller snarare inte ger dem chansen, att komma i bra omställningar, då har vi goda chanser att åka hem med poäng.

Hur många poäng?

I så fall, minst en men gärna tre. Men vi ska komma ihåg att det kommer krävas väldigt mycket jobb, fullständig disciplin och ett oerhört lagarbete för att lyckas med det. 

Vi har ju med oss i ryggen en 3-0 vinst från senast. Det betyder väl en hel del att få hålla nollan?

Ja det var ända sedan hemmamatchen mot Nybro i maj vi senast höll nollan, så det är skönt att vi sätter defensiven och undviker att bjuda motståndarna på mål. Det ger oss en trygghet som vi tar med oss in till matchen imorgon? 

Ni tränar på konstgräs ikväll, för att vänja er vid morgondagens underlag antar jag?

Ja, det känns faktiskt bra att spela på konstgräs. Med tanke på hur många av planerna sett ut de senaste veckorna så passar det vårt spel väldigt bra, med ett snabbt och jämnt underlag som gynnar bollskickliga lag.

Vad tar ni mer med er till imorgon, några förändringar i laget?

Mike är tillbaka efter sin avstängning. Han har ju gjort en stark höst och har full form. Även om det nu har lossnat ordentligt för Tommy med målskyttet och även Linus har gjort ett par mål nu, så är det naturligtvis positivt att få in en till målskytt i laget igen.

Visste ni förresten att Lunds BK brukar kallas "krubban"? En förkortning av "barnkrubban" pga sin historiskt sett väldigt stora barn- och ungdomsverksamhet...


Herr
IFK - Österlen 3-0 (1-0)
2017-09-16 17:07, Herr

IFK-Österlen 3-0 (1-0).

Mål: Linus Svensson, Tommy Filipovic, Waed Shaif.

 

IFK tog en för bottenstriden viktig seger mot Österlen, slutresultatet blev 3-0 efter en tidig ledning efter drygt 10 minuter när Linus Svensson gjorde första målet på halvvolley. Spelet stod och vägde resten av halvleken och båda lagen hade målchanser, men det dröjde till en dryg timma när Tommy Filipovic med en snygg höger yttersida placerade in viktiga 2-0 och sedan var det inhoppare n Waed Shaif som fastställde slutresultatet efter fin frispelning av Patrick Osiako. Osiako gjorde bort fyra-fem spelare och till sist rullade han fram bollen till Shaif.

Målvakten Alexander Nilsson gjorde en räddning i krysset i första halvlek och i andra räddade han Österlens enda friläge. Alla gjorde en krigarinsats denna lördagseftermiddag och det var en otroligt viktig trepoängare som ger Daniel Nilssons mannar arbetsro i de fyra avslutande matcherna

 

 

IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Philip Bengtsson, Isak Olsson, Linus Svensson, Danny Gunnarsson - Patrick Osiako (Joel Andersson), Egzon Ademi (Waed Shaif), Gustaf Lindroth - Mohammed Hamdan (Mohamed Resulovic), Tommy Filipovic, Karim Al-Asi.

 

Herr
Intervju
2017-09-15 18:48, Herr
Vi får ett prat med Daniel Nilsson på ett regnigt Österås, strax före fredagskvällens träning!

Österlen står för motståndet här hemma på Österås imorgon! Vad kan vi förvänta oss från dem?

Det är en stark nykomling. De gjorde en stark vårsäsong och var i serieledning ett tag. Även nu i höst har de spelat bra, men då haft marginalerna emot sig och fått klen utdelning. De är ett spelande lag och kommer utmana oss om bollinnehavet. 

När vi mötte dem borta i våras fick vi stryk.

Ja, vi gjorde en bra första halvlek. Vi fick en utvisning i 40e minuten men tog ändå ledningen i inledningen av den andra halvleken. Men sen trycker de på och vi hamnar lågt i vårt försvarsspel och de gör mål på fasta situationer.

Vi har tre segrar och nu senast en oavgjord på de fyra senaste matcherna. Det måste kännas bra för självförtroendet?

Vi är så bra att vi kan vinna mot alla lag. Nu senast mot IFK Malmö gör vi en bra insats sett till spel och målchanser och det borde räckt till tre poäng, trots att vi spelar med tio man sista halvtimmen. Så det är å ena sidan en besvikelse att vi inte tog tre poäng. Å andra sidan står vi med noll poäng efter 93 minuter så då är man glad över en poäng till slut. En sådan kvittering i sista sekunderna ger helt klart en glädje och positiv energi i laget.

Mike har öst in mål i höst och nu har Tommy på de fyra senaste matcherna gjort tre mål!

Bra forwards gör mål. Tommy rör sig bra och vi ska kunna sätta ännu fler bra bollar på honom än vad vi gjort hittills i år, och då kommer han göra ännu flera mål!

Och så har jag sett en joker på träningarna i veckan i form av Waed, som varit utlånad till Ljungby ett tag. Där har han enligt uppgift gjort det riktigt bra!

Jag har själv inte sett Waed i Ljungby, men jag har pratat med folk omkring honom och även haft kontakt med honom själv hela tiden. Men det stämmer att han gjort det bra och gjort mål. Han vill gärna komma och bidra i IFK och han har gjort det bra på träningarna i veckan och sett riktigt het ut!

Herr
2017-09-15 18:46, Herr
 
Herr
IFK-IFK Malmö 2-2 (1-1.
2017-09-09 19:15, Herr

Med matchens sista spark räddade Linus Svensson en poäng till IFK genom att från vänsterkanten skruva in 2-2 och vilket jubel det blev. Det var två bra IFK-lag som möttes och IFK borde tagit ledningen, men när inte IFK gjorde mål så gjorde Kanariefåglarna 0-2 efter tio minuter. Tommy Filipovic kvitterade tio minuter senare efter att ha blivit vackert framspelad av Patrick Osiako. IFK hade dessutom två stolpträffar i första halvlek, Mike Andrew i ena stolpen och Karim Al-Asi i andra.
I andra är det återigen Malmö som tar ledningen - och när sedan Mike Andrew drar på sig andra varningen och ett rött kort ser det tufft ut - men så i matchens sista spark frälser Linus Svensson de gulsvarta och kvitterar med ett elegant skruvat skott upp i krysset. Dessförinnan hade båda lagen haft flera chanser, bland annat hade Karim Al-Asi två bra chanser och den allra bästa hade Tommy Filipovic när han tog sig fram hela vägen till straffområdeslinjen, men precis när han skulle avlossa skottet kom Mike Andrew i vägen för Tommys högerdoja.


IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Philip Bengtsson, Linus Svensson, Ameer Naseer, Danny Gunnarsson - Patrick Osiako, Gustaf Lindroth (Mohamed Hamdan)  - Kojo Annor, Mike Andrew, Tommy Filipovic (Egzon Ademin), Karim Al-Asi.
Föreningsdagar på Intersport!!
2017-09-08 19:30
Tillsammans med Intersport bjuder vi in dig till föreningsdagar 12-14 september på Intersport. Få 20% rabatt på hela sortimentet* oavsett tidigare pris. Ett perfekt tillfälle att köpa skor, kläder och utrustning till specialpris! Visa upp detta inlägg i kassan för att få rabatten. *Gäller ej cykel, presentkort, beställningsvaror eller föreningsprofiler.
Tag med kupongen med streckkod för att få rabatten i kassan.
Nyheter från våra lag
Herr, 23/09 18:00 
Herr, 22/09 19:57 
Gamla IFK:are, 18/09 08:00 
Herr, 16/09 17:07 
Herr, 15/09 18:48 
Herr, 15/09 18:46 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR