--------------------------------------------------
Gilla oss på Facebook
--------------------------------------------------
NÄTVERKSMEDLEMMAR
Gödning, jord etc
2017-03-20 15:43
IFKs gödningskampanj!
Om du bor Hässleholm, Tormestorp, Stoby eller Finja 
kan du få din gödning eller jord hemkörd. 
Vi tar kontanter eller Swich!
U03
U14 DM, Åhus HBK - IFK Hässleholm 0-3
2017-03-19 16:12, U03
Bakre: Lucas E, Filip H, Sinan H, Oskar Å, Karl P, Gentrit K. Främre: Simon S, Mohammad M, William J, Måns W, Felix E, Kieran S, Max P
Sista matchen i DM:s gruppspel och förutsättningen var att vi kunde förlora och ändå gå vidare (Om vi inte förlorade för stort). Matchen gick borta på Furehov mot Åhus HBK och det brukar bli tuffa matcher.

Vi har genom åren haft lite svårt för Åhus men de senaste åren har vi märkt att vi gått ikapp och om utan att behöva köra på maximal lagnivå. Vi kom till spel med ett stabilt lag, återigen lite annorlunda komponerat än i de senaste DM-matcherna.

Vi spelade lugnt och stablilt och tog metodiskt tag i händelserna ute på planen. Åhus har en del farliga spelare som kan hota och de skapade också en del chanser, men det var vi som skapade de flesta. Vi tog rättvist ledningen med 1-0 genom Gentrit "Luigi" Kurti.

Det stod 1-0 till oss i paus och vi tyckte inte vi behövde justera något särskilt. Vi gick runt på samtliga spelare och alla spelade mycket.

I andra halvlek satsade Åhus allt framåt och pressade på en del, men vårt försvar höll tätt och emot föredömligt. De farligheter som ändå uppstod tog Simon hand om genom fina utrusningar och några räddningar. När Åhus mattats av tog vi återigen hand om spelet och avgjorde matchen genom mål av Gentrit "miniZlatan" Kurti (kärt barn har många namn) och Haris "granlidensexpressen" Cukur.

Matchen slutar 3-0 till oss och även om Åhus hade en del chanser så kunde vinsten mycket väl blivit lite större. Vi gör rakt igenom en stabil insats över alla lagdelarna och spelade runt lugnt och metodiskt.

Nu är det dags för 1/16-delsfinal i DM senast den 2/4 och det skall bli kul att se vilka vi lottas mot. Lottningen kommer ske via denna länken http://www.skaneboll.se/skanes-ff-tv/ Vi återkommer om dag och tid.

//ledarna
Seniorer
IFK-Eskilsminne 0-0
2017-03-19 00:34, Seniorer
IFK startade i högsta växel och spelade mycket bra i en halvtimma mot Eskilsminne som spelar i division 
två västra. Efter det tar Eskilsminne över och blir mer spelförande. Trots övertaget lyckades inte Martin 
Pringles lag överlista IFK-försvaret som stred tappert anförda av Linus Svensson och vid hans sida kom 
Jonathan Brodén in och svarade för en mycket bra insats.
IFK ställde upp med följande elva: Alexander Nilsson - Egzon Adami, Simon Henningsson, Linus Svensson, 
Joel Andersson - Philip Bengtsson, Abelto Ikose, Gustaf Lindroth - Filip Ranmo, Mike Andrew, Mohammed 
Hamdan.
In kom Jonathan Brodén, Mohammed Relusovic, Waed Shaif och Adam Larsson.
Seniorer
Älmhult-IFK 0-2 (0-2).
2017-03-11 22:09, Seniorer
Älmhult-IFK 0-2 (0-2).
Mål: Waed Shaif 2.

Waed shaif, född 2000, kom till IFK från Älmhult, inför säsongen. Waed gjorde 9 mål för Älmhult i div.3 i höstas - och nu kom han tillbaka till Älmhult och var ofin nog att avgöra matchen. 
0-1 efter bara 13 minuter, snyggt framspelad rullade han in första målet.
0-2 i 29:e minuten. Waed snappade upp en retur efter hörna.
IFK spelade bra och skapade massor med chanser, bland annat frispelade Filip Ranmo Mohammed Hamdan, men denne träffade stolpen.
- Vi skulle gjort några mål till, menar lagledaren Tommy Karlsson.

IFK ställde upp med följande elva: Adam Larsson - Egzon Adrmi, Simon Henningsson, Linus Svensson, Philip Wikström - Philip Bengtsson, Mohamed Resulovic, Gustaf Lindroth - Filip Ranmo, Waed Shaif, Mohamed Hamdan, Alexander Nilsson, Mert Yanev, Ikose Abelto, Jonathan Brodén 
U03
U14 DM, IFK Hässleholm - Tollarps IF 7-0
2017-03-11 18:20, U03
Solen sken och det var vindstilla på Österås. Perfekt dag för lite fotboll alltså.

Idag tog vi emot Tollarps IF i vår andra DM-match. Det var ett något annorlunda lag från matchen mot Knislinge.

Inför match pratade vi återigen om att våga spela runt i backlinje/mittfält för att få motståndarna att röra på sig samtidigt som vi skapar luckor där vi kan nå rättvända spelare. Vi pratade även om olika uppspelsalternativ och återigen om det viktiga samarbetet mellan back och yttermittfältare i både defensiv som offensiv.

Vi inledde med att göra just det som vi pratat om. Vi var rädda om bollen och Tollarp fick springa. Vi hade gott om tålamod och varierade fint med både korta och långa passningar. 1-0 kom rätt så fort och sedan rullade det på. I paus stod det 4-0 till oss och Tollarp hade inga bra svar på våra attacker samtidigt som vårt försvarsspel var nära nog felfritt.

I andra halvlek vilade vi några spelare som även skall vara med i morgondagens träningsmatch mot Sölvesborg, men det förändrade inte händelserna på planen särskilt mycket. Vi vann den andra halvleken med 3-0 och totalt blev det alltså 7-0 till oss.

Vi är mycket nöjda med vårt försvarsspel idag där Albin och Elias inte satte många fötter fel. Våra ytterbackar deltog bra i offensiven och vi fick se en del prov på bra samarbete mellan våra kantspelare. Måns och Armin på mitten sprang mycket och var väldigt rörliga. Även Max, William och Sinan kom in på den positionen och gjorde det bra. Våra "tunga" anfallare med Haris och Gentrit i spetsen var hela tiden på språng. Simon i mål hade inte så mycket att göra, men de gånger Tollarp kom så stod han rätt och knep bollen. Utan att nämna alla så kan vi konstatera att samtliga plockar ut höga betyg efter denna matchen.

Nästa DM-match blir en seriefinal mot Åhus och den dammar vi av nästa vecka. Samma helg åker vi till Kävlinge för att spela slutspel i vintercupen. Först har vi dock Sölvesborg i morgon. Heja IFK

//ledarna
Juniorer
DM Junior IFK - Klippans FF 6-0 (4-0)
2017-03-05 12:17, Juniorer
IFK vann rättvist den första DM matchen med hela 6-0 mot Klippans FF efter en överlägsen första halvlek där Waed var inblandad de tre första målen och gjorde det fjärde själv efter en enastående soloinsats. I ca 35 minuter har vi full kontroll på matchen och dominerar med ett enormt bollinnehav. Ett problem med det är att vi blir lite bekväma och blir stillastående detta leder till att Klippan ta över lite i slutet av halvleken de får ett par chanser som dock räddas av Calle i målet och våra backar som gjorde en stabil insats. I andra halvlek har vi fortfarande ett stort bollinnehav men blir åter lite loja och bekväma, detta är inte okej enligt tränaren Johan Sunding som menar att ett bättre motstånd hade varit förödande om vi inte tar jobbet i alla situationer. Nästa vecka väntar nog ett lite tuffare motstånd då vi tar emot Torns IF på Österås IP.
Målskyttar
James 2, Axel 1, Elliot 1, Waed 1, Cavanni 1
U03
P14 DM, IFK Hässleholm - IFK Knislinge 2-1
2017-03-04 19:19, U03
Vår första DM-match mot Knislinge gav inga bestående intryck. Många i truppen har varit/är krassliga och det var inte ett gäng på topp som kom ner till Österås för att spela match.

Knislinge känner vi väl efter många matcher mot dem och de stod upp bra i matchen.

Vi har mycket boll och vi vågar hålla i bollen och rulla runt nere i försvaret. Vi vände ofta på spelet, men om man skall klaga lite så gick det lite för långsamt. Bra ändå att vi försöker välja och värdera lite mer när vi skall gå fram. Vi gjorde 1-0 i första och 2-0 kom i andra halvlek genom ett fint anfall, då bollen gick på ett snöre nerifrån och upp. Där trodde vi matchen var klar och det fanns inget som hände ute på plan som talade emot det heller. Så vips gör Knislinge 2-1 på en hörna med 10 min kvar och det är match igen. Ska vi vara ärliga så hade Knislinge två superheta chanser att kvittera och vi kom ifrån matchen med hjärtat i halsgropen. Det var en rättvis vinst, men man måste spela hela matchen annars är det risk att man blir straffad i slutet.

Nästa match i DM går mot Tollarp. Vinst där och vi bör vara klara för slutspel. Innan dess och i morgon möter vi IFK Trelleborg i kvalmatch i vinterserien.

//ledarna U14
Nyheter från våra lag
Juniorer, 19/03 18:21 
Seniorer, 19/03 00:34 
Seniorer, 11/03 22:09 
Juniorer, 09/03 16:07