Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll
U19
Kval till U-19 Div 1, S Götaland
2018-11-07 05:04, U19

Kval till U-19 Div 1 S .Götaland.

IFK-Lödde 1-1 (0-1)

Mål: Elliott Nilsson.

Det rådde rena Lützen-dimman på Österås idrottsplats när IFK-juniorerna kvalspelade till juniorallsvenskan och det var inte mycket den stora publiken kunde se.

IFK hamnade i underläge tidigt och det stod sig till en bit in i andra halvlek då Elliott Nilsson tog bollen vid mittlinjen och satte fart, hela vägen ner till motståndarmålet och så var det kvitterat, ingen på läktaren kunde se vem det var som kvitterade och duktige speakern Douglas Ahlqvist hade en omöjlig uppgift.

I andra halvlek var IFK överlägsna, men det kom inget avgörande och det visade sig inte ha någon betydelse, 1-1 räckte till avancemang och vild glädje utbröt – efter en stund – ty alla spelarna hade inte uppfattat att 1-1 räckte och målskytten Elliott Nilsson var en av dom som sprang raka vägen in i omklädningsrummet och deppade...


Herr
IFK satsar på rekordungt tränarteam
2018-11-06 09:26, Herr

Jonas Jönsson, 26 år, och Chadie Hotait, 28 år – där har ni IFK Hässleholms nya tränarteam.

Jonas, Malmö-påg som tvingades sluta spela fotboll redan som 20-åring och satsade då omgående på en tränarkarriär.

Chadie, friidrottare som också tvingades sluta tidigt på grund av skador, satsade sedan åp fotboll och tränarkarriären. Chadie är också utbildad målvaktstränare.

-Jag spelade i Husie IF i div. 5 och sedan i Lilla Torg i div. 3 och 4, men två efterhängsna knäskador satte stopp för min spelarkarriär, berättar Jonas.

-Och så blev jag tränare i Lilla Torg, när jag nu slutar är det efter att vi vunnit femman i fjol och blivit femma i div. lV i år, berättar Jonas.

Nu blir det till att pendla till Hässleholm och Österås idrottsplats, tillsammans med sin assisterande tränare Chadie Hotait, 28-årig lärare i relionkunskap och historia.

-Det skall bli oerhört stimulerande, jag ser fram mot uppgiften och kommer att göra allt för att IFK skall bli ett topplag 2019, försäkrar Jonas, som känner till IFK mycket väl.

I Lilla Torg, som var nykomlingar i år, spelar massor med ex-gulsvarta; Karin Al-Asi, som gjorde 19 mål i år, Pontus Björnsson, Diego Delgado, Axel Harletun, Dennis Karlsson...

-Och dom har bara gott att berätta om sin gamla klubb, säger Jonas.

Hur beskriver du dig själv som tränare?

-Det är passningsorienterad fotboll som gäller, de flesta bollar spelas via mittfältet, men det kommer att bli en hel del variation i spelet, annars blir vi för lättlästa. Och så är jag för ordning och reda, jag kommer varje dag i veckan att vara först i omklädningsrummet och sist därifrån, försäkrar Jonas.

Pendlingen?

-Jag är inte det minsta orolig, kommer att tågpendla för det mesta, men vissa dagar när jag kommer sent från jobbet blir det bilen.

Och jobbet?

-Jag är jurist- och ekonomiutbildad och jobbar på B&Å Hyrmaskiner i Malmö och självklart förankrade jag med företagsledningen innan jag tackade ja till tränarjobbet i IFK.

-Chefen befann sig i USA, men han hälsade att jag inte fick missa denna chans och att jag får sköta mina arbetstider själv och se till att jag slutar tidigare träningsdagar.

-Detta är ett otroligt spännande projekt...


U19
Avgörande kvalmatch för U-19
2018-11-04 17:12, U19
På tisdag tar vårt duktiga U-19 lag emot IF Lödde på Österås A-plan och hoppas att många kommer och stöttar oss.matchstart 19:00.
Välkomna ner att stötta oss!
U19
Match två i kvalet uppåt!
2018-11-04 17:03, U19
BK Olympic - IFK 0-2 (0-0)
Bk Olympic borta är inte en dans på rosor! Vi visste att det skulle bli oerhört tufft både fysiskt och psykiskt. Vi var väl förberedda på detta och klarade av det på ett exemplariskt sätt. Matchen började med mycket bollinnehav från motståndarna, men vi lyckades jobba oss in i matchen.
Olympic fick bästa läget mitt i första halvlek, ett misslyckat inlägg ställde till det lite för Jakob i mål,  som med en kraftig sol i ögonen lyckades göra en fantastisk räddning och tippa bollen till hörna. Efter 45 min var det mållöst! Vi hade bra energi och kraft inför resterande 45 minuter. 
I andra halvlek satte vi hög press för att störa de bollskickliga motståndarna. Vi lyckades väldigt bra, och skapade flera farliga lägen. När James satte dit 0-1 och Lucas en stund senare satte tvåan visste vi att det skulle bli 3 oerhört viktiga poäng. En fantastisk bra laginsats från killarna där vi visade mod och en jäkla vilja. 
U19
Kval till U19 div1 S Götaland
2018-11-01 14:57, U19

IFK Osby-IFK Hässleholm 1-1 (1-0).

Matchen började med straffsparkar enligt Svffs regler. Vi började med fem var och det skulle avgöras med fler om det behövdes. Vi vann den delen med 4-3. Vår inlånade målvakt från P15 räddade Osbys första straff och det blev avgörande. Bra för hans självförtroende och en härlig känsla för övriga, det var ju Amers första match med oss. Båda lagen missade även varsin straff och vi vann den tävlingen med 4-3. 

Matchen var bra och vi försökte sätta press på Osby som började bäst, de gjorde dock 1-0 på ett långskott efter en misslyckad rensning av Hässleholmsförsvaret. Vi tog oss in i matchen och spelade helt jämnt med flera bra lägen. I andra tog vi över mer och mer och kvitterade efter en hörna där bollen for som i ett flipperspel framför Osbys målvakt, James fick fram en tå och fastställde slutresultatet. 1-1 med straffördel för oss. Fortsättning på lördag då vi åker till Malmö för att ge BK Olympic en fight. 

U19
Referat: Bjärreds IF - IFK Hässleholm
Juniorerna 2:a i serien, kvalar uppåt!
2018-10-21 21:22, U19
Vinnarlaget
IFK:s juniorer vann i dag seriefinalen borta mot Bjärred med hela 0-8 (0-2). Det blev därmed en fin andraplats i serien och vi säkrat en plats i kvalet till Div 1 Södra Götaland. Matcherna spelas borta den 31/10, 3/11 och hemma den 6/11. motståndet blir antingen IFK Osby, IF Lödde och Bk Olympic (Gr A) eller Eskilsminne IF, FC Kristianstad och Kvarnby IF (Gr B)
Sägas skall att Bjärred spelade med sina 03:or eftersom deras juniorer ska rädda kvar A-laget i Div 4. Bjärred svarade för en mycket bra första halvlek och lyckades hålla nere siffrorna.
Herr
Referat: Asarums IF FK - IFK Hässleholm
Asarum-IFK 2-0 (0-0)
2018-10-21 17:49, Herr
Asarum-IFK 2-0 (0-0)

IFK inledde bra och hade flera bra målchanser, Filip Ranmo och Mike Andrew hade frilägen, men Asarums-keepern Kim Olsson räddade och i andra halvlek var det hemmalaget som fick in bollen två gånger efter att ha spelat sig förbi IFK:s vänsterförsvar. Frånsett inledningen var det lojt i IFK, det var inte alla spelare som kämpade och gav allt. Klart bäst i IFK var målvakten Adam Larsson som gjorde många fina räddningar, speciellt vass är Adam på frilägen.
Detta var IFK-tränaren Daniel Nilssons sista match och vi tackar och bugar för många fina insatser.

IFK ställde upp med följande elva: Adam Larsson - Philip Bengtsson, Simon Henningsson, Egzon Ademi, Danny Gunnarsson - Patrick Osiako, Nathaniel "Anderson" Tongovula, Gustaf Lindroth - Filip Ranmo, Mike Andrew, Mohammed Hamdan.

I andra halvlek kom Theo Ekström, Bakarr och Joel Andersson in.
Nyheter från våra lag
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR