IFK Hässleholm
Fotboll

IFKaren Nr 2, 2017 ute nu!
2017-12-09 10:23

Läs även övriga under fliken IFKaren

Om du inte kan öppna tidningen kanske du behöver ladda ner den senaste versionen av Adobe Flash Player.


Laget i ditt hjärta! 💛💛
2017-11-16 12:31

IFK 💛Aftonbladet!

Nu har Aftonbladet en fantastisk kampanj där vi tillsammans kan ge IFK ett stort bidrag. Stöd IFK med 100kr så ger Aftonbladet också lika mycket till IFK. Om man följer länken nedan och följer de enkla instruktionerna kan vi bli kanske bli bäst i Skåne. (Just nu leder Vittsjö GIF)U03
Summering sommar/höst U03
2017-10-29 12:33, U03
IFK Hässleholm U03 mot MFF U04

Sammanfattning vinter/vårsäsongen U03:

 

Utomhus (Seriematcher sedan juli 2017)

 • Vi har spelat 18 matcher

 • Vi har vunnit 5 matcher

 • Vi har spelat 2 oavgjorda match

 • Vi har förlorat 11 matcher

 • Vi har gjort 32 mål

 • Vi har släppt in 46 mål.

 

Av ovanstående matcher har de flesta varit jämna spelmässigt och trots att vi denna höst har förlorat mer än vi vunnit så tycker vi att vi spelat i rätt serier. I Skåneserie A har vi hängt med bra och med lite högre lägstanivå så kan vi vara med och nosa på topp tre i den serien. I den lokala A-serien så har vi gjort några bottennapp i några matcher, men totalt sett så tycker vi att vi har närmat oss de bästa lagen oavsett vilket lag vi ställer på banan.


Även denna säsong ser vi att vissa av killarna tagit stora kliv i sin individuella utveckling. Vi har fortfarande en del knäproblem, men de flesta har nu blivit av med dessa problem och vi har sett att det givit spelarna möjlighet att utvecklas och ta för sig bättre.

 

I serierna har vi fortsatt blanda så gott vi kunnat för att så många som möjligt skall få en möjlighet att testa på tufft motstånd. Det har dock varit svårare nu då spel i Skåneserie A innebär ett väldigt högt tempo. Det har dock inte spelat så stor roll för individen eftersom spel i den lokala A-serien innebär mycket bra motstånd och tuffa utmaningar för de som inte riktigt klarar spel i Skåneserien ännu. Vi har alltså mött riktigt bra lag i båda serierna. Vi kom sexa i Skåneserien och i den lokala A-serien kom vi åtta. Placeringsmässigt skulle vi kunnat komma lite högre i båda serierna, men hade vi satsat mer på en av serierna så hade det påverkat resultaten i den andra. Med dessa resultat får vi spela kvar i Skåneserie A och vi har möjlighet att spela kvar även i den lokala A-serien. Det är dessa nivåer vi vill erbjuda våra spelare och som utvecklar dem mest, även om vi får fler förluster. 

 

 • 20 olika spelare har spelat eller provat på den tuffaste nivån i Skåneserie A. Det är något färre än i våras och det beror på den höga nivå som krävs individuellt.

 • 32 av våra spelare har spelat på den tuffaste nivån i den lokala serien.

 • 7 olika spelare har någon gång spelat med U02 i höst. Det är färre än i våras och det beror på att vi i båda åldersgrupperna har haft nock med det egna. Vi hoppas dock att det skall bli mer av denna vara framåt igen.

 • En av våra spelare har även debuterat i juniorsammanhang. Även här tror vi det blir mer spel i juniorserien för våra killar nästa år.

 • Tyvärr har utbytet med U04 varit mindre denna höst också och det beror på att vi varit så många så det inte givits några större möjligheter att bjuda in 04-spelare. Det har dock hänt vid några tillfällen och som vanligt sköter de sig alltid bra tillsammans med oss.

 

Vi har även deltagit i cuper:

Dels var vi återigen med i Åhus beach soccer där vi lyckades ta oss till final igen. Vårt andra lag blev utslagna i en intern match mot oss själva i kvartsfinalen. I finalen förlorade vi en tät match mot Eslöv.


Som uppladdning inför serien deltog vi i Eskilscupen. De som varit träningsflitigast (och hemma från semestern) fick åka på den cupen. Här blev vi utslagna av Eskilsminne i A-slutspelets åttondelsfinal.


Utesäsongen kommer avslutas med att  vi åker upp till Göteborg för att delta i GAIS Open, en spetsturnering där vi bl.a. har de inofficiella SM-mästarna för 14-åringar, IK Sleipner, i gruppspelet. Vi åker inte dit för att vinna cupen, utan mer för att se och lära samt känna på vilken nivå som krävs för att tävla mot de bästa lagen i Sverige. Förhoppningsvis kan vi utifrån denna vetskapen sätta nya mål för oss själva både individuellt och för laget så att vi kan höja oss dit.


Intresset för vårt lag och vår verksamhet är stor och många kontaktar oss för att få provträna och spela med oss. Vi har även skapat förutsättningar för att få bra träningsmatcher mot bra motstånd då vårt kontaktnät numera är stort. Vi kan kalla oss för ett "kommunlag" med spelarrepresentation från Sösdala, Bjärnum, Vittsjö, Vinslöv, Tyringe, Vankiva och givetvis Hässleholm, men innan man kommer till oss måste man se nyktert på vart man vill komma med fotbollen och se över sina möjligheter på hemmaplan först. Vi deltar i dessa diskussioner och försöker hitta lösningar som passar alla inblandade.


Alla är dock välkomna att prova träna med oss. Det brukar upplevas som roligt.


Heja IFK


//Ledarna

U19
Årets sista DERBY. IFK J - Hif
2017-10-14 19:22, U19
Imorgon spelas IFKs sista seriematch för säsongen. IFK spelar mot Hässleholms IF i Herrjunior Div1 på A-plan klockan 14:00
Välkomna att se några av våra framtida A-lagspelare!
Herr
IFK-Kvarnby 2-3
2017-10-14 16:53, Herr
IFK-Kvarnby 2-3 (1-0).
Mål: Tommy Filipovic, Karim Al-Asi.


Trots ledning med 2-1 förlorade IFK avslutningsmatchen med 2-3 efter två sena mål, vilket betydde att Malmö-laget klarade sig kvar i serien. IFK spelade bra i första halvlek och borde avgjort matchen på någon av alla målchanser som skapades, men halvtidsledningen stannade vid 1-0efter en vacker nick av Tommy Filipovic efter en Danny Gunnarsson-hörna.
I andra kvitterade alltså Kvarnby men IFK tog ånyo ledningen efter en hårt skruvad hörna signerad Karim Al-Asi och det var bud på fler, istället kom laget med kniven på strupen, Kvarnby, tillbaka och vann matchen.
Det viktigaste var ändå att kontraktet räddades och det blev som bekant klart redan förra veckan och nu ser vi fram emot en framgångsrikare säsong 2018.


IFK ställde upp med följande lag: Alexander Nilsson - Philip Bengtsson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Joel Andersson (Mohamed Hamdan), Abelto Ikose, Egzon Ademi (Kojo Annor) - Mike Andrew, Tommy Filipovic, Karim Al-Asi.

Nyheter från våra lag
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR