--------------------------------------------------
Gilla oss på Facebook
--------------------------------------------------
NÄTVERKSMEDLEMMAR
2016-09-25 23:44
IFK medverkade tillsammans med många andra föreningar när Swedbank hade sin Föreningsdag i lördags. IFK:s Jakob Holmberg visade sina färdigheter i att kicka boll medan skönsjungande Hässlekören underhöll i bakgrunden, precis utanför bankentrén. Många föreningar hade aktiviteter på Frykholmsgatan bland annat Hässleholms Volleybollklubb, Hässleholms Freeflow och inte minst Abada-Capoeira, som hade en otroligt uppskattad Capoeira-uppvisning där dom visade upp prov på fantastisk styrka, balans och smidighet.
Herrar
IFK-Torn 1-3
2016-09-24 19:11, Herrar
IFK-Torn 1-3 (1-2).
Mål: Kevin Thompson.

IFK svarade ånyo för en bedrövlig insats i hemmamatchen mot Lunda-laget Torn. Redan efter 1,5 minut drogs en Lunda-spelare i armen och på den efterföljande straffen blev det 0-1. En stund senare brottades Kojo Annor ner vilket renderade straff för hemmalaget och Kevin Thompson satte stramaren hur säkert som helst. Redan i anfallet efter uppstod ett misstag i IFK-försvaret och 1-2 var ett faktum.
I andra halvlek bjöds Torn på ytterligare ett mål och 1-3 och det var många besvikna åskådare som lämnade Österås.


IFK ställde upp med följande elva: Krenar Ejupi - Diego Delgado, Linus Svensson, Ameer Naseer, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Ayanda  Nkili, Kevin Thompson, Filip Ranmo - Kojo Annor, Florent Stagova.
Ameer Naseer utgick på grund av skada i första halvlek och i andra halvlek kom Pontus Björnsson, Michael Andrew och Mert Yanev in. 

50/50, 24/9
Vinstnr 9111, vinstsumma 3.160

Herrar
Lunds BK-IFK 3-1
2016-09-18 20:06, Herrar
Lunds BK-IFK 3-1 (3-0).
Mål: Kevin Thompson.

Lunds BK fick revansch på IFK för 1-6 förlusten i Hässleholm, Matchen startade i högt tempo och redan efter fyra minuter hade Lund haft ett skott i ribban och Philip Bengtsson ett skott som Lunda-keepern Bill Halvorsen gjorde en kanonräddning på uppe i krysset. Strax därefter tog "Krubban" ledningen på en retur. Sedan skadade sig Ameer Naseer och det tog en evig tid innan ersättaren Ayanda Nkili kom in och när IFK spelade med tio man passade Lund på att öka till 2-0.
En ganska avgörande sekvens och några minuter senare avgjordes matchen, Mike Andrew rundade Lunds målvakt och drogs ner, straff och utvisning på målvakten, trodde alla, men istället varnades Mike Andrew för filmning och frispark till hemmalaget. En jättemiss av den ganska misslyckade domaren. Lund hann med ett mål ytterligare i första halvlek, på övertid.
I andra reducerade Kevin Thompson efter en fin framspelning från Kojo Annor. IFK:s insats var inte bra, flera spelare tog inte löpningarna och var definitivt inte godkända, med den inställningen blir det inga segrar.
Förhoppningsvis visar IFK-killarna en helt annan inställning på lördag i hemmamatchen mot Torn, en match där företagen bjuder på gratis entré, välkomna till Österås.


IFK ställde upp med följande elva: Krenar Ejupi - Joel Andersson, Axel Harletun, Ameer Naseer, Diego Delgado - , Philip Bengtsson, Kevin Thompson, Filip Ranmo - Mike Andrew, Kojo Annor, Florent Stagova.
Ameer Naseer utgick på grund av skada i första halvlek och Ayanda Nkili och i andra halvlek kom även Pontus Björnsson och Mert Yanev in.

U00/U01
Ett axplock av framtidens pågar
2016-09-14 15:18, U00/U01
 
Levins Cup
Avslutning Levins cup 2016
2016-09-12 11:48, Levins Cup

Då var avslutningen på detta års upplaga av Levins cup nere på Österås genomförd. Cupen för knattar i 7- och 8-års åldern och för lag inom Hässleholms kommun med omnejd. Levins cup är ett av kommunens största, återkommande arrangemang och skapar kontaktytor mellan föreningarna i en positiv anda.

 

Levins cup bjuder på fotboll när den är som allra bäst med tårar, svett och mycket glädje. IFK vill passa på att tacka de föreningar som genomfört andra fina cuparrangemang under året, övriga deltagande föreningar för Ert engagemang för fotbollen i NÖ Skåne och för knatteverksamheten, deltagande föräldrar och släktingar, domarna samt till sist givetvis – BARNEN för sitt slit och de LEDARE som lägger ner ett otroligt IDEELT arbete för att utveckla andras barn och fotbollen i kommunen. Vi hoppas att flickorna och pojkarna fått med sig en extra kick och fina fotbollsminnen från året som gått.

 

Levins cup skapar grogrunden för framtida fotbolls- och idrottsintresse och är ett viktigt arrangemang för kommunens yngsta. Det är även ett viktigt arrangemang då det ger yngre spelare möjlighet att prova på domarrollen och att ta ansvar inför yngre spelare. Sist men inte minst är lagidrotten i allmänhet och Levins Cup i synnerhet en viktig mötesplats för föräldrar där goda värderingar kan kommuniceras och även en inkörsport till det så viktiga föreningslivet.


Årets avslutning präglades av fint väder och glädje. Vi fick inte ljudanläggningen att funka när det väl gällde, men den blir väl förhoppningsvis utbytt snart. Philip Bengtsson, Filip Ranmo och Linus Svensson skötte medaljutdelningen under PG Sergmos överinseende. Tack för det grabbar.

 

Vi tar gärna emot lite feedback från årets cup. Positiv såväl som negativ. Gå även in i bildgalleriet och kolla på fler bilder från årets cup. Många av dessa spelare kommer representera kommunens lag långt in i framtiden.

 

De som aldrig sett fotboll på Levins cup har aldrig sett riktig fotboll.

 

Kallelse till möte för 2017 kommer under januari/februari. Väl mött då och lycka till med skapandet av nya lag och framtidens stjärnor.

 

IFK Hässleholm

Herrar
IFK Berga-IFK 2-2
2016-09-11 10:05, Herrar
IFK Berga-IFK 2-2 (0-2).
Mål: Kevin Thompson, Philip Bengtsson.

IFK fick en kanonstart i den svåra bortamatchen mot Kamratkollegan IFK Berga i Kalmar när Kojo Annor spelade fram Kevin Thompson med en fin djupledsboll i fjärde matchminuten. IFK fortsatte spela bra och i 39:e minuten kom Philip Bengtsson fram i bra läge och fick på ett stenhårt skott i nättaket och IFK kunde gå till halvtidsvila med ledning 2-0.
Smålänningarna fick sedan en kanonstart på andra halvlek och reducerade redan i 52:a minuten, och efter detta  hade Berga mycket boll, men det var de gulsvarta som hade de bästa chanserna, såväl Kojo Annor, Kevin Thompson som Florent Stagova hade mycket bra chanser att göra 1-3, men det kom inget 1-3 och när det gått 92 minuter slarvade IFK och tappade boll på mitten och Berga högg direkt, bollen ut på kanten, fint inlägg och kvitteringen var ett faktum, domaren blåste omgående av matchen.
-Spelet var ryckigt medmånga långa inkast och farliga hörnor, tyckte vi krigade bra, men lite surt att tappa tre poäng på övertid, summerade IFK-tränaren Daniel Nilsson.

IFK ställde upp med följande elva: Krenar Ejupi - Joel Andersson, Axel Harletun, Linus Svensson, Danny Gunnarsson - Pontus Björnsson, Philip Bengtsson, Kevin Thompson, Mert Yanev,   Kojo Annor, Florent Stagova.
Robin Svedberg Roth ersatte Dan ny Gunnarsson efter 45 minuter och Erik Åberg ersatte Mert Yanev i 70 minuten.

Herrar
IFK förlorade DM-semin mot BoIS
2016-09-07 23:36, Herrar
IFK spelade DM-semifinal på Landskrona idrottsplats mot därvarande Landskrona BoIS och gjorde en bra match trots att det slutade med förlust.
De svartvitrandiga ex-allsvenskarna vann efter två fasta situationer och en kontring. Det började med att BoIS nickade in en hörna och fortsatte med en straffspark - och i andra halvlek kontrade dom in 3-0 efter att IFK haft en rad målchanser.
-Vi gjorde en bra match i 90 minuter, men vi förlorade på ett par fasta situationer, konstaterade IFK-tränaren Daniel Nilsson.
Matchen startade olyckligt när Ameer Naseer tvingades utgå för ryggskada, Pontus Björnsson fick ta steget ner i backlinjen och 17-årige Erik Åberg ersatte och gjorde det bra. De bästa IFK-chanserna kom i andra halvlek, allra bästa chansen var när Kojo Annor spelade fram Filip Ranmo som blev helt ren med BoIS-keepern och tunnlade denne, men bollen ändrade riktning på målvaktens ben och rann utanför stolpen. Kojo Annor hade också en vass chans, men någon nätkänning blev det inte denna kväll för de gulsvarta.
IFK har dock gjort det bra i både DM och Svenska Cupen, respass mot BoIS i kväll i semifinalen - och ut i Svenska Cupen mot Halmstads BK för två veckor sedan i omgången innan gruppspelet i vår. Daniel Nilsson kan vara stolt över sitt unga lags insatser.
Nu väntar IFK Berga på bortaplan på lördag - och nästkommande lördag Torn på hemmaplan - och då är det gratis entré på Österås.

IFK ställde upp med följande elva: Krenar Ejupi - Joel Andersson, Axel Harletun, Linus Svensson, Ameer Naseér, Danny Gunnarsson - Pontus Björnsson, Philip Bengtsson, Kevin Thompson - Filip Ranmo, Kojo Annor.
Redan efter tio minuter tvingades Ameer Naseer utgå på grund av ryggont och in kom unge Erik Åberg.
I andra halvlek kom även Robin Svedberg, Florent Sragova och Mert Yanev in. 
Nyheter från våra lag
Herrar, 24/09 19:11 
Herrar, 18/09 20:06 
U00/U01, 14/09 15:18 
Levins Cup, 12/09 11:48 
Herrar, 11/09 10:05