Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll
Herr
IFK-Sölvesborg 2-1 (2-0).
2018-09-20 21:49, Herr

Mål: Mike Andrew, Danny Gunnarsson.

 

IFK gjorde en lysande första halvlek - och en dålig andra!

I första halvlek fanns det bara ett lag på plan och det var ett under att det bara stod 2-0. 1-0 kom efter 13 minuter och det var skyttekungen Mike Andrew som placerade in bollen och efter 26 minuter gjorde Danny Gunnarsson 2-0 efter ett anfall hämtat ur instruktionsboken, Nathaniel "Anderson" Tongovula svarade för framspelningen.

I andra halvlek kom IFK ut och spelade försiktigt och efter 80 minuter tilläts blekingarna reducera, men närmare kom man inte. Istället hade de gulsvartrandiga ett antal frilägen att utöka målskörden, men ingen av Carl Mujaguzi, Filip Ranmo, Mike Andrew och Theo Ekström fick in bollen, här måste Sölvesborgs-målvakten få en eloge för fina räddningar.

Även IFK:s målvakt Alexander Nilsson svarade för fina ingripande, speciellt minns man räddningen i krysset i slutminuterna.

 

IFK ställde upp med följande elva:  Alexander Nilsson - Joel Andersson, Linus Svensson, Egzon Ademi, Danny Gunnarsson - Patrick Osiako, Nathaniel Tongovula, Gustaf Lindroth - Lucas Johnsson, Mike Andrew, Filip Ranmo.

 I andra halvlek kom Theo Ekström, Carl Mujaguzi och Abu Bakarr Andrew in.

Herr
Viktig match!
2018-09-19 03:11, Herr
 
Levins Cup
Avslutning Levins cup, 2018
2018-09-17 10:08, Levins Cup

Fler bilder (+4) >>

Då var avslutningen på detta års upplaga av Levins cup nere på Österås genomförd. Cupen för knattar i 7- och 8-års åldern och för lag inom Hässleholms kommun med omnejd. Levins cup är ett av kommunens största, återkommande arrangemang och skapar kontaktytor mellan föreningarna i en positiv anda.

 

Levins cup bjuder på fotboll när den är som allra bäst med tårar, svett och mycket glädje. IFK vill passa på att tacka de föreningar som genomfört andra fina cuparrangemang under året, övriga deltagande föreningar för Ert engagemang för fotbollen i NÖ Skåne och för knatteverksamheten, deltagande föräldrar och släktingar, domarna samt till sist givetvis – BARNEN för sitt slit och de LEDARE som lägger ner ett otroligt IDEELT arbete för att utveckla andras barn och fotbollen i kommunen. Vi hoppas att flickorna och pojkarna fått med sig en extra kick och fina fotbollsminnen från året som gått.

 

Levins cup skapar grogrunden för framtida fotbolls- och idrottsintresse och är ett viktigt arrangemang för kommunens yngsta. Det är även ett viktigt arrangemang då det ger yngre spelare möjlighet att prova på domarrollen och att ta ansvar inför yngre spelare. Sist men inte minst är lagidrotten i allmänhet och Levins Cup i synnerhet en viktig mötesplats för föräldrar där goda värderingar kan kommuniceras och även en inkörsport till det så viktiga föreningslivet.


Årets avslutning präglades av fint väder och glädje. I år kunde vi inte nyttja vår nya fina läktare för prisutdelningen pga FCHs A-match utan den fick ske på Lennart Perssons kulle vid B-planen. Det blev dock inte helt fel med en intim och nära känsla. Domarna och barnen fick den uppmärksamhet som de förtjänade och alla fick sina välförtjänta medaljer.

 

Vi tar gärna emot lite feedback från årets cup. Positiv såväl som negativ. Gå även in i bildgalleriet och kolla på fler bilder från tidigare cupomgångar. Många av dessa spelare kommer representera kommunens lag långt in i framtiden.


Särskilt glädjande var att IFK Osby och Önnestad ställde upp med lag för första gången i år samt att Perstorp/Bälinge IK återkom med lag efter att ha varit frånvarande i några år. Inom kommunen har dock antalet lag minskat något. vi hoppas detta är tillfälligt och att Ni ute i föreningarna hittar de eldsjälar och den kraft som behövs för att föra fotbollen framåt i kommunen och för att sysselsätta våra barn. Det finns dock ljusglimtar med Finja IF som för första gången hade tre lag med i cupen. BRA JOBBAT.

 

De som aldrig sett fotboll på Levins cup har aldrig sett riktig fotboll.

 

Kallelse till möte för 2019 kommer under januari/februari. Väl mött då och lycka till med skapandet av nya lag och framtidens stjärnor.

 

IFK Hässleholm


IFK-Assyriska Turabdin IK 2-2 (1-1).
2018-09-15 18:46

IFK-Assyriska Turabdin IK 2-2 (1-1).

Mål: Mike Andrew 2.

 

IFK gjorde en fantastiskt bra match när man spelade 2-2 mot serietvåan Assyriska Turabdin från Jönköping, detta trots att IFK bjöd på ett tidigt mål i varje halvlek.

Efter en och en halv minut kunde smålänningarna ta ledningen med en klackspark. IFK kom tillbaka och efter en halvtimma kvitterade Mike Andrew elegant framspelad av Gustaf Lindroth. Andrew hade sedan möjlighet att göra ytterligare spel och det var många fina kombinationer som kunde resulterat.

Andra halvlek började på exakt samma sätt som första, med ett baklängesmål efter 1,30 - men sedan tog IFK hand om kommandot och borde tagit alla tre poängen. Kvitteringen kom i 65:e minuten när unge Lucas Johnsson spelade fram Mike Andrew som inte gjorde något misstag.

Just Lucas Johnsson (född 2001) hade stor show på sin högerkant och bidrag med fart och fläkt, men ännu bättre denna dag var nye Nathaniel Tongovula, även kallad Anderson. Denne elegante lirare gjorde lite som han ville och gled ifrån motståndarna hur tufft han än blev behandlad och med sin briljanta teknik drog han ner många applåder. Hans kompis från Sierra Leone, Abu Bakarr Andrew, spelade vänsterback och gjorde det bra.

Poängen var oerhört viktig och redan på torsdag är det hemmamatch igen, mot bottenkollegan Sölvesborg:

 

IFK ställde upp med följande elva:  Alexander Nilsson - Joel Andersson, Egzon Ademi, Isak Olsson, Abu Bakarr Andrew - Filip Ranmo, Nathaniel Tongovula, Gustaf Lindroth - Lucas Johnsson, Mike Andrew, Mohammed Hamdan.

 I andra halvlek kom först  Tommy Filipovic och Theo Ekström in,  sedan även Patrick Osiako.

Herr
Gratis entré!
2018-09-14 06:36, Herr
 
Klubbis som vallokal
2018-09-09 18:50
Under söndagen fungerade IFK Hässleholms klubblokal som Vallokal.
På förmiddagen var det lång kö för dom som kom för att fullgöra sin plikt mot fosterlandet.
En av dom som röstade i klubblokalen var gamle IFK-skyttekungen Andreas Sördin som ses på en av bilderna där han står bakom skärmen.
IFK TAPPADE 2-0
2018-09-08 18:06
IFK TAPPADE 2-0.

IFK Berga-IFK 5-2 (1-2).
Mål: Mike Andrew, Gustaf Lindroth.

När det var några sekunder kvar av första halvleken ledde IFK den tuffa bortamatchen i Kalmar mot Kamratkollegan IFK Berga med 2-0 efter mål av Mike Andrew och Gustaf Lindroth. Sen kom olyckorna slag i slag, smålänningarna fick straff och hann reducera precis innan halvtidsvilan och efter 45 sekunder av andra halvleken var det kvitterat - och sedan kunde Berga göra ytterligare tre mål.
När Berga fick sin straff var alla övertygade om att Berga-spelaren skulle få varning för filmning, men döm om allas förvåning när domaren istället dömde straff och så reducerade Berga på övertid av första halvleken.
Dessförinnan hade IFK haft flera chanser till 3-0, Mike Andrew rundade målvakten och skulle rulla in bollen när domaren blåste för offside, fullständigt felaktigt. Berga spelade tufft och borde fått flera varningar, bland annat när man sparkade ner Mohammed Hamdan. Istället fick de gulsvarta en del kort för betydligt mindre förseelser.
Det var inte IFK Hässleholms dag, förhoppningsvis blir det bättre på lördag när de gulsvartrandiga tar emot serietvåan Assyriska Turabdin IK - och då bjuder företagen på entrén, välkomna till Österås.


IFK ställde upp med följande lag: Adam Larsson - Joel Andersson, Linus Svensson, Isak Olsson, Danny Gunnarsson - Patrick Osiako, Gustaf Lindroth, Egzon Ademi - Filip Ranmo, Mike Andrew, Mohammed Hamdan.

I andra halvlek kom Theo Ekström, Nathaniel Tongovula, Abu Bakarr Barrie och Lucas Johnsson in.

Nyheter från våra lag
Herr, 20/09 21:49 
Herr, 19/09 03:11 
Levins Cup, 17/09 10:08 
Herr, 14/09 06:36 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR