Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll
Vill du bli ledare eller tränare i IFK Hässleholm?
Ãr du sugen på att bli ledare i IFK Hässleholm eller att utbilda dig till tränare? Vi söker engagerade killar och tjejer i alla åldrar som är intresserade av att utveckla sig i en ledar-/tränarroll i IFK Hässleholm. Vi har i dagsläget behov av både huvudtränare och biträdande i några av våra äldre U-lag. IFK ser till så ni får adekvat utbildning samtidigt som Ni ingår i ett av våra duktiga U-lag. Är du intresserad så hör av dig via Mail till vårt kansli. ifk.hassleholm@telia.com eller via Facebook.
Herr
Inför: IFK - IS Halmia
2019-02-15 20:26, Herr
Mustafa Owaid och Mohammed Hamdan startar för IFK mot Halmia
För tredje gången 2019 spelar IFK Hässleholm träningsmatch och för motståndet denna gången står IS Halmia. Halmia kvalade förra säsongen mot Trollhättan och IFK Berga om en plats till division 1 men fick se sig slagna då Trollhättan sedan gick vidare och besegrade FK Karlskrona och tog över deras division 1-plats. 

Halmia har inlett försäsongen genom att förlora mot tuffa motståndare i form av Eskilsminne och Utsiktens BK och det lär vara två lag som äntrar Österås konstgräs imorgon med en ambition att både sätta en bra prestation men även få med sig ett resultat.

IFK har pendlat i prestationerna och blandat intressanta sekvenser med mindre intressanta och imorgon bör man kunna hitta en jämnare nivå över längre tid i matchen för att visa att man tagit kliv de senaste veckorna. 

Till morgondagens match får tränare Jonas Jönsson tillbaka flertalet spelare in i matchtruppen då Mike Andrew, Patrick Osiako och Abelto Ikose alla gör säsongsdebut efter ett par veckors träning. Glädjande är också att ytterligare en junior varit uppe och tagit chansen och spelat sig till en plats i morgondagens matchtrupp. Försvararen Anton Ornstein har goda möjligheter att göra A-lagsdebut i IFK imorgon. 

Ur matchtruppen kliver Simon Henningsson med en mindre överansträngning i muskulaturen runt knäet och därför har beslut tagits att inte chansa. 

"Vi har pratat mycket om beslutsamhet och i vilken ordning vi måste ta saker och ting. Det blev lite kortslutning när spelarna fick flera valmöjligheter senast i vårt spel. Det är dock så vi vill ha det då vi tror att våra duktiga spelare har förmågan att välja det bästa utifrån situationen ute på plan. Vårt jobb är att ge de en grund med verktyg för att lösa det samt skapa mönster vi kan falla tillbaka på i matcherna," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson inför matchen.

" Det är glädjande att ha fler spelare tillbaka för att öka på konkurrensen, få en än mer senior spelartrupp så vi ser till att ta tag i problem om de dyker upp ute på plan. Vi kommer göra några taktiska förändringar inför morgondagen som vi tror att truppen kommer kunna lyfta med. Jag både tror och hoppas på en stark prestation med många spelare som visar sig från sin bästa sida och gör starka avtryck i matchen." 

Matchinfo
IFK Hässleholm - IS Halmia
Lördag 16 februari kl. 13.00
Österås IP, konstgräs
Domare: Emil Persson, Asmundtorp
Assisterande domare: Andreas Persson, Hässleholm
Assisterande domare: Jimmy Christiansson, Tyringe

IFK:s trupp
Alexander Nilsson
Carl Lundahl Persson
Egzon Ademi
Isak Olsson
Isak Orajärvi
Anton Ornstein
Philip Bengtsson
Theo Ekström
Mattias Jönsson
Abelto Ikose
Patrick Osiako
Carl Mujaguzi
Mustafa Owaid
Lucas Johnsson
Mike Andrew
Niazi Smail
Mohammed Hamdan
Nikola Zivanovic
Hjärtstartare till IFK
2019-02-14 22:57
IFK fick hjärtstartare!
Sparbanken Skåne delade på torsdagen ut hjärtstartare till idrottsföreningar i Göinge och det var OK Tyringe, Hässleholms Ridklubb och IFK Hässleholm som fick mottaga hjärtstartare av Sparbankschefen Gunilla Bengtsson och det var Urban Jönsson som hämtade ut IFK:s.
Herr
Referat: IFK Hässleholm - Sölvesborgs GIF
IFK Hässleholm - Sölvesborgs GIF 1-1 (0-0)
2019-02-09 10:56, Herr
Det var regn, kyla och snålblåst på Österås IP under fredagskvällen. Tyvärr värmde inte heller spelet något när IFK tappade sin ledning på slutet i den andra träningsmatchen för säsongen.
Herr
Inför: IFK - Sölvesborg
2019-02-07 22:17, Herr
IFK spelar ny fredagsmatch hemma på Österås
Det är dags för ny fredagsmatch hemma på Österås konstgräs för IFKs A-lag. Förra säsongens seriekollega Sölvesborg gästar Hässleholm. Sölvesborg åkte förra säsongen ur division 2 och tar ny fart i trean 2019. 

IFK träningsspelade förra fredagen mot Hässleholms IF och när man nu har en match i benen har tränare Jonas Jönsson följande förväntningar på morgondagens match:

" Jag förväntar mig att vi tar stora steg framåt efter ytterligare en träningsvecka. Vi ska göra de saker som funkade senast ännu bättre och framförallt ska vi orka göra det i längre stunder av matchen. Till det vill jag att vi lägger till längre sekvenser av anfallsspel där vi etablerar oss på offensiv planhalva. Senast blev vi väldigt direkta och imorgon vill jag se en tydligare variation."

" Vi hoppas även kunna hantera försvarsspelet som sker efter förstapressen på ett noggrannare och mer rejält sätt än senast. Målen vi släppte in har vi pratat om och vi tror att vi kommer få hantera flertalet situationer imorgon som påminner om hur vi släppte in 0-1." 

Matchinfo
IFK Hässleholm - Sölvesborg GoIF
Fredag 8 februari kl. 19.00
Österås IP
Domare: Stefan Jovanovic, Kristianstad
Assisterande domare: Jimmy Christiansson, Tyringe 
Assisterande domare: Zilhad Zigovic, Kristianstad

IFKs trupp

Alexander Nilsson
Carl Lundahl Persson
Egzon Ademi
Simon Henningsson
Isak Orajärvi
Isak Olsson
Philip Bengtsson
Mattias Jönsson
Carl "James" Mujaguzi
Victor Holmberg
Theo Ekström
Mustafa Owaid
Anton Zetterberg
Lucas Johnsson
Mohammed Hamdan
Elliot Nilsson
Niazi Smail

Herr
IFK Hässleholm - Hässleholms IF 3-4 (1-1)
2019-02-02 14:51, Herr
Årets första match spelades på ett välbesökt Österås där grillen var tänd och mycket i de båda lagen var nytt inför året. IFK kom till match med 18 spelare som alla fick rikligt med speltid och för första gången skulle den nya ledarstabens idéer och direktiv sättas in i matchspel.

IFK inledde starkt och fick bra grepp om sitt försvarsspel vilket gjorde att man kunde positionera sig högt upp och framgångsrikt vinna boll, få inkast med sig eller kom det chansbollar som Alexander Nilsson kunde ut och hämta. De gulsvarta skapade mestadels av sina chanser i omställningar där det höga försvarsspelet gjorde att man fick nära till mål och några veckor längre fram bör minst ett par av de lägen som skapades rendera i mål. 

Trots att IFK fick matchen dit man ville och i stora drag gjorde en bra första halvlek av matchen var det Hässleholms IF som tog ledningen då en längre boll överraskade ett högt stående IFK-försvar och inlägget från vänstersidan kunde nickas i mål. IFK samlade sig och tog ny fart och kunde kvittera innan domaren blåste för halvtidsvila. I en spelvändning från vänster fick Mattias Jönsson bollen centralt på mittfältet och slog en precis crossboll till Philip Bengtsson som från sin wingbackposition tagit sig in i offensivt straffområde och därifrån kunde han trycka in 1-1.

I paus gjorde IFK tre byten och 10 sekunder in i andra halvlek gjorde man 2-1. Från avspark slog Carl "James" Mujaguzi en längre boll som inbytte Nikola Zivanovic nickskarvade ner bakom HIF:s backlinje där Mohammed Hamdan löpt sig fri och han kunde från vänster sida av straffområdet trycka in bollen i mål. 

Allt som andra halvlek gick tappade gulsvart i ork, intensitet och timing vilket gjorde att spelarna tog allt fler tillslag, satte varandra i svåra situationer och fick börja försvara sig en och en. Några av dessa mindre lyckade situationerna kunde motståndarna utnyttja och i den 80e minuten hade de vänt till 2-4.

IFK fick in en reducering i slutet när Mattias Jönsson jagade till sig bollen precis utanför HIF:s straffområde, vände runt och sköt in 3-4 via en försvarares ben. 

" Det var många gånger i första halvlek där vi fick de effekter vi önskade av vårt spel trots att vi inte satte rörelserna helt rätt. Vi blev framgångsrika i den perioden för att vi lyckades krympa ytorna, blev mycket folk och jobbade hårt. Vårt anfallsspel var på den nivå vi förväntade oss. Vi såg vissa mönster i uppspelsfasen men saknade förmågan att få längre bollinnehav på offensiv planhalva. Något vi inte heller har jobbat med än", analyserar Jonas Jönsson matchen. 

" Det var bra för oss att vi fick se hur det kan se ut när vi lyckas men också hur hårt vi kan bli straffade när vi fuskar, hamnar fel eller låter saker hända utan att vi försöker påverka det. Detta var en bra start. Nu ska vi jobba riktigt hårt för att addera fler dimensioner i vårt spel till nästa fredag", avslutar IFK-tränaren.

Nästa fredag tar IFK emot Sölvesborg hemma på Österås.

Matchfakta
IFK Hässleholm - Hässleholms IF 3-4 (1-1)
Målskyttar IFK: Philip Bengtsson, Mohammed Hamdan, Mattias Jönsson

Startelva
Alexander Nilsson (ut 45)
Isak Olsson
Simon Henningsson (C) (ut 60)
Isak Orajärvi (ut 75)
Philip Bengtsson
Carl "James" Mujaguzi 
Mattias Jönsson
Joel Andersson (ut 45)
Theo Ekström (ut 60)
Lucas Johnsson (ut 45)
Mohammed Hamdan (ut 60)

Avbytare
Carl Lundahl Persson (in 45)
Egzon Ademi (in 60)
Ahmed Jalil Hussein (in 75)
Anton Zetterberg (in 45)
Mustafa Owaid (in 60)
Nikola Zivanovic (in 45)
Elliot Nilsson (in 60)
Herr
Referat: IFK Hässleholm - Hässleholms IF
Inför: IFK - Hässleholms IF
2019-01-31 22:40, Herr
Simon Henningsson kommer vara IFK:s kapten i årets första match
På fredagskvällen inleds försäsongsmatcherna då Hässleholmsklubbarna IFK och HIF möts på Österås konstgräs. IFK har varit igång i snart tre veckor och det är en trupp som ser framemot att börja spela matcher igen. 

Till försäsongsderbyt tar IFK med sig alla disponibla spelare i A-truppen för att få alla spelare i match så tidigt som möjligt. IFK:s tränare Jonas Jönsson säger följande om matchen:

" Våra försäsongsmatcher, framförallt i början, handlar om att spelarna ska få bilder och sekvenser med både positiva saker och saker vi behöver förbättra för att nå dit vi vill. Matcherna blir vår taktiska träning varje vecka och det kommer innebära att vi kan snabba på inlärningsprocessen avsevärt kontra att simulera övningar och sekvenser i träning."

"Vårt fokus utöver det taktiska är att alla spelare ska börja implementera de beteenden vi enades om på kick-offen och att vi tränar på de saker som vi vill stå för under säsongen. Vissa sekvenser kommer vi lyckas med och ett antal gånger kommer det inte alls gå som önskat men då måste vi fortsätta våga och sätta oss i de situationerna ändå. Det är enda sättet att utveckla det vi vill åstadkomma"

"Jag hoppas att spelarna vågar ta för sig och är beredda att jobba hårt. Spelarna ska inte orka 90 minuter imorgon - då har de sprungit för lite."

Matchinfo
IFK Hässleholm - Hässleholms IF
Fredag 1 februari kl. 19.00
Österås IP, konstgräs 1
Huvuddomare: Ahmed Al-Kodri
Assisterande domare: Daniel Ahlgren & Andreas Persson

IFK:s trupp till matchen
Alexander Nilsson
Carl Lundahl Persson
Isak Olsson
Simon Henningsson
Egzon Ademi
Isak Orajärvi
Ahmed Jalil Hussein
Philip Bengtsson
Joel Andersson
Anton Zetterberg
Mattias Jönsson
Carl "James" Mujaguzi
Theo Ekström
Mustafa Owaid
Mohammed Hamdan
Lucas Johnsson
Nikola Zivanovic
Elliot Nilsson

Nyheter från våra lag
Sportlovscupen, 15/02 20:36 
Herr, 15/02 20:26 
Sportlovscupen, 13/02 00:18 
Gamla IFK:are, 12/02 20:42 
Herr, 07/02 22:17 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR