IFK Hässleholm
Fotboll
Herr
Kvällens intervju!
2017-07-21 19:20, Herr

Vi fick en pratstund med Daniel Nilsson nere på Österås precis före fredagskvällens träning.

 

Du ser harmonisk och lugn ut. Har du haft en skön semester?

Ja det var en bra semester. Jag har njutit av ledigheten och samlat nya krafter. Sen har vi ju varit igång och tränat i två veckor nu.

 

Har du kunnat släppa ditt tränarjobb och fotbollen från tankarna någon dag under semestern?

Ja det har jag kunnat göra. Det har jag tvingat mig till.

 

Så skönt att höra! Vad har spelarna haft för direktiv från dig under semestern då? Har de fått äta vad de vill och slappa helt, eller har de haft träningsprogram som de ska sköta på egen hand?

De hade tio dagars semester där de skulle låta huvudet och även kroppen vila. Sen har de haft en vecka där de haft ett träningsprogram att sköta och vissa av spelarna har även haft ett extra program från Niklas med specifika saker att jobba med.

 

Match mot Prespa här hemma imorgon! De var ju stora favoriter till att vinna serien och ligger nu på en tredjeplats i tabellen. Har de varit en besvikelse hittills eller?

Nej jag tycker de har gjort en väldigt bra vårsäsong. Prespa har på de tio senaste matcherna sju segrar, två oavgjorda och en förlust. Men nu har faktiskt deras tränare fått sluta.

 

Har ni scoutat Prespa noga?

Ja, det är ett lag med många erfarna spelare från division 1 och högre. De har många nya spelare inför säsongen som har spelat ihop sig och gjort bra prestationer och tagit många poäng. Så det blir en tuff uppgift för oss imorgon.

 

Men det låter som att du har bra koll på dem?

Nja, både och måste jag väl säga. I och med att de har en ny tränare så förväntar jag mig att det blir vissa ändringar. Den nye tränaren vill förmodligen sätta sin prägel på laget och göra en del förändringar i deras sätt att agera. Så det krävs att vi är på tårna och redo att anta vilken utmaning vi än ställs inför.

 

Tror du att Prespa har koll på oss?

Ja jag förutsätter att de scoutat oss, och vi har ju jobbat med ett likande spelsätt och försvarssystem där vi tagit kliv och gjort bra prestationer under våren.

 

Hur kommer det kännas för spelarna att äntligen vara tillbaka på Österås A-plan?

Mycket bra! Det är vår borg som vi försvarar till varje pris och där vi gör allt för att se till att behålla alla tre poängen här i Hässleholm.

Herr
Höststart på A-plan
2017-07-21 16:02, Herr
 
Se Gothia live-tv, IFK Hässleholm-Hipicia Campinas
2017-07-18 08:29
Använd länken nedan för att se våra pojkar födda 04 möta Brasilianska Hipica Campinas. Matchen spelas på Kviberg på onsdag klockan 10:50

Herr
Calle tog silver med Skånelaget!
2017-07-06 11:02, Herr
I dagens NSK, Carl Landahl-Persson

Sommarfotbollsskola
SOMMARSKOLA 2017
2017-06-27 09:04, Sommarfotbollsskola
I sammanlagt nio dagar tränar ett 50-tal ungdomar på IFK:s sommarskola, de flesta sommarskolor kör endast en vecka, så valet av IFK:s är populärt och många barn och ungdomar från andra idrottsföreningar har valt IFK:s alternativ. Många av IFK:s duktiga ungdomar är instruktörer.
Fotboll och T-shirt ingår och förutom saft och bullar serveras god närproducerad mjölk från Furumossens Gårdsmejeri.

Herr
Repris, ännu en hedersam 1-2 förlust.
2017-06-21 22:30, Herr
Räppe-IFK 2-1 (0-1).
Mål: Karim Al-Asi.

Repris, ännu en hedersam 1-2 förlust. Trots ledning i halvtid, Gustaf Lindroth spelade elegant fram Karim Al-Asi, som rundade målvakten och rullade in bollen.
Sedan stod sig IFK:s ledning tills dryga timmen var spelad då domaren missade en IFK-frispark och Räppe tilläts kvittera. Och när det var tio minuter kvar fick Räppe ånyo frispark, domaren kallade till sig Linus Svensson några meter från mittlinjen och när Linus började springa mot sin mittbacksposition så blåser domaren igång spelet och just i Linus yta kommer Räppe loss och avgör matchen. Förhoppningsvis inga vackra ord som domarkontrollanten plitar ner i sin rapport.


IFK ställde upp med följande elva: Alexander Nilsson - Filip Ranmo, Ameer Naseer, Linus Svensson, Philip Wikström, Danny Gunnarsson - Philip Bengtsson, Gustaf Lindroth, Kojo Annor - Tommy Filipovic, Karim Al-Asi.
I andra halvlek kom Muhamed Resulovic, Mike Andrew.

Herr
Daniels ord inför Räppematchen
2017-06-21 08:26, Herr

 

En stund efter tisdagskvällens träning får vi tag i Daniel Nilsson, för att höra hur läget är i lagetinför onsdagens bortamatch mot Räppe.

 

Så, hur är läget då?

Vi har i princip hela truppen tillgänglig med undantag för Adam och Simon. Det är oerhört positivt att ha så många spelare äntligen igång fullt ut. Sen är det naturligtvis inte samma sak som att alla är i full matchform.

 

Räppe, är det Växjös näst bästa lag?

Det vet jag inte, men det är ett formstarkt lag. På de fem senaste matcherna har de tagit tio poäng även om de senast förlorade mot Lund med 4-3.

 

Vad är det som gör de till ett bra lag?

De är en pigg nykomling som spelar en bra fotboll. De vill ha mycket boll, de har bra passningsspel och får med många spelare både i uppbyggnadsfasen och avslutsfasen.

 

Det låter som en otäck motståndare?

Ja, de har ju ett spel som påminner om det spel vi vill spela och som vi har gjort bra i många matcher.

 

Är det enklare eller svårare att möta att lag som spelar som vi själva gör?

Det är framför allt utmanande. Men det innebär att det blir en bra match med två lag som vill spela fotboll, och det lag som presterar bäst kommer vinna.

 

Vad är det som gör att vi kommer vinna imorgon?

Att vi har ett par bra träningsveckor bakom oss med bra konkurrens. Vi har en revanschlusta och en vilja att vinna och förtjäna en skön sommarledighet.

 

Det är väl inte lönt att jag ber dig gissa resultatet imorgon, men har du något annat spännande du vill avsluta med?

Nja, det kan väl vara att jag berättar om hur jag gillar en grillad korv med bröd. Normalt sett har jag bara senap på, men imorgon tar jag gärna en ketchupeffekt.

 

 

 

 

 

Nyheter från våra lag
Herr, 21/07 19:20 
Herr, 21/07 16:02 
Sommarfotbollsskola, 27/06 09:04 
U07, 21/06 19:17 
 
 
Gilla oss på Facebook
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR