Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm
3 - 4
Asarums IF FK
IFK Hässleholm3 - 4Asarums IF FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 augusti, 14:00
Plats:Österås IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000025119
Samling:12:00
Asarum avgjorde målrik match på stopptid
2020-08-17 22:56
Det hade äntligen blivit dags för hemmapremiär 2020 och dagen till ära sken solen och förbundet hade i veckan tillåtit 50 personer på matcherna vilket innebar att visst hemmastöd fanns, även om inte alla IFK:are rymdes inom de tillåtna numerären. 
IFK inledde matchen starkt och framförallt var det Mohammed Hamdan och Elliot Nilssons många löpningar i och ned bakom gästernas backlinje som var effektiva. När IFK valde att inte spela på de bägge anfallarnas löpningar hade de löpt loss plats för Mike Andrew, Albin Nilsson och Carl Mujagzui framför Asarums backlinje. 

Det var dock på ett djupledsspel till en diagonalt löpande Hamdan som IFK fick straff i den 15e minuten. Förra årets skyttekung i svensk fotboll Mike Andrew stegade fram och via Kim Olsson i Asarums mål kunde han ge sitt lag ledningen. Strax därefter utökade han sin och IFK:s målskörd när han gjorde 2-0. Återigen var det Mohammed Hamdan som gav Andrew läget. Strax därefter kunde Hamdan ha öppnat sitt målkonto för säsongen när han var nära att få träff på en hörna från Carl Mujaguzi men missade bollen precis och Kim Olsson kunde avvärja. 

Så långt kändes allting bra för de gulsvarta som jagade seriespelets första seger. Innan paus skulle dock Asarum replikera när Hampus Holgersson fick till ett skott rakt upp i Carl Lundahl Perssons vänstra kryss från 25 meter. 2-1 stod sig till pausvilan. 

I andra kom IFK ut betydligt ängsligare och försiktigare och det var istället Asarum som tilläts föra matchen och under första delen av andra halvlek kunde Blekingelaget vända på tillställningen efter att bland annat ha gjort 2-3 på straff. 

IFK gjorde ett dubbelbyte när Isaac och Victor Holmberg kom in på varsin kant. Den förstnämnde gav IFK stabilitet på högersidan och ett nytt djupledsalternativ. Flertalet gånger löpte han upp plats för Hugo Arvidsson som var framgångsrik i det offensiva spelet och IFK kom tillbaka in i matchen igen. Det dröjde dock till den 89e minuten innan Mike Andrew krönte sin eftermiddag med ett tredje mål. Dessförinnan hade han frispelat Isaac Holmberg men Asarums försvarare kom tillbaka och fick en touch på bollen som störde Holmberg i avslutsläget. 

Kvitteringen i den 89e minuten var inte det sista som hände i matchen. Det blev tillslut gästerna som avgick med de tre poängen efter att Tim Sorinder från höger del av straffområdet placerade in bollen i bortre hörnet när matchuret tagit sig upp till 94. 

"Vi inleder matchen bra men blir sedan ängsliga eller försöker bevaka något som inte finns att bevaka. Vi uppmanade spelarna att fortsätta titta framåt i anfallsspelet och etablera spel runt Asarums straffområde. Vi blev istället för långa i vårt försvarsspel och fick försvara mer fart i andra halvlek. Det känns surt och vi borde haft fler poäng med oss från denna match efter inledningen." 

"Vi får lära oss en del psykologiska aspekter av denna matchen och blickar snabbt framåt mot nästa match redan på onsdag då vi återigen spelar hemma. Det är bara upp och köra igen och göra de 20 första minuterna under mycket längre tid av matchen", säger IFK:s tränare Jonas Jönsson. 

Matchfakta
IFK Hässleholm - Asarums IF 3-4 (2-1)
Mål IFK: Mike Andrew 3
Mål Asarum: Hampus Holgersson 2, Odunayo Ayonuga, Tim Sorinder

IFK:s startelva
1. Carl Lundahl Persson
14. Hugo Arvidsson
31. William Andersson (K)
20. Isak Olsson
3. Isak Orajärvi
17. Mattias Jönsson (ut 70)
8. Carl Mujaguzi
24. Albin Nilsson
23. Mohammed Hamdan (ut 87)
9. Mike Andrew
19. Elliot Nilsson (ut 70)

Avbytare
21. Jacob Holmberg
10. Mustafa Owaid (in 87)
16. Victor Holmberg (in 70)
18. Anton Ornstein
22. Isaac Holmberg (in 70)


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/9 14:00
2 - 3  
Tor 10/9 19:00
3 - 2  
Lör 5/9 14:00
1 - 2  
Lör 29/8 14:00
1 - 0  
Sön 23/8 14:00
2 - 1  
Ons 19/8 19:00
3 - 0  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR