Ariana FC-IFK 4-1 (2-0)
2022-10-15 19:30

Mål: Albin Ekström

För första gången i årets serie förlorade IFK mot ett av Top 3-lagen Ariana, IFK Berga och FC Rosengård.
Ariana FC vann med 4-1 på Limhamns idrottsplats, vilket betydde att Malmö-laget inte bara vann serieavslutningen utan även serien, vilket betyder att Ariana spelar div-1-fotboll 2023.
IFK fick en mardrömsstart när Ariana gjorde 1-0 redan i tredje minuten. Albin Ekström hade sedan en fin kvitteringschans, men istället ökade Ariana till 2-0 i 45e minuten och resten av matchen var en transportsträcka.
När slutsignalen ljöd över Limhamns idrottsplats så började firandet och det lär pågå hela natten, Ariana var nykomlingar i årets div.2 och har gjort en otrolig bedrift.
IFK har plusstatistik mot de tre topplagen, men har förlorat massor med matcher mot bottenlaget, många av dom på hemmaplan.
Det duger inte 2023.

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Jens Lynard, Hugo Arvidsson, Mohammed Mbye, Victor Ahlgren - Max Nilsson, Ludvig Hegdal - Armin Culum, Albin Ekström, Linus Roslund, Max Sandberg.

I andra halvlek kom Marcus Thuvesson, Ali Reza Nazari, Elliot Nilsson, Jens Ivansson och Jussi Tikkanen in.

Referat: IFK Hässleholm - Kristianstad FC
IFK-Kristianstads FC 0-1 (0-1)
2022-10-07 22:38

Straffmiss.
Utvisning.
Och ännu en förlust.
Trots detta, IFK gjorde en bra match och var betydligt bättre än Kristianstad.
Vår duktige Armin Culum, som nu lämnar IFK för AFC Eskilstuna i Superettan, avtackades före matchen, dribblade sig fram på högerkanten och fälldes - och fick straff. Armin, som inte missat en straff på två år, var tyngd av allvaret i sin sista hemmamatch - och missade. Varenda en på Österås kände med Armin denna fredagskväll.
En annan underbar IFK-kille som var väldigt bra i matchen var Isak Orajärvi, bland annat gick han igenom hela motståndarförsvaret och avslutade med ett skott i burgaveln. Senare i matchen fick Isak tyvärr syna det röda kortet efter en olycklig duell, Isak som är en av de justaste spelarna i denna serie.
Nu väntar serieavslutning borta mot serieledande Ariana nästa helg.

IFK ställer upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Jens Lynard, Hugo Arvidsson, Isak Orajärvi, Victor Ahlgren - Max Sandberg, Max Nilsson, Ludvig Hegdal, Armin Culum, Danny Gunnarsson - Albin Ekström.

I andra halvlek kom Jussi Tikkanen in.

Referat: IFK Hässleholm - Högsby IK
IFK-Högsby IK 0-2 (0-0
2022-10-01 16:31

Match mot ett bottenlag - då brukar det sluta med förlust - och lördagsmatchen mot bottenkrigande Högsby IK var inget undantag.
Trots en bra första halvlek av IFK, så föll de gulsvarta ihop i andra.
Lagkaptenen Robin Strömberg tog först en varning för snack, sedan en för ojuste spel - och så tvingades domherren plocka upp det röda kortet.
Då stoppade IFK in 16-årige Linus Roslund, den ende som förmådde oroa det småländska försvaret, men något mål blev det inte.
IFK saknade skadade Armin Culum och Olle Kjellman Olblad samt avstängde Max Sandberg.
Förluster mot bottenlagen har blivit vardagsmat, då är det en klen tröst att IFK är obesegrade mot suveräna topptrion FC Rosenbård, Ariana och IFK Berga...

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Mohammed Mbye, Isak Orajärvi, Hugo Arvidsson - Jens Lynard, Max Nilsson, Robin Strömberg, Albin Ekström, Ludvig Hegdal - Danny Gunnarsson, Elliot Nilsson.

I andra halvlek kom Victor Ahlgren, Jussi Tikkanen, Meraj Haidari, Linus Roslund.

Referat: FBK Balkan - IFK Hässleholm
FBK Balkan-IFK 0-2 (0-0)
2022-09-24 16:15
Mål: Danny Gunnarsson, Armin Culum.

IFK tog revansch för den snöpliga uddamålsförlusten på hemmaplan, 2-3, efter total dominans och efter att alla tre målen suttit otagbara uppe i Carl Lundahl Perssons kryss på Österås.
Nu, på Rosengårds idrottsplats, blev det revansch även om det satt hårt inne, båda målen kom i matchens slutskedet.
0-1 nickade Danny Gunnarsson in efter en vällagad frispark.
0-2 gjorde Armin Culum på straff efter att 16-årige Linus Roslund sprungit ifrån Balkan-försvaret och rundat målvakten, som gjorde ner Linus. Detta var IFKs andra straff på hela säsongen…
16-åringen som fick en kvart i förra matchen gjorde åter en bra insats.
-Han jagade livet ur Balkan-försvaret, han är jättesnabb, berömmer assisterande tränaren Anders Swahn.
IFK var det klart bästa laget och hade bland annat två i ribban i första halvlek och hade även ett skott från fem meter där målvakten räddade.Matchbilden var densamma hela matchen, Carl Lundahl Persson i målet hade endast ett skott att mota denna lördagseftermiddag.
Planen var svårspelad eftersom den inte vattnades.

IFK ställde upp med följande elva: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Hugo Arvidsson, Danny Gunnarsson - Jens Lynard, Ludvig Hegdal, Max Nilsson, Armin Culum, Max Sandberg - Albin Ekström, Olle Kjellman Olblad.

I andra kom Ali Reza Nazari, Meraj Haidari och Linus Roslund in.
Referat: IFK Hässleholm - Räppe GOIF
IFK-Räppe GoIF 2-2 (0-0)
2022-09-17 17:25

Mål: Max Sandberg, Olle Kjellman Olblad.

Olle Kjellman Olblad gjorde årets mål på Österås och målet var ett kanonskott från distans och betydde 2-1 till IFK.
Mitt i lyckoruset, minuten senare, kontrade Räppe in kvitteringen, 2-2, - och det blev ingen gulsvartrandig seger denna gången heller.
Detta trots att IFK gjorde en av sina bästa matcher för säsongen, många målchanser missades och oturen grinade IFK i ansiktet.
Direkt efter kvitteringen släppte IFK in en ung kille, Linus Roslund, född 2006 och det var ytterst nära att just Linus avgjort, men istället för att skjuta så försökte han passa. Killen kommer att göra mål i framtiden, var så säkra.

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Mohammed Mbye, Danny Gunnarsson - Ludvig Hegdal, Armin Culum, Max Nilsson, Olle Kjellman Olblad, Max Sandberg - Robin Strömberg, Albin Ekström

I andra halvlek kom Linus Roslund, född 2006, in.