SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

Dalstorps IF
3 - 2
IFK Hässleholm
Dalstorps IF3 - 2IFK Hässleholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 oktober, 15:00
Plats:Dalshov Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000025163
Samling:13:00
Sent avgörande fällde IFK
2020-10-05 11:09
Mustafa Owaid kvitterade till 2-2 men Dalstorp avgjorde på slutet
IFK åkte till Dalshov utan lagkapten och vicekapten som båda var avstängda efter gula kort i derbyt. Det medförde några förändringar jämfört med senast. IFK fick bra kontroll från start och gjorde också 1-0 genom Mike Andrew. Till slut var det dock hemmalaget som gick ifrån tillställningen som segrare efter ett sent avgörande. 
Efter 15 minuter fick Theo Ekström bollen på vänstersidan och som så många gånger förra säsongen så serverade han Mike Andrew som placerade in 1-0 vid målvaktens högra stolpe. IFK fortsatte ha bra kontroll på Dalstorp och kunde flertalet gånger vinna bollen högt upp i plan och starta sina anfall därifrån. 

I chansväg så hade Lucas Johnsson två farliga avslut efter inspel från högersidan, Mohammed Hamdan sköt precis över när inspelet kom från vänstersidan och Dalstorp hade ett avslut som Carl Lundahl Persson räddade fint. 

I den 39:e minuten kom sedan 1-1 från ingenting. En långboll ställde gästernas backlinje och Kevin Mistry kom fri med Carl Lundahl Persson och placerade in kvitteringen för hemmalaget som fram till dess hade haft stora problem.

I början av andra fick Dalstorp en frispark precis utanför straffområdet och Anton Johansson placerade behärskat in ledningsmålet i bortre hörnet. IFK reste sig och var återigen det laget som kontrollerade matchen och fick flera möjligheter offensivt. Mustafa Owaid blev den som skulle skjuta in kvitteringen när han tagit sig upp från sin högerbacksposition. 

Efter kvitteringen hade IFK bud på fler mål och när Theo Ekström tog sig förbi sin motståndare med en bra första touch och sedan blev nedtryckt bakifrån var nog alla på Dalshov inställda på straff för bortalaget. Domaren hade en annan uppfattning och valde att fria. Det blev Dalstorps lycka som därefter hittade ett segermål när de tog sig fram på sin vänsterkant och därifrån serverade inbytte Mentor Kelmendi som avgjorde. 

"Vi sätter matchplanen och har bra kontroll på Dalstorp i nästan hela matchen. Vi gör dessutom två mål i en tuff bortamatch och har många lägen ytterligare. Tyvärr räcker inte det då Dalstorp är cyniska och straffar oss hårt när de får lägen. Spelmässigt är vi minst lika bra som våra motståndare men i de avgörande lägena är vi fortfarande inte tillräckligt resoluta." 

" Nu gäller det att vi kraftsamlar och gör våra livs prestation på lördag för att säkerställa att vi tar oss in på segerspåret igen och tar steg mot att säkra vårt division 2 - kontrakt för säsongen 2021. Det finns inget annat i min värld och det finns inte någon annan som kommer göra det åt oss. Det är upp till oss själva och vi ska se till att lösa detta" , säger IFK:s tränare Jonas Jönsson. 

Matchfakta
Dalstorps IF - IFK Hässleholm 3-2 (1-1)
Mål DIF: Kevin Mistry, Anton Johansson, Mentor Kelmendi
Mål IFK: Mike Andrew, Mustafa Owaid

IFK:s startelva
1. Carl Lundahl Persson
18. Mustafa Owaid 
2. Isak Olsson (K)
3. Isak Orajärvi
6. Philip Bengtsson
8. Carl Mujaguzi (ut 90)
20. Albin Nilsson
11. Theo Ekström
23. Mohammed Hamdan
9. Mike Andrew
17. Lucas Johnsson

Avbytare
21. Jacob Holmberg
4. Emil Nilsson Kjellander
12. Amel Crnalic
14. Hugo Arvidsson
16. Victor Holmberg
19. Elliot Nilsson
22. Isaac Holmberg (in 90)

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/10 15:00
1 - 3  
Sön 18/10 14:00
4 - 1  
Lör 10/10 14:00
1 - 2  
Lör 3/10 15:00
3 - 2  
Tor 24/9 19:00
2 - 1  
Lör 19/9 14:00
2 - 3  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR